Eredmény 1-18 / 18

Téma: Országúti fékek

bentlakó Camping Joe avatarja
    Regisztrált
    2006-12-18
    Lakhely
    Szandaszőlős-Szolnok
    Üzenet
    5.589

Exclamation Országúti fékek

sziasztok!valaki tudja honnan lehet beszerezni a tektro "hosszúbenyúlású"fékjeit?nagyon fontos lenne egyszer a bikmakkban olvastam róla!

mod-O-mata Endroo avatarja
    Regisztrált
    2002-11-21
    Lakhely
    HHH alján ... de minek?
    Üzenet
    7.030

Alapbeállítás

biztos, hogy ezért kellett nyitni egy új topikot? az országútikról minden vagy a hol kapható nem felelt meg? :chin:

bentlakó enté avatarja
    Regisztrált
    2003-04-02
    Lakhely
    Cívisváros
    Üzenet
    7.527

Alapbeállítás

Végül is ha már van V-fékes és tárcsafékes topik...
    "Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
    [ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

bentlakó Camping Joe avatarja
    Regisztrált
    2006-12-18
    Lakhely
    Szandaszőlős-Szolnok
    Üzenet
    5.589

Alapbeállítás

hát jó gondolkodtam az országútis topikban de ott rám se bagóztak egy kérdésemmel a hol kapható jó abban igazad van lehetett volna odaírni is...de ha már van vfékes topik is ha nem megy jól zárjad nyugodtan

vendég
    Regisztrált
    2007-12-09
    Üzenet
    67

Alapbeállítás

Ismeri valaki a Saccon Altex nevezetű fékszerkezetet? Mennyire hatásos?

KÖsz!
    Üdv. Ádám

Regisztrált
    2008-07-10
    Üzenet
    2

Alapbeállítás

Kedves Fórumozók!

Üdvözöllek Benneteket legfrisebb fórumtagként. Két hete vásároltam egy Merida Crossway 20V-t. Nagyon tetszik, élmény vele menni. Azt vettem észre azonban, hogy letapad a bal első fékpofa és csak manuálisan lehet kiigazítani. Mesélte egy ismerősöm, hogy ez talán tipikus "Merida-betegség", mert neki is, meg a férjének is hasonló gondjai voltak az elején, míg végül fékcsere lett belőle. Kérdésem (sajnos nem igazán értek a biciklikhez): valóban cserére szorul majd az első szervízkor, vagy csak beállítás kérdése? Főként azért kérdem, mert a hely ahonnan vettem szervízt is fenntart és szeretnék velük jó viszonyban lenni, mert az első benyomásom pozitív róluk.

Várom válaszotokat lehetőleg a fakopeti@yahoo.com email címre, mert nem vagyok egy "fórum-betyár" :-) és szerintem ritkán fogok ide benézni.

Előre is köszönöm szépen.

Üdvözlettel,
    Peti

vendég norok999 avatarja
    Regisztrált
    2008-03-27
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    241

Alapbeállítás

Hát ez passz.

fórumfüggő bloke avatarja
    Regisztrált
    2003-06-08
    Üzenet
    4.821

Alapbeállítás

Nem tudom feltűnt-e, de több, mint egy éve tette fel a kérdést.

Regisztrált
    2010-06-09
    Üzenet
    1

Alapbeállítás

Sziasztok,

Valószínüleg egy elég buta kérdésem lesz. Szóval; van egy ezer éves favorit országútim, és ha jól gyanítom, akkor jelenleg patkófék van rajta. Egy "picit" fel akarnám újítani a bringát, így a féket is cserélném, csak hát nem tudom milyenre. ebikeon nézegettem, és ott a patkófékek és az országútik külön csoportban vannak. Elvileg mindkettő felmegy a bringámra? Ha jól láttam, mintkét típus egy ponton van rögzítve a vázhoz...

Köszönöm előre is a válaszokat. Üdv

bentlakó enté avatarja
    Regisztrált
    2003-04-02
    Lakhely
    Cívisváros
    Üzenet
    7.527

Alapbeállítás

Nekem még egyikkel sem volt dolgom, de úgy tudom a patkófék karjának nagyobb a benyúlása, az országútié meg kisebb.
    "Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
    [ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

maximus
    Regisztrált
    2002-01-21
    Lakhely
    Százhalombatta
    Üzenet
    12.756

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Spikey182 Üzenet megjelenítése
    Sziasztok,

Valószínüleg egy elég buta kérdésem lesz. Szóval; van egy ezer éves favorit országútim, és ha jól gyanítom, akkor jelenleg patkófék van rajta. Egy "picit" fel akarnám újítani a bringát, így a féket is cserélném, csak hát nem tudom milyenre. ebikeon nézegettem, és ott a patkófékek és az országútik külön csoportban vannak. Elvileg mindkettő felmegy a bringámra? Ha jól láttam, mintkét típus egy ponton van rögzítve a vázhoz...

Köszönöm előre is a válaszokat. Üdv
    a beépitési magasság tudatában keresgélj féket
    rögzitési pont és a felni fékfelület távolsága,
    fuck me, i'm famous!
    -- Go ahead, Droids! --->

Regisztrált
    2008-08-26
    Üzenet
    6

Alapbeállítás Shimano fékgumik.

Sziasztok!

A következő Shimano Fékbetétek/fékgumik közt tudja valaki hogy mi a különbség?
    R55C
    R55C2
    R55C3
    A Bringabutik az R55C hez a következőt írta: "nedves időjárásban a fékhatás megőrzése miatt gyorsabban kopik (mint R55C2)" Egyébként én most ezt rendeltem. Dura Ace -s csomagolásban van.
    Ultegra SL ben gyárilag R55C2 volt. Viszont az új 2009 es Ultegrában R55C3 van.
    Ezeken felül meg még létezik karbon felnihez is fékgumijuk, úgy tudom... nah de annak mi a neve.. fogalmam nincs.
    Van aki vágja ezeket??

vendég
    Regisztrált
    2009-08-08
    Üzenet
    48

Alapbeállítás

Sziasztok!
    Kétforgáspontos(Acor) fékben lehetne féktengelyt cserélni? A vázamba nem fér be a rögzítő csavar, így gondoltam megoldom anyás rögzítéssel, de nem elég hosszú a tengely.. Vagy egyszerűbb vennem egy első féket hátra, aztán levágni a tengelyből? (Tudtommal csak a tengely hosszában van különbség)

Regisztrált
    2011-04-22
    Üzenet
    1

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Mark001 Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!
    Kétforgáspontos(Acor) fékben lehetne féktengelyt cserélni? A vázamba nem fér be a rögzítő csavar, így gondoltam megoldom anyás rögzítéssel, de nem elég hosszú a tengely.. Vagy egyszerűbb vennem egy első féket hátra, aztán levágni a tengelyből? (Tudtommal csak a tengely hosszában van különbség)
    Szia!
    Én is egy régi peugeot átépítésénél többek között ebbe a problémába futottam és ugyanez a kérdésem neked sikerült megoldani ?

vendég
    Regisztrált
    2010-07-10
    Üzenet
    217

Alapbeállítás

Lecseréltem a Tektro fékeim gyári betéteit az amúgy nagyon olcsó BBS-01D-ekre (1200 Huf / 4db!). Ég és föld! Végre meg tudok állni...
    Kriminális minőségű volt a gyári fékgumi (szürke betonkemény műanyagdarab), de most azt mondom maga a féktest nem egy rossz darab...

vendég ricsko72 avatarja
    Regisztrált
    2007-05-29
    Üzenet
    28

Alapbeállítás

Helló mindenkinek!

Tudtok nekem tippet adni arra, hogy egy egyforgáspontos (EXAGE) fékhez milyen V-fékes fékkart lehet használni? Most egy TEKTRO-t használok, amin a bowden beakasztó fülön ott van a plusz lyuk, de nem merem megsufnizni. Szóval egy olyan fékkart szeretnék, amin tényleg használható opcióként van cantifék bekötési lehetőség.
    Csak rakom...

vendég ricsko72 avatarja
    Regisztrált
    2007-05-29
    Üzenet
    28

Alapbeállítás

Az elöbb természetesen nem cantit akartam irni, hanem patkót.
    Csak rakom...

vendég suhanc avatarja
    Regisztrált
    2010-07-30
    Lakhely
    Kecskemét
    Üzenet
    246

Alapbeállítás

Bocs, hogy későn írok. A Shimanonak van direkt egyenes kormányos bringákhoz való fékkarja, BL-R550 a gyári száma, a Tiagra szintnek felel meg.
    V-fékkarral nem tudod használni, mert más a húzása.
    "Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding." Albert Einstein

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •