Oldal 28 / 30 elsőelső ... 182627282930 UtolsóUtolsó
Eredmény 541-560 / 582

Téma: Fékpofa, betét

fórumfüggő
    Regisztrált
    2007-03-15
    Üzenet
    2.202

Alapbeállítás

a szar idő koptatja a felnit igazán

napsütésben használt bringán szeirntem elképesztően sokat bír egy fékpofa, míg esőben akár párszáz km. alatt elkophat, és a felnit is ennyivel jobban megviseli

fórumfüggő stp1 avatarja
    Regisztrált
    2009-01-24
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    2.887

Alapbeállítás

csodálkozom, hogy még senki nem ajánlotta a kevesebb fékezés taktikát...

törzsvendég bringavarázs avatarja
    Regisztrált
    2009-02-04
    Lakhely
    üzlet
    Üzenet
    1.022

Alapbeállítás

Cedric koma úgy szokta...sőt, jelzőt is aggatott azokra akik nem.
    Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

vendég Lopakodó avatarja
    Regisztrált
    2011-08-12
    Lakhely
    itt is, ott is
    Üzenet
    211

Alapbeállítás

Én is fékezés minimalista vagyok, de csak síkon és városban. Fék helyett inkább előre gondolkodom és technikával kerülgetek kanyarodok. Terepen, lejtőn a technika már néha kevés ezért bevallom szégyen a fék, de hasznos.
    A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány

Regisztrált
    2011-10-22
    Üzenet
    4

Alapbeállítás

Sziasztok !!!Tanácsot szeretnék kérni ,friss hus vagyok tárcsafék ügyben ,összeraktam egy rendszer külömbözö helyekröl ,simano rt53 as féktárcsa,ami azt olvastam elég gyenge minöség,aztán simano deore xt br m-775 féknyereg a01s ,gyantás betéttel !!A tárcsa is gyantást kiván ,meg a betét is gyantás ,és ugy nyikorog meg lehet töle bolondulni ,ha mindent lezsirtalanittok akkor 3 fékezés és nyikorog tovább és onnan mindig ,az összes állitási lehetöséget megprobáltam ,márt amit lehet mindent ,fékcsikorgásgátlo paszata féktisztitto spray minden felcsiszoltam a betétet letörtem a szélüket átraktama féket az elsö tárcsára ,megvaslatam felelegitettem ,amit lehet minden ,teljessen tanácsatalan vagyok a ,szomszédok meg röhögnek!!
    Ha valakinek lenne valami tippje azt nagyon megköszönném!!
    Sziasztok Emil!

vendég szedrik5 avatarja
    Regisztrált
    2005-01-10
    Üzenet
    80

Alapbeállítás

ha nem gond az anyagi ráforditás akkor javasolnám ,h vegyél utángyártot fékbetétet, pl .: bbb
    szedrik

vendég szedrik5 avatarja
    Regisztrált
    2005-01-10
    Üzenet
    80

Alapbeállítás

Hali !
    Haveromnak van egy avid juicy 7 -ese elkopot a fékbetét, cserére szorulna .
    A probléma ,adot : az uj fékbetéteket ha beteszem nem tudom a féknyergete visszateni, mert ugye a dugatyuk teljesen kint vanak.
    Na most gondolom ,h ki kellene tekerni valahol egy csavart , h a dugatyukat vissza tudjam nyomni.

Hol van az a csavar amit ki kel tekerni/hol célszerü ezt megteni ?
    Mindez után gondolom potolni kellene az olajat , Ezt hogy tegyem meg ?
    szedrik

CSD
    CSD offline
    vendég CSD avatarja
    Regisztrált
    2010-08-19
    Lakhely
    Butapest
    Üzenet
    46

Alapbeállítás

Tudtok nekem mondani beszerezhető, piros országúti fékbetétet, amit érdemes is használni?

Regisztrált
    2012-02-16
    Üzenet
    4

Alapbeállítás

valaki más is erősítse meg, de sztem fogsz egy szép nagy csavarhúzót, belenyúlsz és visszanyomod. elvileg a fékkar alap helyzetben nyitott a túlfolyóba, különben kipukkadna ugyebár. Kicsi a lik rajta azért olyan lassan és nehezen megy vissza.

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.867

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: szedrik5 Üzenet megjelenítése
    Hali !
    A probléma ,adot : az uj fékbetéteket ha beteszem nem tudom a féknyergete visszateni, mert ugye a dugatyuk teljesen kint vanak.
    Na most gondolom ,h ki kellene tekerni valahol egy csavart , h a dugatyukat vissza tudjam nyomni.

nyisd meg a rendszert a fekkarnal a legtelenitonel, aztan probald meg ujjal visszanyomni. ha nem megy, akkor tolj at rajta egy csavarhuzot, es figyelve, hogy parhuzamos legyen a dugattyuval (hogy felfekudjon ra), nyomd ket oldalrol a csavarhuzot. ha puhabb valamit hasznalsz a csavarhuzo helyett, ami eleg merev az csak jobb

törzsvendég bringavarázs avatarja
    Regisztrált
    2009-02-04
    Lakhely
    üzlet
    Üzenet
    1.022

Alapbeállítás

Minek nyissa meg arn?
    Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

vendég
    Regisztrált
    2009-06-13
    Üzenet
    10

Alapbeállítás szennyeződő pofák...

Sziasztok.

Egy SH M775-ös (újonnan vásárolt) (xt tárcsák, és xtr betét) fékrendszerem van, ami nem rég lett 1 éves, nem volt nagy igénybe vételnek kitéve, pofák egyáltalán nem voltak kopva, minden pöpec volt, és rendszeresen karban tartott a kerékpár minden egyes alkatrésze.

Lakásban tartott kerékpárról van szó. Egy jó hónapja, egyik reggel, azt vettem észre, hogy baromi hangos kis húzásra a fékezés. Csak úgy sűvít, nyek-nyikk... a rossz alvók, biztos hogy föl is ébredtek... a féktáv is méterekkel nőtt.
    Aztán rá 2-3 napra, ugyan ez megjelent a hátsónál is. Igazából, sehogy sem tudtam hova rakni!
    Bementem vele szervizbe , szétszedtem, semmi sérülés, vagy bármi más. Oké, hang az maradt, hát akkor szennyeződöttek a pofák (DEHOGY?) megsütöttem őket, jók lettek! Rá 1- másfél hétre, ugyan ez...
    (tárcsákat tisztítottam külön erre a célra vásárolt alkoholos tisztító folyadékkal)

Megint megnéztem , sehogy sem jöttem rá... egy egész estére fölraktam lógatni a kerékpárt, tettem bele új pofákat, karton papírt közé, és kötegelő a fékre, nyomás alatt bő 12 óráig. teljesen tiszta volt a karton, le sem vettem, zsebkendővel is megnéztem , és tiszta volt.

Mikor a pofákat kiszedtem a testből, természetesen ott volt némi olajos szennyeződés, hisz a erő hatására csak össze kell tolnia pofákat, így a fék is keni magát. Teljesen minimális volt a szennyeződés.

Röviden. Elől hátul ugyan az a probléma kis idő elteltével kijött, többszöri pofa sütés után sem változott a dolog, mert a újra előjött a gond. Új pofa, teszt, szennyeződés nem volt. Ki lett tisztítva azóta még nem volt használva az új pofával. De előtte 2 - 3 szor ugyan az a prob lépett fel.

Valami ötlet, hogy a testben hol lehet a hiba? Vagy hol engedhet? (de gőzöm sincs, mert minden egyben van rajta, és hibátlanul működik)

Ha tudok valami okosat mondani, köszönöm!
    További szép napot,

Dániel

törzsvendég Ranger^41 avatarja
    Regisztrált
    2004-05-19
    Lakhely
    Caught in a Mosh (BP)
    Üzenet
    950

Alapbeállítás

Sziasztok br m765 xt nyeregbe akarok venni pofákat, de elég széles a választék, az 1300ft-os alligatortól a 8ezres xtr-ig. Melyiket ajánlanátok? Ha használható, akkor nekem az alligator is megteszi
    [whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

fórumfüggő zeezoltano avatarja
    Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.443

Alapbeállítás

Mivel nem vagy márka fann teljesen jó lesz.
    Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
    Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

vendég utazoli avatarja
    Regisztrált
    2010-01-24
    Lakhely
    Vecsés
    Üzenet
    54

Alapbeállítás

Hello
    Azt szeretném megkérdezni hány mm vastagságnál cserélendő a fékbetét?xt fékem van

fórumfüggő zeezoltano avatarja
    Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.443

Alapbeállítás

Hát mielőtt lekopna teljesen a betét anyaga.
    Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
    Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Regisztrált
    2012-03-05
    Üzenet
    4

Alapbeállítás

Sziasztok!

Erről van e véleménye esetleg tapasztalata vkinek?

Uberbike V Brake Pads Shimano XT XTR - Sram - Avid | eBay

vendég
    Regisztrált
    2010-09-12
    Üzenet
    19

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: szedrik5 Üzenet megjelenítése
    Hali !

Nekem az Elixir 5-ön a nyergen oldalt van két csavar (5-ös imbusz), amivel szét lehet nyitni a nyerget. Miután a csavarhúzós trükk nem vált be (egyszerűen nem volt hajlandó annyira visszamenni a két dugattyú, hogy beférjen az új fékbetét), ezen a két csavaron nyitottam két menetet és utána becuppant a helyére.

Innen átmegyek kérdezősbe:

Épp tegnap történt az akció, és annyi problémám maradt, hogy most egy kicsit fog a fék. A service manual sajtfecni azt írja, hogy nincs mit állítani, a fék önbeállós, csak húzgáljam meg párszor a fékkart. Ez megtörtént, sőt már vasaltam is egy kicsit, de csak fog. Nem durva, de azért érződik tekerés közben. A tárcsa nem üt, és a sikja is párhuzamos a betéttel. Szerintetek tudok ez ellen tenni, vagy egyszerűen menjek fel a Csóványosra, oszt mire leérek jó lesz?

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-07-05
    Lakhely
    Bp.
    Üzenet
    1.400

Alapbeállítás

A féktest helyzetén állítani esetleg ? Post-mount-os a rögzítés, ugye ?
    Kilazítod a féktest rögzítő csavarokat, ráfogsz a fékre és eközben rögzíted a csavarokat. Talán ez segíthet kicsit.
    Marci

maximus
    Regisztrált
    2002-01-21
    Lakhely
    Százhalombatta
    Üzenet
    12.756

Alapbeállítás

zsaner: ügyes gyerek vagy, úgy oldottál meg egy problémat, ahogy ezer emberből egysem....
    egyszerüen sok az olaj a rendszerben, erre te kilazitod azt a két csavart, ami a féknyereg két darabját összefogja???

ne haragudj de maradj inkább a szakmádban, remélem amit ott kinyomott olajat ráfolyt a betétre...
    Legutóbb sala módosította; 2012-03-08 - 17:09.
    fuck me, i'm famous!
    -- Go ahead, Droids! --->

Oldal 28 / 30 elsőelső ... 182627282930 UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •