Oldal 2 / 2 elsőelső 12
Eredmény 21-24 / 24

Téma: Canti-fék

törzsvendég venember83 avatarja
    Regisztrált
    2008-10-03
    Lakhely
    Nagyvárad
    Üzenet
    960

Alapbeállítás

V-fékkar - kantifék-pillangó kombó használható opció? Mivel a sárvédő korlátozza a v-fék pillangók mozgását, így nem maradt más opció, mint a kantifékek alkalmazása, cserébe viszont az ehhez való fékkarok már nincsenek meg.

maximus
    Regisztrált
    2002-01-21
    Lakhely
    Százhalombatta
    Üzenet
    12.756

Alapbeállítás

beszerzhető kanti fékkar, shimano, ráadásul még szép is

v fékkarral nem lesz értékelhető fékerő, kopogós kemény érzés lesz
    fuck me, i'm famous!
    -- Go ahead, Droids! --->

törzsvendég venember83 avatarja
    Regisztrált
    2008-10-03
    Lakhely
    Nagyvárad
    Üzenet
    960

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: sala Üzenet megjelenítése
    beszerzhető kanti fékkar, shimano, ráadásul még szép is

v fékkarral nem lesz értékelhető fékerő, kopogós kemény érzés lesz
    Kösz a gyors segítséget!

vendég Tankos avatarja
    Regisztrált
    2012-04-01
    Lakhely
    Budapest XI.
    Üzenet
    52

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: stellaz Üzenet megjelenítése
    Mondjuk az tény, hogy a canti fék mellett műszaki szempontból nem sok minden szól. A v fék egyszerűbb és jobb. Tárcsafékem még nem volt, de műszakilag jobban tetszik, hogy nem a kereket koptatja.

Nekem is csak azért van canti fékem, mert nincs mai megfelelője a régi lx fékváltókarjaimnak (7-es vagy max. 8-as rendszerhez), meg csak emiatt nem is cserélném.

Amúgy a fékpofa érekes kérdés. Én volt, hogy feltettem a gyári lx, fémházas betétet és konkrétan nem akart fékezni a bringa. De semmit. A piros ricsi az nem volt rossz.

Viszont ezek a mai imbuszos pofák elég jók, még nem volt velük gondom (avid, tektro, bbb, bikefun, acor). Mindössze egy zavaró dolog van, mégpedig, hogy olyan vékonyak a fékbetét gumik, hogy a gyári alátételezéssel nem áll függőlegesen a fékpillangó amikor eléri a felnit. Igaz, hogy széles monti villával és keskeny campagnolo mirax felnivel van párosítva.
    én momentán simán összehoztam anno az 500-as fékváltókaromat a sram9.0 -val... mikor először mentem ezzel így, majdnem minden utcasarkon kivertem a gyönyörtől, mikor fékeztem... lehet, hogy nem volt összevaló a kettő, de amilyen szar volt a canti fék... nem vagyok hívő, de akkor nagyon dícsértem a V-kitalálóját...
    Az élet kemény!

Oldal 2 / 2 elsőelső 12

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •