Eredmény 1-18 / 18

Téma: Országútis paradicsom az országban?

Regisztrált
    2011-02-12
    Üzenet
    2

Cool Országútis paradicsom az országban?

Sziasztok!

Azért írok ide, mert itt viszonylag sok országútis arc is megfordul, akiktől érdemes tanácsot kérni. A kérdés a következő:
    Ha lenne lehetőség, hol fejlesztenétek az országúti-bringa lehetőségeket az országban (utak javítása, bringásbarát fogadók, szervezett versenyek, stb)?
    Páran szeretnénk ebbe invesztálni, de előbb felmérnénk a terepet.
    Előre is köszi

fórumfüggő kiskubai avatarja
    Regisztrált
    2006-08-12
    Lakhely
    Kecskemét
    Üzenet
    3.910

Alapbeállítás

Belinkelem az országútis topicba, hogy észrevegyék az emberek.

ave
    ave offline
    fórumfüggő ave avatarja
    Regisztrált
    2009-01-27
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    1.607

Alapbeállítás

Eloszor is kellene egy 2000meteres hegyet epiteni.
    Ennek hianyaban a legnagyobb hegy kornyeken dolgoznek.
    Az egyik legnagyobb problema amit en talaltam az a Kekesre vezeto utak. Gyongyos felol semmi problema, de Parad felol es Gezahaza felol nagyon rossz az aszfalt. Foleg lefele menet problema.

törzsvendég kenguru avatarja
    Regisztrált
    2008-07-23
    Lakhely
    Szentendre
    Üzenet
    338

Alapbeállítás

Egyértelmű a Pilis és a Börzsöny - közel van Budapesthez, jók az adottságok, egyedüli hátulütője a relatíve magas hétvégi autóforgalom, akik az autós turistákat hozzák. De ez sem gond a Pilis erdészeti útjain, amelyek éppen egyre katasztrofálisabb állapotban vannak
    mondjuk nem akarok kekeckedni, de ki van itt, akinek ráhatása van az útjavításokra? Mert a többi még csak csak megoldható magánerőből, de ez...

törzsvendég
    Regisztrált
    2010-02-06
    Üzenet
    961

Alapbeállítás

Vác környékén nagyon faxa kis hegy van. Naszály a neve. nem túl magas,de nagyon tuti szerpentin van rajta. a város felől egész használható az út minősége,de a másik oldala katasztrofális állapotban van. jó lenne,ha normális felülete lenne,mert kivezet a 2es főútra,és nem kell sokat menni rajta,h le tudj róla térni. a másik régi kedvenc útvonalam: Vác>Verőce>Kismaros>Törökmező felé bekanyarodni>Márianosztra>Szob>Zebegény>Nagymaros> Kismaros>Verőce>Vác. kb 70 kili nekem. itt az erdőben vezető útszakasz ami nagyon gáz. Zebegénytől meg a kerékpárút ami gáz. jobban mondva,h az a gáz,h van. azt fel kéne túrni,és sóval behinteni. a rendőrök is elég szemetek arrafelé. őket is el kéne tüntetni. aztán még ott van Nagyírtáspusztáról Börzsöny faluba is lenne út,de sajna nincs mindenütt kiépítve. Vácra híd is jó lenne. akkor aztán lenne itt minden. van itt sík is,emelkedő is. nagy általánosságban bármelyik útra ráférne a javítás,és most vettem észre,h a bilibe lóg a kezem

fórumfüggő zeezoltano avatarja
    Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.443

Alapbeállítás

Ahogy elnézem nem arra kíváncsiak ki hol lakik
    Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
    Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

fórumfüggő bloke avatarja
    Regisztrált
    2003-06-08
    Üzenet
    4.821

Alapbeállítás

Szerintem ez felülről lefelé épitkezés. Ha itthon olyan volna a kerékpáros élet, mint a "szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban", akkor természetesen fejlődne, ráépülne az egyéb, azt kísérő, kiszolgáló hálózat.

törzsvendég
    Regisztrált
    2010-02-06
    Üzenet
    961

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: zeezoltano Üzenet megjelenítése
    Ahogy elnézem nem arra kíváncsiak ki hol lakik
    bocsi,de nem tudom milyenek a viszonyok Gyál közelében. azért írtam a lakhelyemhez közeli utakat,mert azt ismerem.

törzsvendég
    Regisztrált
    2010-02-06
    Üzenet
    961

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: bloke Üzenet megjelenítése
    Szerintem ez felülről lefelé épitkezés. Ha itthon olyan volna a kerékpáros élet, mint a "szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban", akkor természetesen fejlődne, ráépülne az egyéb, azt kísérő, kiszolgáló hálózat.
    van benne vlmi.

fórumfüggő
    Regisztrált
    2008-09-30
    Lakhely
    a saroktol 100 méterre a fehér házban
    Üzenet
    2.248

Alapbeállítás

Szerintem fejleszteni mindenképp hegyközelben lenne érdemes(ha bringás fogadorol van szó) vagy az osztrák határ,köszeg és környéke,onnan már gyorsan elérhetöek a jó minöségü utak amibe nem kell külön befektetni.De pl-dul valkó,dány,gomba környékén mindig belebotlani országutisokba(nem ritka a 10-20 fös boly) ma is volt egy 20as boly és négy-öt 2-3 fös csapat,ilyesmire is lehet alapozni....

fórumfüggő bloke avatarja
    Regisztrált
    2003-06-08
    Üzenet
    4.821

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: robko66 Üzenet megjelenítése
    Szerintem fejleszteni mindenképp hegyközelben lenne érdemes(ha bringás fogadorol van szó) vagy az osztrák határ,köszeg és környéke,onnan már gyorsan elérhetöek a jó minöségü utak amibe nem kell külön befektetni.De pl-dul valkó,dány,gomba környékén mindig belebotlani országutisokba(nem ritka a 10-20 fös boly) ma is volt egy 20as boly és négy-öt 2-3 fös csapat,ilyesmire is lehet alapozni....
    Látom mindenki hazabeszél.

fórumfüggő
    Regisztrált
    2008-09-30
    Lakhely
    a saroktol 100 méterre a fehér házban
    Üzenet
    2.248

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: bloke Üzenet megjelenítése
    Látom mindenki hazabeszél.
    Ez egyértelmü Bár köszeg van vagy 200kilire töllem légvonalban

fórumfüggő Andris_savaria avatarja
    Regisztrált
    2006-10-11
    Lakhely
    mindig rohanok..:/ Szombathely, Vép, Sógórék :D.Vagy a kereső mögött
    Üzenet
    1.905

Alapbeállítás

a megoldást szerintem is egy 2000-es hegy jelentené, autók elől lezárt szerpentinekkel.....
    SOHA TÖBBET magyar országon!
    Flickr

törzsvendég
    Regisztrált
    2009-05-10
    Lakhely
    Dunakeszi
    Üzenet
    292

Alapbeállítás

De azért az sem mindegy hogy milyen meredekségű az a hegy... jó lenne ezt is felrakni a kívánságlistára..

fórumfüggő Andris_savaria avatarja
    Regisztrált
    2006-10-11
    Lakhely
    mindig rohanok..:/ Szombathely, Vép, Sógórék :D.Vagy a kereső mögött
    Üzenet
    1.905

Alapbeállítás

persze nem csak egy út vezetne fel..
    lehetne egy folyamatosan 3-4%-os meg egy 7-8%os, pár 13-4-5%os résszel tűzdelve..
    SOHA TÖBBET magyar országon!
    Flickr

Regisztrált
    2011-02-12
    Üzenet
    2

Alapbeállítás

Köszi srácok.
    Szerintem maradjunk a realitás talaján, tehát hogy hegyet nem tudunk építeni De a meglévő hegyeinket ki tudjuk használni.
    Egész jó helyeket olvastam itt. Várunk még hozzászólásokat.

törzsvendég
    Regisztrált
    2010-02-06
    Üzenet
    961

Alapbeállítás

van még 1 faxa kis út! igazából nem tudom hova vezet,mert csak addig megyek rajta ameddig aszfalt van rajta. Verőce>Kismaros>Szokolya>Királyrét>ott pedig jobbra az erdészeti úton. van ott 1 "kulcsos ház" is. az uccsó aszfaltos km meredek,de a többi nem annyira. hozzá teszem Kismarostól folyamatosan emelkedik az út. az aszfaltos út végén még lehetne tovább menni,de ott már csak murva van. országútival nem mennék rá.

törzsvendég
    Regisztrált
    2008-04-18
    Üzenet
    588

Alapbeállítás

Öröm ezt hallani, hogy van akit érdekel ez a téma, akar érte tenni, és ami ugyancsak fontos, tudna is tenni érte.
    Utak javítása elég érdekes kérdés. Elég komoly tőke kell ahhoz, hogy számottevő javulást lehessen elérni. Mert ha csak azt vesszük, hogy egy 20kilis szakaszt kátyúzzanak már az is milliós tétel, és akkor még mindig nincs rajta aki menjen... Arról nem is beszélve, hogy egy foltozgatott úton sem úszik örömmámorban az ember tekerés közben, amikor kirázza a lelkét.
    Szerintem a rendezvények támogatása lenne a legkifizetődőbb. Nagyobb szabású versenyeket (ilyen egész családot megmozgató, van 1-2 az országban, amiből ki lehetne indulni) segítve, sokkal direktebb a kommunikáció a "közönséggel". Több embert (és gyereket) ösztönöz kerékpározásra, ha lát egy jól megszervezet eseményt, amin jól érzi magát, mint hogy leaszfaltoztak egy utat. Persze ez is fontos, hogy legyen hol csinálni, de szerintem előbb az igényt kéne rá "kialakítani" és akkor másfelől is támogatókra találhat az ügy, ha látják, mennyien kerékpároznának szívesen.
    Egységnyi pénzből sokkal drámaibb hatást lehet elérni jó szolgáltatások nyújtásával, mint egy jobb úttal.
    Persze nem tudom, hogy milyen erőforrásokkal rendelkeztek, de hatalmas szükség van ezeknek a rendezvényeknek a támogatására, mert eléggé általános az, hogy pénzügyi problémákkal küszködnek, hiába rendeznek akár évtizedek óta egy színvonalas megmozdulást. És emiatt a következő évben nem tudja még csak a tavalyi szintet hozni, nem hogy fejleszteni. Emiatt nemhogy növekedne az igény hasonló rendezvényekre, hanem csökken, mert "ááá ez is milyen gagyi lett"...

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •