Oldal 2 / 2 elsőelső 12
Eredmény 21-26 / 26

Téma: Dh útvonalak a pilisben

törzsvendég
    Regisztrált
    2011-03-26
    Lakhely
    Szeged
    Üzenet
    816

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: protech1 Üzenet megjelenítése
    Na ha jót mosolyogtatok akkor mindenkinek lesz egy feladata:

Sly78-nak : neked azt kell terjesztened mindenfelé ,hogy a magyar Downhilles is sportember ,nem "környezetrongáló" barbár.

Márilyónak: miteszel az évzárón? Gyrostálat vagy vörösboros marhapörköltet?

Egyébként egyikőtök sem fogja megérteni a másikat valszeg,mondom ezt úgy ,hogy cc-tem qrvasokat most meg DH-zok.Akkor ezt gondoltam most meg már azt is.

Puby
    ha hiszitek ha nem, baromira szeretnék déházni, de ritkán jutok hegyre, akkor is leginkább a Bükkbe, ott meg nem igazán van létjogosultsága. ha pl Ausztriában élnék, akkor tuti két bringám lenne, egy xc meg egy dh gép és felváltva tolnám a kettőt. a felvonós dolgot mérgemben írtam, akinek nem inge nem is veszi magára.

amúgy sosem mennék bele ilyen vitákba (még ha azt gondolnám, hogy a dh-s nem sportember, akkor sem) mert ezek ilyen manchester vs liverpool szintű viták, magyarán hótértelmetlen...

törzsvendég Itózs avatarja
    Regisztrált
    2008-04-10
    Lakhely
    Debrecen
    Üzenet
    976

Alapbeállítás

Protech, Cseresznye: Szerintem tudjátok ti mi az a környezetrongáló kerékpározás (DH). Ha jól emlékszem elég világosan elmagyarázták neked/tek azon a bizonyos megbeszélésen, hogy mi a bajuk a hatóságoknak az ilyen fajta bringázással. Én legalábbis a videó alapján megértettem az üzenetet. És annyira ne legyünk már szemforgatóak, hogy nem ismerjük el, hogy egy adott ösvényen történő rendszeres lejövetel igenis nagyon komolyan rombolja azt a környezetet. Főleg ha a pálya meredek, nehéz és a tempó egyre nagyobb.
    Vívjátok a harcotokat helyben a fafejűekkel ha legális ösvényt akartok, de felesleges ellenséget keresni ott ahol nincs.
    Inkább örüljetek, hogy milyen frankó helyen laktok monti szempontjából (is) és ne békétlenkedjetek egy-egy vélt vagy valós rosszalló mondat miatt amit a DH-ra tesznek.

törzsvendég
    Regisztrált
    2011-03-26
    Lakhely
    Szeged
    Üzenet
    816

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Itózs Üzenet megjelenítése
    Protech, Cseresznye: Szerintem tudjátok ti mi az a környezetrongáló kerékpározás (DH). Ha jól emlékszem elég világosan elmagyarázták neked/tek azon a bizonyos megbeszélésen, hogy mi a bajuk a hatóságoknak az ilyen fajta bringázással. Én legalábbis a videó alapján megértettem az üzenetet. És annyira ne legyünk már szemforgatóak, hogy nem ismerjük el, hogy egy adott ösvényen történő rendszeres lejövetel igenis nagyon komolyan rombolja azt a környezetet. Főleg ha a pálya meredek, nehéz és a tempó egyre nagyobb.
    Vívjátok a harcotokat helyben a fafejűekkel ha legális ösvényt akartok, de felesleges ellenséget keresni ott ahol nincs.
    Inkább örüljetek, hogy milyen frankó helyen laktok monti szempontjából (is) és ne békétlenkedjetek egy-egy vélt vagy valós rosszalló mondat miatt amit a DH-ra tesznek.
    szerintem tudják ők is, csak alapból félreértették amit írtam a szarvasbogarakról és a többiről. én azt úgy értettem, hogy elméletileg környezetrongálás, de egyakorlatilag nem tartom annak. erre nekem estek. abban egyetértünk, hogy az intenzív DH letarolja a hegyoldalt. káros az is, ha sima xc bringákkal rendszeresen járunk egy ösvényen. de szerintem akkor is kevesebb kárt csinálnak a bringások mint a túrázók (persze itt is tisztelet a kivételnek) mert egy bringásnak eszébe sem jutni levágni a kanyart az avarban, bolond lenne, örül, hogy ott a fasza ösvény. míg a túrázók nagy része a turistaösvény mellett kitapos magának húsz másikat a hegyoldalban, levágja a kanyart, mászkál összevissza... azt viszont továbbra is fenntartom, hogy a környezet megváltoztatását sajáts zórakozásunkra helytelennek tartom.

törzsvendég cseresznye avatarja
    Regisztrált
    2007-03-05
    Lakhely
    szombathely
    Üzenet
    698

Alapbeállítás

akkor legyen ez a végszó, én sem akartam komoly veszekedésbe belemenni, még ha úgy is tűnt.
    nekem sincs semmi bajom az xc sekkel, ma is sűrűn köszöntem nekik, amikor a soproni dh pályán ereszkedtek. csak a félreértések elkerülése végett.
    Peace !

Balázs! én semmi konkrétat nem tudok az évzáróról, privátba írd meg légyszi, a mailem nem működik sajnos.
    A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

törzsvendég
    Regisztrált
    2011-03-26
    Lakhely
    Szeged
    Üzenet
    816

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: cseresznye Üzenet megjelenítése
    akkor legyen ez a végszó, én sem akartam komoly veszekedésbe belemenni, még ha úgy is tűnt.
    nekem sincs semmi bajom az xc sekkel, ma is sűrűn köszöntem nekik, amikor a soproni dh pályán ereszkedtek. csak a félreértések elkerülése végett.
    Peace !

Balázs! én semmi konkrétat nem tudok az évzáróról, privátba írd meg légyszi, a mailem nem működik sajnos.
    részemről is béke.

üdv

vendég protech1 avatarja
    Regisztrált
    2007-10-26
    Üzenet
    188

Alapbeállítás

Ezeket most azért fogom leírni,hogy tudjak aludni egy nyugodtat és remélem sokan elolvassátok:
    Jó hogy előkerült ez a videós sztori mivel sokat tanultam belőle.A legfontosabb,hogy pár hatóság nem vesz figyelembe olyan fontos dolgokat sem mint pl ez a hegyikerékpározás dolog.Nyilvánvaló ,hogy van minden féle kerékpáros a hegyekben ezt tudják,mégis ilyen szemetet (erdőtörvény) lobogtatnak és ha balhé van hát előhúzzák,hogy " az erdőtörvény tiltja".Ez eddig okés?
    Namost ha eljut odáig valaki pl. ,hogy kinyitja a szemüket (a bürokratáknak) nem tágra,hanem csak résnyire,bejut egy kis fény a központi idegrendszerbe,akkor keres valakit aki elmagyarázza neki ,hogy hogy is van ez kérem?
    És itt jön a bökkenő!Tisztelet a kivételnek senki ne vegye magára akit ez nem érint,de ez az ember ha nem közvetlenül,közvetve űzi a DH-t mit mond:
    Terepkerékpár az oké.DH? Azok? Azok bizony nem valók a magyar hegyekbe bizony,mert b...s k...g t..ó az összes és rongálja az erdőt!
    Mire az illetékes elvtársak amúgy is visszaélve a helyzettel mit mondanak?Hát akkor hogy van ez? Ezek a bringások egymás ellen uszítanak? Utálják az egyik a másikat?Akkor miről beszélgetünk?
    Ilyenkor megkérdezik?Hány embert is érint ez a dolog?Magyarán hány illegális (még) ember sérti meg lejtőzéssel ezt a frankó kis törvényt amit valószínű olyan ember írt akinek a kerékpárosok felesleges akadály az úttesten?
    Szégyen ez azért is mivel egy olyan fórumot sem olvastam ,egy olyan értelmetlen választ sem kaptam még DH-stól,hogy a cc a maraton és tökmindegy melyik kerékpáros szakág nem az erdőbe való !!!!Azt azért észrevették ők is,hogy aDH-nak igenis tekeréssel kell erőnlétet szereznie a cc-nek pedig a lejtőt kell gyakorolnia esetleg legális DH pályán nem ??A 2 ugyanaz a sportág !! Hogy lehet elválasztani a 2 szakágat ? Primitívséggel,irigységgel vagy mit tudom mivel.
    Ezért kérem minden kerékpárostól: NE TEGYEN OLYAN KIJELENTÉSEKET AMELLYEL A MÁSIK SZAKÁGNAK ÁRTHAT!!! INKÁBB GYŐZZE MEG A HITETLENEKT,HOGY CSAK EGYÜTT LEHET ÉS KELL KEZELNI AZ ÁLLÓKÉPESSÉGI ÉS LEJTŐS KERÉKPÁROS SZAKÁGAKAT.
    kösz és bocs
    Finom a Kindertojás, csak a sárgáját nehéz lenyelni!

Oldal 2 / 2 elsőelső 12

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •