Sziasztok! Valai tud downhill utvolakat a pilisbe?
Sziasztok! Valai tud downhill utvolakat a pilisbe?
Ács Artúr
Lécci, ne akarjál DH-zni a Pilisben ! Így is cseszegetik eleget a bringásokat, ott hivatalosan csak a kijelölt bringautakon szabad(na) bringázni.
Marci
Csatlakozom és ha meglátok valahol környezetrongálóan bringázó vagy főleg dh pályát építő bringást, arra kihívom a természetvédelmi járőrt.
Nyugi nem akar ott dh-zni, hiszen dh útvonalat keres a Pilisbe, tehát csak odáig akar dh-zni.
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
ELADÓ! ........ VKE-NELSON.......Blogom
A sebesség mindent megold. A "mindig"-et még mindig így írjuk.
"A szerver túlterhelt picit, próbáld egy perc múlva."
Mi az a környezetrongáló?
Finom a Kindertojás, csak a sárgáját nehéz lenyelni!
pl ha átmész egy védett növényen. észre sem veszed. vagy elütsz egy szarvasbogarat. azt sem veszed észre, és annyival is kevesebb lett a Pilis. a turistautakat nem véletlenül jelölik ki... én személy szerint azt vallom, hogy nem okozok semmivel sem több kárt a kerékpárommal, mint a hetedik bé osztály osztálykiránduláson, sőt. de egy dh pálya építése más kérdés. szerintem a természetben, az erdőben senki ne építsen semmit. az nem oda való.
The Official Rules of the Euro Cyclist-----------------The Rules > Velominati
Helló
Értem.
Akkor most van ilyen sport,hogy Downhill vagy nincs?
Csak országút és trekking meg túrakerékpár?
Csak ott vannak szarvasbogarak ahol ők mennek,a túrautakon nincsenek?
Te észreveszed ha átmész egy védett növényen?
Hetedik B sem az erdőbe való?
Hol vagyunk ? 1960 Recsk ?
Én ezt nem értem.
Hol lehet akkor idehaza lejtőzni?
Vissza kell menni Levédiába?
B.
Ezt a sportot idehaza sehol, az olyan begyöpösödött felfogású ** emberek miatt mint pl Sly78 többek között.
Ha ezt akarod csinálni, külföldre kell menni a mai helyzet szerint.
Ott az emberek valahogy szélesebb látókörrel bírnak, és már évek óta leesett nekik ,hogy mindenki jobban jár, ha engedik és hagynak teret, mintsem ,hogy sunyiba nyomja mindenki. Sőőőt még akár pénz is folyhat be a bringásokból.Ha átléped a határt mindegy hogy északra, délre, vagy nyugatra vagy akármerre mész , millió egy hely és pálya van direkt erre építve kijelölve, szemben itthon had ne ragozzam.
Különben meg Sly 78 ha ismernéd a törvényt, azt is tudnád hogy ott sem kerékpározhatsz ahol a 7.b osztály.
Lényegében mindegy, 100 szor lerágott csont már az egész, ha legálisan ezt akarja csinálni valaki és van rá keret ,akkor külföldre megy mindenféle szempontból és pont.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.
kedves barátom, én azt hiszem nem mondtam sem rólad, sem a DH-s haverjaidról semmi rosszat. nem tehetek róla, hogy az értelmező olvasás nem tartozik az erősségetek közé. egyszerűen nem értettétek amit írtam. szerintem végig sem olvastad. leírtam mi a környezetrongálás, de utána azt is leírtam, hogy az erdei ösvényen bringázást nem tartom annak. szerinted és repülök a bringámmal? én is megyek az erdőben, de nem tenném, ha ezt környezetkárosítónak tartanám. egy quadra akkor sem ülnék fel a Bükkben ha kényszerítenének. és hidd el, ismerem a törvényt, tökéletesen tudom, hol lehet bringázni és hol nem.
arról viszont, mikor a bringások megváltoztatják a környezetet, hogy nagyobb legyen egy ugrató, netán mindenféle szarságot építenek az erdőben, már egészen más a véleményem. de azt is elfogadom, hogy erre van igény, mert ott vannak pl a sípályák, annál nagyobb környezetrombolás nem sok létezik. még a felvonó is belefér, mert azt is elfogadom, hogy vannak akik nem tudnak föltekerni a hegyre...
máskor legyetek szívesek értelmezve végigolvasni amit írok, utána illetni különféle jelzőkkel. köszönöm, szép estét nektek!
az lehet, hogy Te az erdei ösvényeken való bringázást nem tartod környezet rongálónak, de attól még ott ugyan úgy illegálisan bringázol
méghozzá 150 e ft ig terjedő bírsággal élhetnek ellened, ha elkapnak. ma itthon a turistautakon sem közlekedhetsz járművel, ha arra nincs külön engedélyed. bringa is jármű.
a többi pontban meg simán nem értek veled egyet, viszont kettőnk közül az értelmező olvasás úgy tűnik a te gyenge pontod inkább, mint az enyém.
"még a felvonó is belefér, mert azt is elfogadom, hogy vannak akik nem tudnak föltekerni a hegyre..."
erre kb 3szor töröltem vissza amit írtam, mert elég kulturálatlan lett volna. viszont ezzel tökéletesen alátámasztod amit az első üzenetem első sorában írtam/gondoltam rólad. nekem már nem is kell lényegében hozzátennem semmit, hogy lássák mennyire tudatlan vagy a bringázással kapcsolatban kerékpáros létedre.
Na ha jót mosolyogtatok akkor mindenkinek lesz egy feladata:
Sly78-nak : neked azt kell terjesztened mindenfelé ,hogy a magyar Downhilles is sportember ,nem "környezetrongáló" barbár.
Márilyónak: miteszel az évzárón? Gyrostálat vagy vörösboros marhapörköltet?
Egyébként egyikőtök sem fogja megérteni a másikat valszeg,mondom ezt úgy ,hogy cc-tem qrvasokat most meg DH-zok.Akkor ezt gondoltam most meg már azt is.
Puby