Eredmény 1-13 / 13

Téma: Csináljunk mtb pályát Győrújbarátin

vendég norok999 avatarja
    Regisztrált
    2008-03-27
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    241

Alapbeállítás Csináljunk mtb pályát Győrújbarátin

Bringatársak !!

Elég régóta járok már túrázni Győrújbarátra,de az erdei utak kezdenek rémessé válni.A fakitermelők teljesen szétgyurják őket és akkora dagonyatelepeket hagynak maguk után,hogy áthaladni rajtuk szinte már egyenlő kezd lenni a lehetetlennel.Jóideje térképezem az erdőt,és arra az elhatározásra jutottam,hogy megprobálok összehozni egy mtb pályát.Elég hihetetlennek tünhet a megvalósítás,mivel elég erős az aljnövényzet mindenhol,de sikerül elég jó utvonalat összehoznom.A terep egyik része vadcsapásokon menne(nem olyan amire gonoltok)széles kemény talajú,a másik része pedig egy szurdikon keresztük lenne.Megkezdtem az alapokat(ritkittást),de egyedül kevés vagyok hozzá ezért is gondoltam arra,hogy ha lennének valakik,akiket hasonlo irányelvek vezérelnek,sokkal könnyebb lenne a megvalositás.Inkább a DH felé hajlana mondjuk a pálya,mivel vannak helyenként szintkülönbségek,de autoval nem lehetne legaláb szétgyurni._Crossmotorosok kíméljenek. Ha valakinek lenne kedve és beszállna a buliba jelentkezzen.Semmi sem lehetetlen csak egy kis akarat kell hozzá.

fórumfüggő zeezoltano avatarja
    Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.443

Alapbeállítás

Aztán mit csinálsz ha ritkítás közben elkapnak az erdészek?
    Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
    Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

maximus kalaius avatarja
    Regisztrált
    2002-07-01
    Lakhely
    tüske hegyén, penge élén
    Üzenet
    11.819

Alapbeállítás

Szia, én is nyugalomra intenélek.
    Maradj a kijelölt ill. már létező ösvényeknél.
    A vadak szoktatva vannak bizonyos útvonalakra itatók és etetők elhelyezésével, hogy minél kevesebb kárt okozzanak a gazdaságban, és balesetet az utakon. Ha egy csapásra rászokik, mindig azt használja. Ha onnan elijeszted, komoly károkat is okozhatsz ezzel a látszólag ártalmatlan dologgal.

vendég norok999 avatarja
    Regisztrált
    2008-03-27
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    241

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: zeezoltano Üzenet megjelenítése
    Aztán mit csinálsz ha ritkítás közben elkapnak az erdészek?

Elsősorban semmiféle ritkitásra nem gondoltam(eszembe sem jutott)Ismerem az ide vonatkozó törvényeket.Elkorhadt ágak,galyak félretétele esetleg nem okoz kárt.A csapással kapcsolatban igazad van,rossz ötlet volt,utánna néztem.A szurdok azért még elgondolkodató,mert nem befolyásol semmi féle élőlényt,ráadásul valamikor vizelvezető funkcioja volt és szerintem ha meg van tisztitva az csak az erdészet,természet hasznára válhatna.De azért utánnakérdezek.Elég nehéz a bringások sorsa erre mifelénk,és épp az edészek,kitermelők azok akik teljesen tönkretesznek mindent.De persze nekik nem szolhat senki.Ez van.Azért köszi,átgondolandó.

Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.443

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: norok999 Üzenet megjelenítése
    Bringatársak !!

Megkezdtem az alapokat(ritkittást),.
    Akkor valamit úgy látszik félre értettem vagy mégsem?

vendég norok999 avatarja
    Regisztrált
    2008-03-27
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    241

Alapbeállítás

"Módositva(Nem volt ritkitás) "

Nem,az én hibám.Elirtam,nem volt semmiféle ritkittás.Csak már nem tudtam módosítani a bejegyzésem,mert nem engedte(volt plussz hozzászolásom)Bocs.Egyébként azt viszont nem értem,hogy a jelőlt utirányadó fákat miért vágják ki?Nem egy rönköt láttam bestokizva rajta a piros utjelző keresztel,utánna meg csak az eltévedés,pedig kijelölt túristaut volt.Miért nem festenek ujat?

Elolvasva az össze idevonatkozó törvényt ,könnyen lehet almás lesz az egész.

vendég norok999 avatarja
    Regisztrált
    2008-03-27
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    241

Alapbeállítás

Nem,az én hibám.Elirtam,nem volt semmiféle ritkittás.Csak már nem tudtam módosítani a bejegyzésem,mert nem engedte(volt plussz hozzászolásom)Bocs.Egyébként azt viszont nem értem,hogy a jelőlt utirányadó fákat miért vágják ki?Nem egy rönköt láttam bestokizva rajta a piros utjelző keresztel,utánna meg csak az eltévedés,pedig kijelölt túristaut volt.Miért nem festenek ujat?

Kikérném a tanácsotokat.Ma elvoltam egyet kirándulni,és meg néztem a kiszemelt helyet(amiről beszéltem) és hát meg kell mondjam dobtam egy hátast.Éppen ráfordultam volna a kiszemelt ösvényre mikor szembe jött velem 2 crossmotoros.Ilyenkor mi van?? Rájuk nem vonatkozik semmi? Eddig nem láttam őket valszeg ők is most találtak rá erre a nem létező ösvényt.Mit tanácsoltok?

Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.443

Alapbeállítás

Nem tudsz semmit csinálni, elméletileg sokkal keményebb büntetést fizetnének mint mi csak az erdész is azt mondja hogy őket nem tudja elkapni minket igen. Ennyi.

vendég Szylkoo avatarja
    Regisztrált
    2010-03-13
    Lakhely
    Gödöllő
    Üzenet
    55

Alapbeállítás

A felfestés nem az erdészet csinálja,szal ők sz..nak rá.

maximus Bikertigger avatarja
    Regisztrált
    2004-04-11
    Lakhely
    Szentendre - Pilis
    Üzenet
    18.711

Alapbeállítás

1, alapvetően a cm-es és bringás ugyanannyit "fizet". he nem jelölt kkpút ugyanaz a kategória
    2, turistajel festés nem az erdészet reszortja, hanem a helyi túrázó kittegyleté. mint feljebb, a fatermesztőt pont nem érdekli.
    "Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
    Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég norok999 avatarja
    Regisztrált
    2008-03-27
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    241

Alapbeállítás

értem,köszi az infot,lényeg az hogy tök szívás az egész. így is-úgy is

vendég
    Regisztrált
    2008-05-26
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    101

Alapbeállítás

Ma mentünk ki barátira a 4x pályára. Hát sajnáljuk mi történt, nincs már ott semmi
    Hol lehet lejtőzni (enyhe DH..) Győr körül?

Regisztrált
    2011-06-28
    Lakhely
    Budapest XXI. Csepel
    Üzenet
    7

Alapbeállítás

Elindult a Pedal Market Facebook oldala. LÁJKOLJATOK!

Pedál Market | Facebook

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •