Oldal 1 / 10 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1-20 / 197

Téma: Pályázatok, egyesületté válás, stb.

fórumfüggő
    Regisztrált
    2002-12-07
    Üzenet
    3.320

Alapbeállítás Pályázatok, egyesületté válás, stb.

Arra gondoltam, hogy mi mint leendő sport egysesület. vagy mi nem kevés pályázatra pályázhatnánk!!! Komolya lehetőségek, pénzek kerülnek kiosztásra, olyan célra mi nekünk is jó lenne pl.: pálya építés!!!

Itt is az első link: http://www.niszka.hu -> nézzétek meg!!!

törzsvendég
    Regisztrált
    2001-09-09
    Üzenet
    1.380

Alapbeállítás Re: Pályázatok

Nem tudom, hogy mikor lesz egyesült, és ki fog a pályázatokkal foglalkozni, de írtó sok pénzt lehet ám szerezni pályázatok útján! Az osztályunk is több százezret kapott elmúlt évben kirándulásra meg ilyenekre! JackD. intézte a pályázatok készítését, persze a tartalmuk nem fedte teljesen a valóságot ;D ;D ;D . Ezt írtóó komolyan köll venni!

fórumfüggő
    Regisztrált
    2002-12-07
    Üzenet
    3.320

Én szívesen vállalom, hogy szállítom a lehetőségeket, csak legyen aki kitölti és beküldi!!!

bentlakó Paraferee avatarja
    Regisztrált
    2001-06-02
    Lakhely
    munkában és úton a munkahely és a lakás közt :(
    Üzenet
    7.001

Üdvözletem!

Sajna egyesületté válás nem olyan egyszerű és gyors menet, hogy pályázatokat leshessünk...

másrészt: ki az aki megírná őket?
    mert hogy ilyenhez nem csak ígéret kell.. kőkeményen odaadás... és meló... meló...

Az egyesülethez ráadásul nem csak egy, iylen ember kell............

PéeF

fórumfüggő
    Regisztrált
    2002-12-07
    Üzenet
    3.320

Vagyunk anyian mint a fene!!! Ha csak a fele társaság vállal valamit akkor szerintem nem lesz gáz!!! Szerintem...

ALFAHÍM Jorus avatarja
    Regisztrált
    2001-08-25
    Lakhely
    Székesfőváros of Hangeri
    Üzenet
    11.699

A "Társaság" alatt mit értesz? A 2000+ regisztrált tagot, vagy azt a 100+ embert, akik írogatnak, esetleg azt a 20-30 ember, akik talikra járnak? Egyébként az ötlet nem rossz, de vajon kinek lesz erre ideje?

Regisztrált
    2001-06-02
    Lakhely
    Üzenet
    7.001

"vagyunk annyian mint a fene"??

Már meg ne haragudj, de HOL A PECSÁBAN LÁTSZ TE FENE SOK TAGOT?

A fórum regisztrált soraiban?
    Az írogatók közt?
    A találkozókon résztvevő AKTÍV tagok közt?

Mert hogy AZ EGYESÜLET nem szórakozás!!!
    Ott ha vki elvállal egy munkát, ISZONYATOSAN becsülettel meg KELL csinálnia!
    Mert ha nem, akkor az egész kártyavár összedől...

Én sajna jelenleg nem látok annyi nyújtózkodó embert ezen unkákért...
    És amint látom, Te is csak a pályázatok keresését vállalnád fel... :-/

Szóval tényleg nagyon jól hangzik ez az egyesületes móka, meg nagyon egyszerű azt mondani, hogy csak ezt, meg ezt kell csinálni...
    Ám a valóságban nagyon sok meló van vele... és ha nincsenek energikus-lelkes segítők, nem lesz belőle bolha-kaka sem... :-X

fórumfüggő
    Regisztrált
    2002-12-07
    Üzenet
    3.320

Hát sajna mondsz valamit...  

Én szívesen vállalnék egyéb munkékat is az egyesületben!!! De komolyan!!!

Na ide nyújtózkodjon aki vállalkozó szellemű!!!!!!!!!!!

Regisztrált
    2001-06-02
    Lakhely
    Üzenet
    7.001

kezdődhet a nyújtózkodás...

tényleg nagyonjó lenne, ha mindenki felmérné magában, mit is lenne hajlandó "áldozni" az egyesületért...
    vagyis mit vállalna esetleg...

így ha végre összehoznánk egy alakuló ülést, már nem ezzel menne el egy rahedli idő...

Na csőváz

ALFAHÍM Jorus avatarja
    Regisztrált
    2001-08-25
    Lakhely
    Székesfőváros of Hangeri
    Üzenet
    11.699

Én tudok fénymásolni, emilezni, neten utánanézni dolgoknak, de másra sajna nincs időm. Aki ismer tudja, hogy heti 6 és fél napot dolgozom.  :'(

vendég
    Regisztrált
    2001-10-30
    Üzenet
    144

Hy emberek!

Ahogy olvasgattam a hozzázólásokat,én is kedvre kaptam!
    Sajna én se tudok sok dologban részt venni,csak faxolni,scannelni(ezt tuti nem jól írtam),mint Jorus én is utánna tudok nézni a neten a dolgoknak,és talán anyám még biztosítást is tudna kötni az épülő pályára (ha addig eljotunk!)Mást nem igen... :-/

Beast of the East tamaska avatarja
    Regisztrált
    2001-10-31
    Lakhely
    Lichfield, Staffordshire
    Üzenet
    19.610

én azt vállalom, hogy... izé... vagyis.. szóval azt, hogy, .... na mit is... szal ezt mindet. Basszus! Végigolvasni nem volt erőm ezt a pályázati kiírást! Ki az, aki ezt korrektul meg is csinálná? Ne mondd Major azt, hogy Te mindent bevállalsz, mert a harmadik ilyen pályázat végigcsinálása után nemcsak Te, de sokan mások is azt mondanák, hogy a f*szom az egészbe! Rengeteg türelem, alaposság, és elhivatottság kell hozzá. Ez bennem egyik sincs  : igy nem is mondom azt, hogy ide nekem az oroszlánt is!, mert tuti nem tudnám csinálni. Egyesület meg minek? Ha tényleg annyira bonyolult, mint amennyire mondják, akkor miért nem elégszünk meg annyival, hogy a versenyekre egyenmezben megyünk, aszt kész?  :-/ Tudom, hogy most rohadtul destruktív vagyok, de láttam már ennél nagyobb kezdeti lelkesedést is rövid időn belül befulladni...  :-X :-X :-X

törzsvendég
    Regisztrált
    2001-10-25
    Lakhely
    Óbuda
    Üzenet
    1.342

Ja, abszolult komoly meló az egész. Nem olyan könnyű az. Ki az aki ráér ilyesmit összefogni? Aki mindenért vállalja a felelősséget? A pályázatokat meg lehetne csinálgatni, max a kedvezményezettként a mag.-et jelölnénk meg, aki ki is osztja nekünk a zsét. De ez utánanézést igényel és LEGELŐSZÖR is Zorgékkal beszélni erről, vállalnák-e azt, hogy háttérországnak ideállnának. Munkájuk nem lenne vele, mert azt megoldanánk, csak mégis 1ségnek. Majd még merengek rajta, meg megkérdezem a haverokat, mert ők is szoktak az 1esületükkel pályázgatni és nyerni is szoktak alkatrészekre meg pályaépítésre.

bentlakó burce avatarja
    Regisztrált
    2001-06-15
    Lakhely
    hoppá, most itt :)
    Üzenet
    8.692

Hali!

Olvasom a topicot... és egy vmit nem értek... azaz nem tudok... mégpedig hogy miből áll egy ilyen pályázás?

Ha tudnám, hogy mit is jelent ez, és tudnám, hogy képes vagyok rá, akkor nyújtózkodom. Szívesen csinálok/csinálnék bármit, csak szóljatok...

BRUCE

törzsvendég
    Regisztrált
    2001-10-25
    Lakhely
    Óbuda
    Üzenet
    1.342

Olvasd el a fent megadott site-on a lényeget Bruce. Okosabb leszel sokkal...  

bentlakó burce avatarja
    Regisztrált
    2001-06-15
    Lakhely
    Üzenet
    8.692

Igenis.... olvasom...

De ha úgysem leszünk egyesület, akkor minek beszélünk róla egyáltalán?

bentlakó burce avatarja
    Regisztrált
    2001-06-15
    Lakhely
    Üzenet
    8.692

Nagyjából elolvastam, úgy vélem, hogy a lényegét értem. Én benne lennék. Más?

És továbbra is kérdem: van értelme beszélni erről, azaz leszünk mi egyesület?

fórumfüggő
    Regisztrált
    2002-12-07
    Üzenet
    3.320

Nahát pont ez az!!!  :-/

Regisztrált
    2001-06-02
    Lakhely
    Üzenet
    7.001

Ahoy!

egyesület: szerintem mindenki szeretné, ha végre hivatalosak lennénk, nem?

pályázatok: végeredményben a megírása nem nagy feladat, csak sok... és néha nagyonis aprólékos...

eredmények: most kicsit kavarognak bennem a gondolatok, de jól értelmezem, hogy itt egyesek pályaépítés-t emlegettek, ammire szeretnének pénzt nyerni?

....
    PéeF

vendég
    Regisztrált
    2002-05-17
    Üzenet
    61

Egyesület létesítésére az 1989. évi II. törvény alapján van lehetőség. Ehhez legalább 10 fő alapító tag szükséges. Feltétel továbbá az alapszabály, valamint a működéshez szükséges vagyon megléte. Ezt követően lehet az egyesületet a bíróságnál bejegyeztetni. Természetesen az alapító tagok maguk közül vezető testületet kell válasszanak, akik az egyesület nevében a képviseletet ellátják. Ezek csak a legfontosabb feltételek, van még jónéhány ezen kívül is. Javaslom az alapításhoz ügyvéd segítségét igénybe venni.

Pályázatokon értelem szerűen csak bejegyzett (hivatalos) egyesület vehet részt, további feltételek a pályázati kiírásokban vannak meghatározva.

Pályaépítésre véleményem szerint abban az esetben van lehetőség, ha a terület tulajdonosa (esetleg kezelője) ehhez kifejezetten hozzájárul. Egyesület elvileg csak saját tulajdonú, vagy bérleti joggal bíró ingatlanra kérhet pályázati támogatást. Mindezt persze egy jogász tudná igazán megválaszolni.

Nem akarom senki kedvét szegni, de az "illegális" pályaépítés valahol törvénybe ütköző cselekedet, sértheti az adott terület tulajdonosának  érdekeit.

Sportegyesületi szerveződésben van némi tapasztalatom, magam 5 évig elnöke voltam egyesületnek, megjegyzem, társadalmi munkában.

Oldal 1 / 10 123 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •