Arra gondoltam, hogy mi mint leendő sport egysesület. vagy mi nem kevés pályázatra pályázhatnánk!!! Komolya lehetőségek, pénzek kerülnek kiosztásra, olyan célra mi nekünk is jó lenne pl.: pálya építés!!!
Nem tudom, hogy mikor lesz egyesült, és ki fog a pályázatokkal foglalkozni, de írtó sok pénzt lehet ám szerezni pályázatok útján! Az osztályunk is több százezret kapott elmúlt évben kirándulásra meg ilyenekre! JackD. intézte a pályázatok készítését, persze a tartalmuk nem fedte teljesen a valóságot ;D ;D ;D . Ezt írtóó komolyan köll venni!
A "Társaság" alatt mit értesz? A 2000+ regisztrált tagot, vagy azt a 100+ embert, akik írogatnak, esetleg azt a 20-30 ember, akik talikra járnak? Egyébként az ötlet nem rossz, de vajon kinek lesz erre ideje?
Már meg ne haragudj, de HOL A PECSÁBAN LÁTSZ TE FENE SOK TAGOT?
A fórum regisztrált soraiban?
Az írogatók közt?
A találkozókon résztvevő AKTÍV tagok közt?
Mert hogy AZ EGYESÜLET nem szórakozás!!!
Ott ha vki elvállal egy munkát, ISZONYATOSAN becsülettel meg KELL csinálnia!
Mert ha nem, akkor az egész kártyavár összedől...
Én sajna jelenleg nem látok annyi nyújtózkodó embert ezen unkákért...
És amint látom, Te is csak a pályázatok keresését vállalnád fel... :-/
Szóval tényleg nagyon jól hangzik ez az egyesületes móka, meg nagyon egyszerű azt mondani, hogy csak ezt, meg ezt kell csinálni...
Ám a valóságban nagyon sok meló van vele... és ha nincsenek energikus-lelkes segítők, nem lesz belőle bolha-kaka sem... :-X
Ahogy olvasgattam a hozzázólásokat,én is kedvre kaptam!
Sajna én se tudok sok dologban részt venni,csak faxolni,scannelni(ezt tuti nem jól írtam),mint Jorus én is utánna tudok nézni a neten a dolgoknak,és talán anyám még biztosítást is tudna kötni az épülő pályára (ha addig eljotunk!)Mást nem igen... :-/
én azt vállalom, hogy... izé... vagyis.. szóval azt, hogy, .... na mit is... szal ezt mindet. Basszus! Végigolvasni nem volt erőm ezt a pályázati kiírást! Ki az, aki ezt korrektul meg is csinálná? Ne mondd Major azt, hogy Te mindent bevállalsz, mert a harmadik ilyen pályázat végigcsinálása után nemcsak Te, de sokan mások is azt mondanák, hogy a f*szom az egészbe! Rengeteg türelem, alaposság, és elhivatottság kell hozzá. Ez bennem egyik sincs : igy nem is mondom azt, hogy ide nekem az oroszlánt is!, mert tuti nem tudnám csinálni. Egyesület meg minek? Ha tényleg annyira bonyolult, mint amennyire mondják, akkor miért nem elégszünk meg annyival, hogy a versenyekre egyenmezben megyünk, aszt kész? :-/ Tudom, hogy most rohadtul destruktív vagyok, de láttam már ennél nagyobb kezdeti lelkesedést is rövid időn belül befulladni... :-X :-X :-X
Ja, abszolult komoly meló az egész. Nem olyan könnyű az. Ki az aki ráér ilyesmit összefogni? Aki mindenért vállalja a felelősséget? A pályázatokat meg lehetne csinálgatni, max a kedvezményezettként a mag.-et jelölnénk meg, aki ki is osztja nekünk a zsét. De ez utánanézést igényel és LEGELŐSZÖR is Zorgékkal beszélni erről, vállalnák-e azt, hogy háttérországnak ideállnának. Munkájuk nem lenne vele, mert azt megoldanánk, csak mégis 1ségnek. Majd még merengek rajta, meg megkérdezem a haverokat, mert ők is szoktak az 1esületükkel pályázgatni és nyerni is szoktak alkatrészekre meg pályaépítésre.
Egyesület létesítésére az 1989. évi II. törvény alapján van lehetőség. Ehhez legalább 10 fő alapító tag szükséges. Feltétel továbbá az alapszabály, valamint a működéshez szükséges vagyon megléte. Ezt követően lehet az egyesületet a bíróságnál bejegyeztetni. Természetesen az alapító tagok maguk közül vezető testületet kell válasszanak, akik az egyesület nevében a képviseletet ellátják. Ezek csak a legfontosabb feltételek, van még jónéhány ezen kívül is. Javaslom az alapításhoz ügyvéd segítségét igénybe venni.
Pályázatokon értelem szerűen csak bejegyzett (hivatalos) egyesület vehet részt, további feltételek a pályázati kiírásokban vannak meghatározva.
Pályaépítésre véleményem szerint abban az esetben van lehetőség, ha a terület tulajdonosa (esetleg kezelője) ehhez kifejezetten hozzájárul. Egyesület elvileg csak saját tulajdonú, vagy bérleti joggal bíró ingatlanra kérhet pályázati támogatást. Mindezt persze egy jogász tudná igazán megválaszolni.
Nem akarom senki kedvét szegni, de az "illegális" pályaépítés valahol törvénybe ütköző cselekedet, sértheti az adott terület tulajdonosának érdekeit.
Sportegyesületi szerveződésben van némi tapasztalatom, magam 5 évig elnöke voltam egyesületnek, megjegyzem, társadalmi munkában.