Oldal 301 / 306 elsőelső ... 201251291299300301302303 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 6.001-6.020 / 6101

Téma: Váltók, váltókarok

törzsvendég simon23 avatarja
    Regisztrált
    2010-04-09
    Lakhely
    Zsámbék
    Üzenet
    366

Alapbeállítás

szia!
    Jó az RD-M770 SGS

üdv:Joe
    MERIDA Crossway TFS 100D XT Edition/ Road Race Lite 905

vendég tete007 avatarja
    Regisztrált
    2009-01-15
    Üzenet
    61

Alapbeállítás

ok
    kösz
    közben találtam igen kedvező áron ilyet
    Shimano XTR 2007 RD-M970 Hátsó váltó, hosszú kanál
    valakinek tapasztalat vele?

törzsvendég zscs avatarja
    Regisztrált
    2010-09-13
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    998

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: zscs Üzenet megjelenítése
    Mármint a kazettatestre gondolsz, amin a hátsó sor (fogaskoszorú?) van, ugye? Sose' tudom a nevét. :-) Igazad lesz, itt lesz a bibi, köszi!
    Hasznos lehet mások számára is, mi volt az ok a lógós, csattogó láncra még november elején. Hátsó váltó szétszedés és megpucolás után is többé-kevésbé maradtak a problémák... Szóval, MJani01 ötlete jó volt, azaz a kazettatest szorult, amit nem gondoltam volna - lévén szinte új még a kerékszettem. Ahogy áttettem új bicajba, ugyanazt csinálta a lánc, így elég egyértelmű volt, hogy a hátsó agy körül lehet a probléma forrása. Az agy tengelyén a kontraanya nem volt túlhúzva, innen sejthető volt, hogy vagy kazettatest, vagy a csapágyazás körüli a gond. Fulctum hátsó agy szerencsére könnyen karbantartható, szétszedhető és összerakható, így néhány perc alatt darabokra szedtem. Feltűnően sok zsír volt benne, az is fekete. Mindent kipucoltam rendesen és újrakentem, aztán összeraktam. Először... De maradt a szorulós futás és olyan hangot adott, mintha belement volna a por. Oké, szétszedtem ismét, óvatosan nekiálltam féktisztitó spray-el úgy, hogy a csapágyakra még véletlenül se menjen az oldószerből (papír törlőkendőre ráfújtam és azzal törölgettem ki a zsírt), majd ismét összerajtam, most már visszafogottabban bánva a zsír mennyiségével is. Úgy fest, sokkal jobb lett és lám, már nem csattog a lánc!
    Remélem segít másoknak is ez a kis leírás a hasonló problémák felderítésében, megoldásában.

Regisztrált
    2010-03-30
    Üzenet
    1

Alapbeállítás

Üdv !
    A 10 fokozathoz tervezett SRAM X9 hátsóváltó működik 9fokoztú váltókarral ???

Regisztrált
    2010-04-09
    Lakhely
    Zsámbék
    Üzenet
    366

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: TurboGPityu Üzenet megjelenítése
    Üdv !
    A 10 fokozathoz tervezett SRAM X9 hátsóváltó működik 9fokoztú váltókarral ???
    ..ha beállítod a végállásokat, működnie kell.

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.866

Alapbeállítás

a shimanonal mintha azt olvastam volna, hogy teljesen mas a kar huzasa (a trigger haza is sokkal nagyobb, mint a 9ese).

vendég Fülee avatarja
    Regisztrált
    2007-05-07
    Lakhely
    Bp
    Üzenet
    25

Alapbeállítás

Üdv,
    Első átdobó vásárlása előtt állok, és jó pár oldalt végigböngészve többször felmerült, hogy az alsó bilincses első váltók esetleg kikotyogósodhatnak, zöröghetnek. Ez mennyire általános probléma? Valamiért szimpatikusabb az alsó bilincses (esztétikusabb), de nem akarom magamat megszívatni, ezért a kérdés. (SLX FD-M660/M661)

fórumfüggő Röfike avatarja
    Regisztrált
    2004-11-19
    Üzenet
    4.768

Alapbeállítás

Attól függ mennyit és milyen körülmények közt hajtod, erőlteted. Ha vigyázol rá sokáig nem fog zörögni, lötyögni, de tény, hogy nem bírnak valamiért annyit, mint a felső bilincsesek. Miért nem tetszik? Az a klasszikus design.

vendég Fülee avatarja
    Regisztrált
    2007-05-07
    Lakhely
    Bp
    Üzenet
    25

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Röfike Üzenet megjelenítése
    Attól függ mennyit és milyen körülmények közt hajtod, erőlteted. Ha vigyázol rá sokáig nem fog zörögni, lötyögni, de tény, hogy nem bírnak valamiért annyit, mint a felső bilincsesek. Miért nem tetszik? Az a klasszikus design.
    Köszi a választ.
    Tudom, hogy az a klasszikus, nekem most egy 1991-es Deore XT-m van. (tökéletes egészségnek örvend, csak nem megy rá az új vázra.) Szóval valahogy korszerűbb, kompaktabb kinézetű az alsó bilincses. De ezt a témát még meggondolom, talán inkább legyen tartósabb a holmi.

fórumfüggő Zoomstag avatarja
    Regisztrált
    2006-12-03
    Lakhely
    É47°12.93' ; K21°31.50'
    Üzenet
    2.036

Alapbeállítás

Használ valaki SunRace hátsó váltót mtb-n?
    Vélemények érdekelnének úgy általában a márkáról.
    És tényleg jól megvan a Shimano váltókarokkal?

Előre is köszi.
    Izomtéridőninja-geológus!

Regisztrált
    2010-09-13
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    998

Alapbeállítás

2008-as XT első váltó (és minden újabb Shimano első váltó) már dual pullos, ugye? Azért kérdezem, mert eddig alulról fűzött bowdennal használtam, viszont áttenném a tartalék bicajra a régi (talán Alivio) váltó helyére, ami viszont felülről fogadja a bowdent. Jól sejtem, hogy elvileg nem lehet gondom a váltással, működnie kell az XT váltómnak is a bowdent felülről bekötve?

törzsvendég venember83 avatarja
    Regisztrált
    2008-10-03
    Lakhely
    Nagyvárad
    Üzenet
    960

Alapbeállítás

2008-as XT első váltó (és minden újabb Shimano első váltó) már dual pullos, ugye? Azért kérdezem, mert eddig alulról fűzött bowdennal használtam, viszont áttenném a tartalék bicajra a régi (talán Alivio) váltó helyére, ami viszont felülről fogadja a bowdent. Jól sejtem, hogy elvileg nem lehet gondom a váltással, működnie kell az XT váltómnak is a bowdent felülről bekötve?
    Idézném MJanit: "Kb. 2004 óta csak alsó és felső húzású shimano első váltók léteznek."

Ja, a kérdés, amire válaszolt:
    "Több egymásnak ellentmondó adat kering a neten, ezért megkérdezem itt, hátha sikerül tisztázni a helyzetet. A Shimano SLX FD-M660-E első átdobóból létezik külön felső és külön alsó és felső húzású vagy csak alsó és felső húzású modell van?"

Regisztrált
    2010-09-13
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    998

Alapbeállítás

Ok, köszi, külföldi fórumokon olvastam fura dolgokat. Tehát kérdésemre a válasz az, hogy működni fog.

törzsvendég venember83 avatarja
    Regisztrált
    2008-10-03
    Lakhely
    Nagyvárad
    Üzenet
    960

Alapbeállítás

Ok, köszi, külföldi fórumokon olvastam fura dolgokat. Tehát kérdésemre a válasz az, hogy működni fog.
    Igen, határozottan úgy értem, hogy a 2004 óta gyártott összes Shimano első váltó használható úgy alulról, mint felülről vezetett bovdennel.

Regisztrált
    2010-09-13
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    998

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: venember83 Üzenet megjelenítése
    Igen, határozottan úgy értem, hogy a 2004 óta gyártott összes Shimano első váltó használható úgy alulról, mint felülről vezetett bovdennel.
    Oké, oké, tiszta sor, magam is így tudtam:-) és köszi a megerősítést!
    Akkor már csak a régi Shimano gyári szűkítő miatt kell aggódnom, hogy kell-e reszelnem a peremét az újabb XT váltóhoz. ;-) (27,2-es nyeregcsövet fogad a hardtail vázam, ami azt hiszem, 31.8-as külső átmérővel bír, a váltómat meg egy 34.9-es külső átmérőjű csőről szedtem le...)

törzsvendég Louis avatarja
    Regisztrált
    2010-01-18
    Lakhely
    Szomolya,Bükk,Mátra,hegyek...
    Üzenet
    393

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Zoomstag Üzenet megjelenítése
    Használ valaki SunRace hátsó váltót mtb-n?
    Vélemények érdekelnének úgy általában a márkáról.
    És tényleg jól megvan a Shimano váltókarokkal?

Előre is köszi.
    Én csak Sunrace váltókarokról tudok nyilatkozni.Azok jól működnek a Sram X-Gen első és XT Shadow hátsó váltóval...
    Magellan-os

Regisztrált
    2010-04-09
    Lakhely
    Zsámbék
    Üzenet
    366

Alapbeállítás

Sziasztok!
    Használ valaki Shimi M775-ös DC-váltókart?
    Van a kar alatt egy állítható,tekerhető bordó tárcsa,"free stroke" felirattal. Ha tudja valaki, h mi cél szolgál megköszönném a felvilágosítást.

thx!

fórumfüggő Zoomstag avatarja
    Regisztrált
    2006-12-03
    Lakhely
    É47°12.93' ; K21°31.50'
    Üzenet
    2.036

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Louis Üzenet megjelenítése
    Én csak Sunrace váltókarokról tudok nyilatkozni.Azok jól működnek a Sram X-Gen első és XT Shadow hátsó váltóval...
    Köszi, ez is valami.
    Akkor ezek szerint tudnak Shimanohoz illő alkatrészt gyártani, ennyi a lényeg.
    Izomtéridőninja-geológus!

vendég
    Regisztrált
    2006-10-27
    Lakhely
    Szentendre
    Üzenet
    103

Alapbeállítás

sziasztok
    ki akarok probálni egy montis sram váltást, és ha már lúd, gripshift váltókarokkal (x.9).
    a kérdésem: van ezeknek valami hibájuk, hogy ennyire nem terjedtek el? mire számítsak, fogok-e szívni pl. finombeállítással, vagy akármivel?
    és még egy kérdés: sima montis 42/32/22 vagy 44/32/22 hajtóműnél milyen elsőváltót kéne vennem: "SRAM X.9 Umwerfer in der High Clamp Version" oder Low Clamp version? vagy?
    kösz, tg

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.866

Alapbeállítás

az uj x9et nem igazan dicserik.