szia!
Jó az RD-M770 SGS
üdv:Joe
szia!
Jó az RD-M770 SGS
üdv:Joe
MERIDA Crossway TFS 100D XT Edition/ Road Race Lite 905
ok
kösz
közben találtam igen kedvező áron ilyet
Shimano XTR 2007 RD-M970 Hátsó váltó, hosszú kanál
valakinek tapasztalat vele?
Hasznos lehet mások számára is, mi volt az ok a lógós, csattogó láncra még november elején. Hátsó váltó szétszedés és megpucolás után is többé-kevésbé maradtak a problémák... Szóval, MJani01 ötlete jó volt, azaz a kazettatest szorult, amit nem gondoltam volna - lévén szinte új még a kerékszettem. Ahogy áttettem új bicajba, ugyanazt csinálta a lánc, így elég egyértelmű volt, hogy a hátsó agy körül lehet a probléma forrása. Az agy tengelyén a kontraanya nem volt túlhúzva, innen sejthető volt, hogy vagy kazettatest, vagy a csapágyazás körüli a gond. Fulctum hátsó agy szerencsére könnyen karbantartható, szétszedhető és összerakható, így néhány perc alatt darabokra szedtem. Feltűnően sok zsír volt benne, az is fekete. Mindent kipucoltam rendesen és újrakentem, aztán összeraktam. Először... De maradt a szorulós futás és olyan hangot adott, mintha belement volna a por. Oké, szétszedtem ismét, óvatosan nekiálltam féktisztitó spray-el úgy, hogy a csapágyakra még véletlenül se menjen az oldószerből (papír törlőkendőre ráfújtam és azzal törölgettem ki a zsírt), majd ismét összerajtam, most már visszafogottabban bánva a zsír mennyiségével is. Úgy fest, sokkal jobb lett és lám, már nem csattog a lánc!
Remélem segít másoknak is ez a kis leírás a hasonló problémák felderítésében, megoldásában.
Üdv !
A 10 fokozathoz tervezett SRAM X9 hátsóváltó működik 9fokoztú váltókarral ???
a shimanonal mintha azt olvastam volna, hogy teljesen mas a kar huzasa (a trigger haza is sokkal nagyobb, mint a 9ese).
Üdv,
Első átdobó vásárlása előtt állok, és jó pár oldalt végigböngészve többször felmerült, hogy az alsó bilincses első váltók esetleg kikotyogósodhatnak, zöröghetnek. Ez mennyire általános probléma? Valamiért szimpatikusabb az alsó bilincses (esztétikusabb), de nem akarom magamat megszívatni, ezért a kérdés. (SLX FD-M660/M661)
Attól függ mennyit és milyen körülmények közt hajtod, erőlteted. Ha vigyázol rá sokáig nem fog zörögni, lötyögni, de tény, hogy nem bírnak valamiért annyit, mint a felső bilincsesek. Miért nem tetszik? Az a klasszikus design.
Köszi a választ.
Tudom, hogy az a klasszikus, nekem most egy 1991-es Deore XT-m van. (tökéletes egészségnek örvend, csak nem megy rá az új vázra.) Szóval valahogy korszerűbb, kompaktabb kinézetű az alsó bilincses. De ezt a témát még meggondolom, talán inkább legyen tartósabb a holmi.
Használ valaki SunRace hátsó váltót mtb-n?
Vélemények érdekelnének úgy általában a márkáról.
És tényleg jól megvan a Shimano váltókarokkal?
Előre is köszi.
Izomtéridőninja-geológus!
2008-as XT első váltó (és minden újabb Shimano első váltó) már dual pullos, ugye? Azért kérdezem, mert eddig alulról fűzött bowdennal használtam, viszont áttenném a tartalék bicajra a régi (talán Alivio) váltó helyére, ami viszont felülről fogadja a bowdent. Jól sejtem, hogy elvileg nem lehet gondom a váltással, működnie kell az XT váltómnak is a bowdent felülről bekötve?
Idézném MJanit: "Kb. 2004 óta csak alsó és felső húzású shimano első váltók léteznek."
Ja, a kérdés, amire válaszolt:
"Több egymásnak ellentmondó adat kering a neten, ezért megkérdezem itt, hátha sikerül tisztázni a helyzetet. A Shimano SLX FD-M660-E első átdobóból létezik külön felső és külön alsó és felső húzású vagy csak alsó és felső húzású modell van?"
Ok, köszi, külföldi fórumokon olvastam fura dolgokat. Tehát kérdésemre a válasz az, hogy működni fog.
Oké, oké, tiszta sor, magam is így tudtam:-) és köszi a megerősítést!
Akkor már csak a régi Shimano gyári szűkítő miatt kell aggódnom, hogy kell-e reszelnem a peremét az újabb XT váltóhoz. ;-) (27,2-es nyeregcsövet fogad a hardtail vázam, ami azt hiszem, 31.8-as külső átmérővel bír, a váltómat meg egy 34.9-es külső átmérőjű csőről szedtem le...)
Sziasztok!
Használ valaki Shimi M775-ös DC-váltókart?
Van a kar alatt egy állítható,tekerhető bordó tárcsa,"free stroke" felirattal. Ha tudja valaki, h mi cél szolgál megköszönném a felvilágosítást.
thx!
MERIDA Crossway TFS 100D XT Edition/ Road Race Lite 905
sziasztok
ki akarok probálni egy montis sram váltást, és ha már lúd, gripshift váltókarokkal (x.9).
a kérdésem: van ezeknek valami hibájuk, hogy ennyire nem terjedtek el? mire számítsak, fogok-e szívni pl. finombeállítással, vagy akármivel?
és még egy kérdés: sima montis 42/32/22 vagy 44/32/22 hajtóműnél milyen elsőváltót kéne vennem: "SRAM X.9 Umwerfer in der High Clamp Version" oder Low Clamp version? vagy?
kösz, tg
az uj x9et nem igazan dicserik.