Oldal 3 / 306 elsőelső 123451353103 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41-60 / 6101

Téma: Váltók, váltókarok

Gui
    Gui offline
    törzsvendég Gui avatarja
    Regisztrált
    2005-03-09
    Lakhely
    Miskolc
    Üzenet
    707

Alapbeállítás

tenyleg.. nem rossz 5let
    elvegre az attetel azonos ha elol a legnagyobb hatul kozepen vagyok kb.

törzsvendég Csucsu avatarja
    Regisztrált
    2002-04-09
    Lakhely
    Kecskemét
    Üzenet
    768

Alapbeállítás

Én egyszer próbáltam 1 low normál XT váltós bringát, villámgyorsan megszoktam. Igaz maratonon nem próbáltam, de én jobb szeretek felfele váltani egyszerre 3-4 fokozatot, mint lefele. Mondjuk ez hagyományos váltókarral volt.

Gui
    Gui offline
    törzsvendég Gui avatarja
    Regisztrált
    2005-03-09
    Lakhely
    Miskolc
    Üzenet
    707

Alapbeállítás

csak erdeklodes keppen. a bringa egy reszen a bovden szabadon van a levegoben ezt erdemes a kovetkezo ujra bovdenezesnel bovdenhazba bujtatni vagy megint hulyeseget kerdezek ?

bentlakó savanyugabi avatarja
    Regisztrált
    2001-09-12
    Lakhely
    Eger
    Üzenet
    6.485

Alapbeállítás

hö?
    Hogy a két bowden akasztó közötti tökeid alatt elsuhanó bowdenszakaszra gondolsz?
    áá, nem ,nem kell bebowdenezni szerintem.
    szerintem.

mod-O-mata Endroo avatarja
    Regisztrált
    2002-11-21
    Lakhely
    HHH alján ... de minek?
    Üzenet
    7.030

Alapbeállítás

viszont bújtathatod aligatorba vagy avid flak jacketbe és akkor nem megy bele a sár. ez engem szerencsére nem érint mert esőben nem bringzom.
    inkább használd a bovdenakasztó szemeket, a végig bovdenházat csak nagyon jó bovdennel érdemes alkalmazni és akkor is csak ha nem megy másképp

törzsvendég XC_Rider avatarja
    Regisztrált
    2001-06-02
    Lakhely
    Göd, Budapest, hegyek
    Üzenet
    1.218

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: rvilike
    En mar probaltam olyan bicajt,amin rapidfire xtr kar vol,forditott rugos xtr valtoval.Igaz az meg a regebbi volt,de szerintem nagyon szar hogy azzal valtasz fol amivel egyebkent le,raadasul csak egyet tudsz egyszerre.Bar lehet ez csak engem zavar,uj dual control cuccosokkal is ez a bajom
    Én Low Normal XTR-t nyüstölök a saját Dual Control váltókarjával és egyáltalán nem gáz hogy csak egyesével pakolgatja a láncot a nagyobb lánckerékre. Sőt!!!! A "pofozásos" művelet sokkal rövidebb ideig tart (nálam), mint egy nyomás. A 3 fokozat váltása időben ugyanannyi, mint a 3 visszaváltás.
    Gondolom előfordult már veletek, hogy egy emelkedőn nagy áttételben maradt a bicó és könnyebbe kellett váltani, ugyanakkor meg nyomni kellett a pedált, mert ha nem akkor elfogy a lendület és perec. Ekkor hagyományos váltónál ha váltunk akkor kerreg, kattog, s az ujjunk beletörik a váltokar nyomásába, esetleg szakad a lánc. Ez a fordított működésnél nincs. Meredek fölfelén, kiállva is kerregés nélkül könnyedén teszi a láncot a nagyobb lánckerékre, s mivel a váltókar ekkor old, men törik le az ujjunk sem.

Regisztrált
    2001-09-12
    Lakhely
    Eger
    Üzenet
    6.485

Alapbeállítás

biztos kaffi lehet, én még nem mentem ilyen fordított működésű váltóval..
    Mondjuk. nálam az se fordul elő, hogy a bicó "nagy áttételben" marad. Mert ugyanis van egy színérzékelő a stücniben a fejem felé, s ha a vörös sötéttebb árnyalatait véli felfedezni, az előtte lévő dőlésszög ismeretében automatikusan kiadja a parancsot az ujjaimnak, hogy "low" de sürgőssen vaze.
    ;-)

Regisztrált
    2002-11-21
    Lakhely
    HHH alján ... de minek?
    Üzenet
    7.030

Alapbeállítás

akkor te most ilyen ember a gépben cyber biker vagy?

Regisztrált
    2001-09-12
    Lakhely
    Eger
    Üzenet
    6.485

Alapbeállítás

ááá, egy beszari alak vagyok.
    elméleti biciklista, lakás nagybót, oda-vissza.

törzsvendég csgy avatarja
    Regisztrált
    2004-02-08
    Lakhely
    Bp.XVII.
    Üzenet
    647

Alapbeállítás

Hosszú volt a hét, vagy mi van?

vendég tomikacrux avatarja
    Regisztrált
    2002-05-16
    Lakhely
    mikor hol
    Üzenet
    54

Alapbeállítás

Köszönöm a válaszokat low normal ügyben, természetesen ha van valaki másnak is tapasztalata kérem írja meg!!!!
    "...- Időt bőven hagyj mindenre! Inkább a sátradban ebédelj, mint a sziklafalban vacsorázz. Soha nem indulhatsz túl korán!..."

fórumfüggő husevotelefonfulke avatarja
    Regisztrált
    2005-02-04
    Lakhely
    Kőbánya
    Üzenet
    2.263

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Gui
    csak erdeklodes keppen. a bringa egy reszen a bovden szabadon van a levegoben ezt erdemes a kovetkezo ujra bovdenezesnel bovdenhazba bujtatni vagy megint hulyeseget kerdezek ?
    Na azt mintha nem mondta volna el senki, hogy miért is futnak szabadon a bowdenek ahol lehet.Tehát azértm mert a bowdenháznak azért van valami rugalmassága, szóval ha kilmétreket tekersz belőle a cangára akkor meglehetősen rugalmas lesz a fékezés/romlik a váltásteljesítmény.Míg ha szabadon fut, akkor a ház rugalmasága nem játszik, csak maga a bowdenszál.

ggx
    ggx offline
    fórumfüggő ggx avatarja
    Regisztrált
    2003-09-07
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    2.610

Alapbeállítás

leginkább a surlódás számít....
    ha végig házban fut a bowden, nagy a surlódása, és kellemetlenebb érzés a fékezés váltás, illetve estelgesen a váltó/váltókar vagy fék/fékkar rugóereje nem elegendő a bowden mozgatásához és akkor már működésbeli rendellenességek is fellépnek

törzsvendég XC_Rider avatarja
    Regisztrált
    2001-06-02
    Lakhely
    Göd, Budapest, hegyek
    Üzenet
    1.218

Alapbeállítás

No ez a Nokonnál valahogy nem jelentkezik. Összenyomhatatlan az egész szerkezet, s a szilikoncső meg igen sikamlós. Ha meg mégis darabos lenne kissé a mozgás, olajat a csőbe és siklik, mint a jég.

Regisztrált
    2002-11-21
    Lakhely
    HHH alján ... de minek?
    Üzenet
    7.030

Alapbeállítás

mondjuk a Nokon nem is bovdenház, hanem egy isteni ajándék ha hajlandó vagy kifizetni

törzsvendég
    Regisztrált
    2005-03-18
    Üzenet
    665

Question

sziasztok.
    A váltokról lenne egy pár kérdésem. A hátsó váltom ( acera ) a beállítások ellenére is csörgö hangot ad. Főleg kisebbről nagyobbra.
    Mindenféle beállítást már próbáltam, de a hang megmaradt. Kicsit zavaró.
    Tudnátok ebben tanácsot adni ?

Regisztrált
    2002-11-21
    Lakhely
    HHH alján ... de minek?
    Üzenet
    7.030

Alapbeállítás

cuki: első lépésben olvasd el a bikemag.hu oladlon található váltóbeállítás cikket, utána olvass vissza ebben a topicban 1 azaz egy oldalt és ha még mindíg nem stimt akkor kérdezd meg újra ... bár valószínűleg virtuálisan senki nem fogja tudni megmondani neked hogy mitöl zörög a váltód (kedvenc kérdésem: "valamit kiírt a számítógépem, mi baja lehet?")

törzsvendég
    Regisztrált
    2005-03-18
    Üzenet
    665

Wink

Köszi a választ, megnézem, utána jelentkezem.

Gui
    Gui offline
    törzsvendég Gui avatarja
    Regisztrált
    2005-03-09
    Lakhely
    Miskolc
    Üzenet
    707

Alapbeállítás

Nem tudom melyik a zorgo hangod ,de nekem is csinal neha ilyet elvittem egy szerelo haveromhoz es azt mondta no para just acera
    Komolyra forditva:
    Nekem is zorgott es itt a forumban kaptam tippet ,hogy allitsak utan a feszessegnek ,mert valsz megynultak a bowdenek kicsit. Ezt megcsinaltam kb fel fordulatot huztam utana meg megcsinaltam a kitisztitast a lancbol ,meg a fogasbol ,mert a teli soder benne volt. Utana kis kenes es minden ok. Bar ha terhelve van akkor kicsit zorog ,de hat shimano entry level szintol en nem varok tobbet

Regisztrált
    2002-11-21
    Lakhely
    HHH alján ... de minek?
    Üzenet
    7.030

Alapbeállítás

koszos volt a cucc és nem volt olaj a láncon? és zörgött? hát ez hogy lehet?

Oldal 3 / 306 elsőelső 123451353103 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •