tenyleg.. nem rossz 5let
elvegre az attetel azonosha elol a legnagyobb hatul kozepen vagyok kb.
tenyleg.. nem rossz 5let
elvegre az attetel azonosha elol a legnagyobb hatul kozepen vagyok kb.
Én egyszer próbáltam 1 low normál XT váltós bringát, villámgyorsan megszoktam. Igaz maratonon nem próbáltam, de én jobb szeretek felfele váltani egyszerre 3-4 fokozatot, mint lefele. Mondjuk ez hagyományos váltókarral volt.
csak erdeklodes keppen. a bringa egy reszen a bovden szabadon van a levegoben ezt erdemes a kovetkezo ujra bovdenezesnel bovdenhazba bujtatni vagy megint hulyeseget kerdezek?
hö?
Hogy a két bowden akasztó közötti tökeid alatt elsuhanó bowdenszakaszra gondolsz?
áá, nem ,nem kell bebowdenezni szerintem.
szerintem.
viszont bújtathatod aligatorba vagy avid flak jacketbe és akkor nem megy bele a sár. ez engem szerencsére nem érint mert esőben nem bringzom.
inkább használd a bovdenakasztó szemeket, a végig bovdenházat csak nagyon jó bovdennel érdemes alkalmazni és akkor is csak ha nem megy másképp
Én Low Normal XTR-t nyüstölök a saját Dual Control váltókarjával és egyáltalán nem gáz hogy csak egyesével pakolgatja a láncot a nagyobb lánckerékre. Sőt!!!! A "pofozásos" művelet sokkal rövidebb ideig tart (nálam), mint egy nyomás. A 3 fokozat váltása időben ugyanannyi, mint a 3 visszaváltás.Eredeti szerző: rvilike
Gondolom előfordult már veletek, hogy egy emelkedőn nagy áttételben maradt a bicó és könnyebbe kellett váltani, ugyanakkor meg nyomni kellett a pedált, mert ha nem akkor elfogy a lendület és perec. Ekkor hagyományos váltónál ha váltunk akkor kerreg, kattog, s az ujjunk beletörik a váltokar nyomásába, esetleg szakad a lánc. Ez a fordított működésnél nincs. Meredek fölfelén, kiállva is kerregés nélkül könnyedén teszi a láncot a nagyobb lánckerékre, s mivel a váltókar ekkor old, men törik le az ujjunk sem.
biztos kaffi lehet, én még nem mentem ilyen fordított működésű váltóval..
Mondjuk. nálam az se fordul elő, hogy a bicó "nagy áttételben" marad. Mert ugyanis van egy színérzékelő a stücniben a fejem felé, s ha a vörös sötéttebb árnyalatait véli felfedezni, az előtte lévő dőlésszög ismeretében automatikusan kiadja a parancsot az ujjaimnak, hogy "low" de sürgőssen vaze.
;-)
akkor te most ilyen ember a gépben cyber biker vagy?![]()
ááá, egy beszari alak vagyok.
elméleti biciklista, lakás nagybót, oda-vissza.
Hosszú volt a hét, vagy mi van?
Köszönöm a válaszokat low normal ügyben, természetesen ha van valaki másnak is tapasztalata kérem írja meg!!!!
"...- Időt bőven hagyj mindenre! Inkább a sátradban ebédelj, mint a sziklafalban vacsorázz. Soha nem indulhatsz túl korán!..."
Na azt mintha nem mondta volna el senki, hogy miért is futnak szabadon a bowdenek ahol lehet.Tehát azértm mert a bowdenháznak azért van valami rugalmassága, szóval ha kilmétreket tekersz belőle a cangára akkor meglehetősen rugalmas lesz a fékezés/romlik a váltásteljesítmény.Míg ha szabadon fut, akkor a ház rugalmasága nem játszik, csak maga a bowdenszál.Eredeti szerző: Gui
leginkább a surlódás számít....
ha végig házban fut a bowden, nagy a surlódása, és kellemetlenebb érzés a fékezés váltás, illetve estelgesen a váltó/váltókar vagy fék/fékkar rugóereje nem elegendő a bowden mozgatásához és akkor már működésbeli rendellenességek is fellépnek
No ez a Nokonnál valahogy nem jelentkezik. Összenyomhatatlan az egész szerkezet, s a szilikoncső meg igen sikamlós. Ha meg mégis darabos lenne kissé a mozgás, olajat a csőbe és siklik, mint a jég.
mondjuk a Nokon nem is bovdenház, hanem egy isteni ajándékha hajlandó vagy kifizetni
sziasztok.
A váltokról lenne egy pár kérdésem. A hátsó váltom ( acera ) a beállítások ellenére is csörgö hangot ad. Főleg kisebbről nagyobbra.
Mindenféle beállítást már próbáltam, de a hang megmaradt. Kicsit zavaró.
Tudnátok ebben tanácsot adni ?
cuki: első lépésben olvasd el a bikemag.hu oladlon található váltóbeállítás cikket, utána olvass vissza ebben a topicban 1 azaz egy oldalt és ha még mindíg nem stimt akkor kérdezd meg újra ... bár valószínűleg virtuálisan senki nem fogja tudni megmondani neked hogy mitöl zörög a váltód(kedvenc kérdésem: "valamit kiírt a számítógépem, mi baja lehet?")
Köszi a választ, megnézem, utána jelentkezem.
Nem tudom melyik a zorgo hangod ,de nekem is csinal neha ilyetelvittem egy szerelo haveromhoz es azt mondta no para just acera
Komolyra forditva:
Nekem is zorgott es itt a forumban kaptam tippet ,hogy allitsak utan a feszessegnek ,mert valsz megynultak a bowdenek kicsit. Ezt megcsinaltam kb fel fordulatot huztam utana meg megcsinaltam a kitisztitast a lancbol ,meg a fogasbol ,mert a teli soder benne volt. Utana kis kenes es minden ok. Bar ha terhelve van akkor kicsit zorog ,de hat shimano entry level szintol en nem varok tobbet![]()
koszos volt a cucc és nem volt olaj a láncon? és zörgött? hát ez hogy lehet?![]()