Oldal 3 / 29 elsőelső 1234513 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41-60 / 565

Téma: Tubeless - a belső nélküli rendszer

mod andris avatarja
    Regisztrált
    2005-06-29
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    10.498

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: pali kj
    adott normál felni/UST felni (lényegtelen?)
    ust gumit kell rá rakni + a lötyit ami nem engedi ki a levegőt a gumiból ill. nem kapok vele defektet? azaz betömi a lyukat
    a felninek is UST-s nek kell lennie, mert különben kiszökik a levegő a küllőanyáknál. tehát a duplafalú felni, külső falán nincsenek lyukak, csak a szelepnél, h zárt rendszert alkothasson.

de nekem is lenne egy kérdésem: akkor hogyan teszem bele a küllőanyákat?

ja, a lötyit meg szerintem simán beletolod a szelepen és kész.

a Mavicnek láttam egy kit-jét, amivel a sima felnit is lehet használni belső nélkül, még régen volt egy angol újságban. ha tud róla valaki valamit, sikítson kérem!

Dig
    Dig offline
    maximus Dig avatarja
    Regisztrált
    2004-03-21
    Lakhely
    Nem fogsz elérni, egy valaki ér el, de neki ez a dolga, majd egyszer.
    Üzenet
    10.884

Alapbeállítás

Ha UST felnid van és ust gumid akkor nem kell semmi, van defektgátló folyadék meg defekt javító azt nyomathatsz bele.
    Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

zsonglőr iljicS avatarja
    Regisztrált
    2001-07-19
    Lakhely
    ahol a hegyek a csillagokig érnek
    Üzenet
    6.613

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: konásandrás
    de nekem is lenne egy kérdésem: akkor hogyan teszem bele a küllőanyákat?
    Sehogy !

Na, komolyra fordítva a szót, a felninek van 1 külön "kamrája" amivel a küllöanyák érintkeznek és van egy belső kamra amibe a levegő megy + a gumi, az anyákat kívülről kell belecsavarni, nem belülről mint a hagyományos felniknél.
    Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

mod-O-mata Endroo avatarja
    Regisztrált
    2002-11-21
    Lakhely
    HHH alján ... de minek?
    Üzenet
    7.030

Alapbeállítás

a sunn meg úgy oldotta meg hogy alapból hagyományosan fűzhető felni és a mélyedésbe beleraksz egy gumi betétet, amit a végén sziloval illesztesz + a speckó szelep amit belecsavarozol a felnibe. de ez meg állítólag nem bírja sokáig tartani a nyomást. bár ki kéne próbálni ha nyomsz bele lötyit akkor lehet hogy a mikrolukakat betömítené és jó lenne. de had ne én próbáljam ki

na ha már szóba került akkor lenne egy kérdésem. ha belenyomom a defektgátlót a gumiba akkor ugye ahol jön ki a levegő ott megköt és tömít. és mi van akkor amikor engedem le a levegőt a szelepen keresztül? azt nem tömíti el?

fórumfüggő PTamás avatarja
    Regisztrált
    2005-09-06
    Lakhely
    olyan nincs, hogy "messze"
    Üzenet
    2.695

Ez így nem korrekt. Ha levegőn kötne, akkor már a "benyomatás" után rögtön keményedne. Nem úgy van inkább, hogy csak az apró(bb) lyukaknál működik (pl.: tüske)? Így mikor ereszted le nem tud a nagyobb szelepen megkötni. Vagy a másik verzió:sehogy.
    White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipő!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Regisztrált
    2002-11-21
    Lakhely
    HHH alján ... de minek?
    Üzenet
    7.030

Alapbeállítás

ami marketing videót én láttam azon áthajtottak egy 100-as szögekkel kirakott deszkán és utána belevágtak egy árat kb 10x. azért ezek nagyobbak egy pici tüskénél és ha láttál közelről szelepet akkor tudhatod, hogy az se túl nagy luk.

fórumfüggő PTamás avatarja
    Regisztrált
    2005-09-06
    Lakhely
    olyan nincs, hogy "messze"
    Üzenet
    2.695

Question

Csak fejtegettem... Viszont most már semmit sem értek! Hogy tud kötni, amikor a levegő nyomatja kifelé? Mert ha kint köt, akkor bent is. Vagy nyomásfüggő a dolog? Nagy nyomáson folyékony marad.
    White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipő!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

mod andris avatarja
    Regisztrált
    2005-06-29
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    10.498

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: PTamás
    Csak fejtegettem... Viszont most már semmit sem értek! Hogy tud kötni, amikor a levegő nyomatja kifelé? Mert ha kint köt, akkor bent is. Vagy nyomásfüggő a dolog? Nagy nyomáson folyékony marad.
    szerintem itt a nyomáskülönbségekkel variálódik a kötés. nekem is van a belsőben Sludge, és amikor leeresztem a szelepnél, csak úgy dönti magából kifele a kicsit gyapotos állagú, szállakká kristályosodott lötyit, ami híg lében úszik. ritka egy undorító látvány! meg utána takarítgatni a kereket, mert persze az egészet összekeni...

Endroo: tehát, ha fogom magam és a küllőanyákat körbenyomom sziloplaszttal a szelephez meg becsavarok és eltömítek egy Schwalbe menetes szelepet, akár jó is lehet az UST-s rendeszerem?!
    apropó: van valakinek felesleges Schwalbe belsője, ami fémes, és végig menetes? meg tudna dobni 2-vel valaki?

Regisztrált
    2002-11-21
    Lakhely
    HHH alján ... de minek?
    Üzenet
    7.030

Alapbeállítás

konásandrás: nem, egyáltalán nem így működik. a sunnál GYÁRILAG van egy vastag gumi csík, rajta egy szeleppel ami tömítve van kívül belül és anyával rászorítod a felnire kívülről. a csík belepasszol a vájatba ami a felni közepén van és csak ahol összeér a két vége ott kell sziloval vagy valami ragasztó/tömítő anyaggal illeszteni. sehova máshova nem raksz szilot. ez a gumi tömíti el a küllőanyáknál lévő lyukakat több kevesebb sikerrel (én még nem próbáltam, mert nincs ust gumim).

ha csak simán kinyomod szilóval a lukakat és tömítesz bele egy szelepet, attól még nem lesz ust. egyrészt nem fogod tudni 100%-osan tömíteni, másrészt a sima felni nem annyira passzentos hogy a peremnél ne engedje el a levegőt harmadrészt annyi szilotól állati büdös lesz . van elvileg sima felnit ust-vé alakító szett és többször is be volt linkelve, keress rá.

maximus thez avatarja
    Regisztrált
    2002-08-06
    Lakhely
    Bp
    Üzenet
    26.347

Alapbeállítás

és akkor mondhatod hogy "UST" majd cipelheted a 2* olyan nagy súlyt mint egy gyári ust vagy egy normál rendszer.
    de ust-d lesz!

a küllőket amúgy egy külön kis fém bizbaszba kell beletenni, majd ezt a fémet egy külön szerszámmal becsavarni a helyére, menetrögzítővel, így a helyére kerülnek a küllőanyák.
    bele kell rakni a szelepet, majd gumit fel, és.... macerásabb összepakolni mint egy rendes kereket, de utána biztos jó h nincs belső, erről nem tudok nyilatkozni

Dig
    Dig offline
    maximus Dig avatarja
    Regisztrált
    2004-03-21
    Lakhely
    Üzenet
    10.884

Alapbeállítás

Hát minden ilyen egyszerű, egy SZERELŐ meg is tudaj csinálni..

Regisztrált
    2002-11-21
    Lakhely
    HHH alján ... de minek?
    Üzenet
    7.030

Alapbeállítás

nem kell hozzá SZERELŐ, szerintem elég ha valaki el tudja olvasni a felnihez adott manualt és az alapján rakja össze a kereket. oda rakja a tömítéseket ahova azok valók és szappanos víz helyett nem használ olajat, max egy kis zsírt a szelep tömítésénél.

maximus kalaius avatarja
    Regisztrált
    2002-07-01
    Lakhely
    tüske hegyén, penge élén
    Üzenet
    11.819

Alapbeállítás

SZERELŐ és nem SZERELŐ is ugyanannyit szenved vele,mert ISZONYAT macera és minden tiszta pempő lesz ráadásul
    De ha 1x megvan akkor onnatól boldogság

Dig
    Dig offline
    maximus Dig avatarja
    Regisztrált
    2004-03-21
    Lakhely
    Üzenet
    10.884

Alapbeállítás

Most nem azért, de mi lenne tiszta pempő meg szenvedés?
    Veszel egy tubeless külsőt és egy felnit, akkor nem kell macerázni meg pempőzni meg tuning meg 24-es belső..
    Hanem tisztább szárazabb jobb érzés

zsonglőr iljicS avatarja
    Regisztrált
    2001-07-19
    Lakhely
    ahol a hegyek a csillagokig érnek
    Üzenet
    6.613

Alapbeállítás

Ha jól van összerakva és nem enged...
    Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

maximus thez avatarja
    Regisztrált
    2002-08-06
    Lakhely
    Bp
    Üzenet
    26.347

Alapbeállítás

Kala: rendes UST-nél semmilyen nem leszel. rendes UST nem egy értelmetlen házi cigánykodás, aminek semmi előnye sincsen.
    kell egy szerszám, amit nem adnak hozzá, csak SZERELLŐKNÉL van, onnantól kezdve csak be kell fűzni, majd szelep be, gumi fel, heló.

maximus kalaius avatarja
    Regisztrált
    2002-07-01
    Lakhely
    tüske hegyén, penge élén
    Üzenet
    11.819

Alapbeállítás

tjah azt hittem,h még a cigánykodós "könnyebb lesz a gyári USTnél és még spéci szerszám sem kell hozzá csak türelem" USTről van szó
    kishazánkban milyen UST-s CC külsők vannak? érdekel a dolog...

a felni részét meg sem merem kérdezni, múltkor az 1ik Mavic kereskedőnél érdeklődtem volna,h mi van elérhető, és a prospektusban nyomott cuccok fele természetesen nem volt... :P

maximus thez avatarja
    Regisztrált
    2002-08-06
    Lakhely
    Bp
    Üzenet
    26.347

Alapbeállítás

nem, most a gyári cuccokról volt szó, pl mint ami Iljicsnek van.
    mavic nagyker igényes, sztem lesz lesz már idén rendes.
    mondjuk árak engem is érdekelnének(és előnyök is)

maximus kalaius avatarja
    Regisztrált
    2002-07-01
    Lakhely
    tüske hegyén, penge élén
    Üzenet
    11.819

Alapbeállítás

navárjáááá
    én Mavic kereskedő alatt azt a vmit értettem,ami a Csekével kb. szemben van!
    és ott volt ilyen a helyzet
    de asszem van más forgalmazó is,nem-e?

maximus thez avatarja
    Regisztrált
    2002-08-06
    Lakhely
    Bp
    Üzenet
    26.347

Alapbeállítás

nem, ő a nagyker, méghozzá egyik bolt. és cécés. szal már csak hoz vmit... mostanában is érdeklődj. le mere fogadni ha más nem , pár mintadarab van vmiből....
    tutibiztos.

Oldal 3 / 29 elsőelső 1234513 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •