Hamár ennyit beszéltek (bár van pedálom mégis érdekel, hogy sajnálkozzak-e ;D) róla akkor árban mit kóstál? 20?
Hamár ennyit beszéltek (bár van pedálom mégis érdekel, hogy sajnálkozzak-e ;D) róla akkor árban mit kóstál? 20?
az alapmodell..
ha csicsást veszel akkor jóval több...
ja csicsa alatt titánt érts....
bár lenne egyszer egy full csicsás bringám...![]()
Hi
Volt szerencsém kipróbálni az EggBeatert.
Nagyon nem jött be.
Igaz, hogy én kopott stoplival kaptam, de akkor is szar volt.
Bizonytalan a be-ki lépés!
Apró felütésre is azonnal old! (az spd-m ilyet soha nem csinált)
Úgy általában, könnyen old!
Lehet, hogy mindez csak a kopott stopli miat volt.
Adok neki még egy esélyt, rendeltem új stoplikat!
Péter
biztos hogy a kopott stopli..
egy ideig amíg nem volt outim sprintelgettem vele aszfalton.. 50nél ha még megrántottam a 44-11et sem oldott ki...
de tény hogy teljesen más érzés van akine ka darabosabb SPD jön be, nekem személy szerinte a puhább EB... amúgy pedig próbáld ki hogy megcseréled a két stoplit akkor 5 helyett 10 vagy 15 (nememléxem) fokos lesz a kioldás.. és bizonyára az az oldala a stoplinak még nincs kikopva![]()
Palmi Rás: Köszönöm a segítséget, tényleg nem bántam meg. Elmondom , másokat hátha érdekel, akik gondolkoznak rajta:
A keret nélülit vettem, tán az S típusú. Még éppen nem titán, de húzós, 27e.
SZép dobozban van, olyan nagyon jó kibontani, minden csaavr és darab a szivacsba ágyazva.
A stoplit cserégetve(oldalanként, jobbost a bal oldalra, és viszont) lehet állítani, hogy hány foknál nyisson a pedál.
Ami miatt ódzkodtam, hogy nem lehet állítani semmit rajtqa. Nem is kell!! a stoplit valahogy velhajítottam cipőre, hogy majd beállítom. Hát pont jó lett. Belépéssel nem volt igazán gondom a spd-vel sem, nem hittem, hogy lehet könnyebb. Hát lehet!
Nem jött kia lábam, pedig rendszertelenül tépem, rángatom.
Viszont amikor ki akartam lépni, azonnal ment, ellenállás nélül, no problemo... Amikor zakózni készültem, akkor is kioldott, nem szorult, nem kellett erőlködni...
Sártűrésről nem beszélek, mert az nem volt (nem is igazi maraton az, ahol nincs fülig érő sár...
Szóval azt gondolom, hogy - dacára az árának - nem bántam meg a vásárt. Aki bírja, annak ajánlom.
És mint mondtam, köszönöm a segítségeteket.
Nemfáj
Sziasztok! SOS, expressz hozzászólásokat, véleményeket kérnék, mert kinéztem két cipőt, és ma szeretném megvenni valamelyiket.
Árban kb. egyforma a kettő, cirka 20e körül.
1. Shimano M-072 (2005-ös modell)
http://www.profile-kramer.nl/images/...ano%20m072.jpg
http://www.scvouga.pt/PRODUTOS/CICLI...s2005/M072.jpg
http://www.paul-lange.de/Bilder_Shimano/SH/SH-M072.jpg
2. Specialized Mountain Sport
http://www.specializedbikes.hu/files/2241.jpg
Szóval véleményeket várok, vagy tapasztalatokat általában, hogy mire érdemes figyelni.
Köszi.T.
Az árra,meg a kényelemre.Szerintem nagy különbség nincs a cipők között.
Ha az passzol a lábadra,inkább 661et ajánlanék
Shimanonak saját tapasztalat alapján nagyon gyorsan kopik a gumi a talpán.Meg ez a modell sztem csúnya is.A Speckó viszont nagyon szép.
jól néz ki a speckó.
3 tépőzáras...
a talpa is jó?
én specó
A talpa állítólag merev, és a cipő felsőrész is tartós, a talpa ennek is kicsit kopós (egyesek szerint ... mtbr)Eredeti szerző: tom_mirra
mászóstopli? nem találom a leírásban...
ja mert nincs.
szarvasbőr felsőrész kellemes...
esetleg még súlyt lehetne nézni, bár lehet abban is hasonlóak...
a 3db tépőzár miatt a speckó jobb vételnek tűnik
Na, végül több mint 3/4 óra próbálgatás után a Shimano lett, bár külsőleg nekem is kicsit jobban tetszett a Spec.Eredeti szerző: tammo
Viszont a 3 tépőzár ellenére a Sh. jobban megfogta a lábam (a spec.et úgy éreztem hogy nagy), valahogy a Sh. tépőzárai jobbak, hosszabbak és erősebbek. Amúgy a Spec. talpa nem teljesen gumis, hanem kemény műanyag, tehát tartósabbnak tűnik, a gyaloglóbütykök viszont jóval vékonyabbak, és olyan kicsit olyan gyengécskék.
Kényelem szempontjából más a kettő, de nem tudnám megmondani melyik a jobb, bár a Spec.nél kicsit zavart hogy a cipő orra határozott(abban) felfelé áll.
Na, ennyi![]()
Cipőt szeretnék venni. Egyenlőre ezeken filózok
661
Nike Kato
Diadora ( valamelyik Chili..)
Nike Kato ezzel van valakinek tapasztalata? 661-et ahogy olvasom szerencse kérdése beszerezni?![]()
MANITOU: Nem lehet álltalánositani, de nekem 1 Diadora cipőm van most, és nagyon ajánlom, mert nagyon birja a strapát. Járok vele sziklákon, sárban, és nagyon birja. Elötte Shimanom volt, az hamar kipusztúlt. A talpra ragasztott gumi minták egy az egyben leváltak. Az enyém 3 tépőzáras, én nem adok +pénzt azért a csattért.
De a képen lévő cipő nekem is nagyon tetszik.
Marci
Neked melyik diadora van? Haveromnak van egy Chili-je és az nagyon tetszik külsőleg, meg jól is bírja neki+ adtak hozzá becsavarozható fogakat előre. De már szerintem olyat nem tudok venni. Viszont azt mondja az egyik talpa mindig megfájdul benne. A shimanok nem tetszenek, kivéve egy ketőt.
SMost viszont nézelődtem Scott-éknál is és megtettszett két cipőjük, amiknek nem is vészes az áruk, sőt..
- Scott Team
- Scott Pro
:chin: Valakinek személyes tapasztalat ezekkel a csukákkal?
Szerintem tudsz venni. Pl. az Árkádban is vannak régebbi Diadora modellek.
Az enyémet szerintem Mamba-nak hivják, de nem vagyok benne biztos.
Marci
Mostmár mindegy. Rendeltem egy Gaerne Vertical-tEredeti szerző: marton
Megvettem életem első spd cipőjét Sh M72 régebbi modell, most elég olcsó az ebikeon. Kérdésem a stopli felcsavarozására vonatkozik. A nut első vagy hátsó lyukába jobb rögzíteni? Mekkora erővel kell meghúzni? Azt írja 4-6 Nm, ez mit jelent? Jó erősen, vagy brutál erősen? Merthogy nem repedhet el közötte a talprész?