Én túrázgatni járok, egynaposokra átlag 80 km-eket megyek. Erre a célra egyenlőre klipsz van egy lapos, de viszonylag puha talpú cipővel. A lovam full merev, ezért ez a config jobb, mint a sima pedál, de amint anyagi lehetőségeim megengedik, váltok. (Úgy néz ki ez nem most lesz)
a belépő szintű pedál+cipő kombó (Shimano) mennyire strapabíró a fent említett célra? A Ricsiről mondta egy ismerősöm, hogy hamar megadta magát. :-\
Szóval, mik a tapasztalatok?
én 515-ös sh pedált és ööö passz milyen shimano cipőt használok és semmi bajom vele, pedig többet is kap mint túra...
mondhatom ezt olyan... 2éves használat után
jah a cipőnek elkezdett foszlani a fűzője, de 2 év alatt ez legyen a legnagyobb baj
mivel még nem irta senkki és hátha valakinek hasznos: hosszu túrákra érdemes inkabb platformos spd-t venni mert elfárad az ember lába főleg vékonyabb talpu cipöben(lásd adidas) , az "ocsó" ritchey pedálok nemolyan jók...akkor már inkabb schimano... spd sipőkkel meg az a bajom ,hogy a stopli melett leválik a talp, mindegy milyen cipőm volt eddig... spd miatt még nemigazan estem pedig noseveeltől kezdvea 180 - 360° os fordulón keresztül az egykerekezésig mindent nyomatok vele ....csak fixin ne akadjonki véletlenül!!!!:P
meg persze nem cskahogy huzni tudsz vele hanem sokkal egyenletesebben tekerni is, és ez az alapja mindennek
Nekem harom spd cipom volt/van eddig. ket diadora, egy shimano. az elso az alap diadora volt, annak nalam is levalt atalpa. a diadora chilim viszont kb 5 eve birja gond nelkul pedig en is mindent csinalok vele, nem kimelem. szeretem ;D
a shimanot inkabb utcara es finomabb varosi rohangalashoz hasznaltam sajna valhogy szetgyepalodott a talpa, de nem a stoplinal.
szal diadora rulez.
A Time, Eggbeater és az egyéb nem Shimano SPD rendszert használó cipő-pedál kapcsolati rendszerek között vannak olyanok, amiknél nem lehet állítani a rugóerőt. Viszont a Shimano SPD rendszernél igen.
pl. ez? csakmer ehez (is) oda van írva, hogy SPD kompatibilis ezért, ahogy tanult kollégám fogalmazott:
[quote author=tomidny link=board=5;threadid=2935;start=45#msg210021 date=1096908521]
A Time, Eggbeater és az egyéb nem Shimano SPD rendszert használó cipő-pedál kapcsolati rendszerek között vannak olyanok, amiknél nem lehet állítani a rugóerőt. Viszont a Shimano SPD rendszernél igen.
[/quote]
Trueman:
Nem értem. Mit kell itt értetlenkedni? Gyengeelméjű vagy?
Itt ez a kép:
Van rajta egy szép imbuszos csavarocska, ami mellett ott van a +/- jel. Szerinted ezzel mit lehet tenni?
a: A pedál hőmérsékletét lehet állítani
b: A magasságomhoz kell beállítani
c: A rugóerősséget