Oldal 621 / 670 elsőelső ... 521571611619620621622623631 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 12.401-12.420 / 13393

Téma: Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

vendég b zsolt avatarja
    Regisztrált
    2011-07-06
    Lakhely
    baja
    Üzenet
    43

Alapbeállítás

köszönöm a hozzászólásokat: azért gondolkodtam ebben mert a sújom 105kg. ha még felcuccolok hosszabb távra pl: horváttengerpart ami 2 hét. féltem kerekeket. a23-as gumi se díjazza a nagy tömeget nem arra tervezték. ezért gondolkodom a futóba így tehermentesíthetném a bringát.

fórumfüggő
    Regisztrált
    2008-11-25
    Üzenet
    2.412

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Normogo Üzenet megjelenítése
    néha a fiammal, gyereküléssel, csomaggal együtt (így az össztömeg a 150kg-ot is elérheti majd). Hegyek meghódítása nem cél, de azért az esztergomi bazilika dombjára fel tudjak tekerni :-)
    A terv egy strapabíró, merev vázas lengőorrú 28-as kerekekkel, 8-as Nexus agyváltóval, agydinamóval, görgős fékekkel.
    Szerintetek elég a 307%-os áttétel? 8 és 40 km/h közötti tartományban legyen használható.
    Ez megint egy lehetőség, hogy ismét publikáljam a fotóimat!
    A gyerek szállításhoz:

A versenysúlyom pedig a 102 és a 108 kg. között mozog.

A tapasztalat szerint az 500 körüli, vagy feletti áttételi arány elegendő. Ez egy normál monti áttétel. Növelheted az agyváltó áttételét egy hármas hajtóművel. Használtam ilyet, meg fog felelni!

Utolsó sorban pedig szeretném ismét felhívni a figyelmet a békésszentandrási sörfőzde különleges kínálatára és a holtág, a vízpart harmónikus képére.

törzsvendég wariator avatarja
    Regisztrált
    2007-09-12
    Lakhely
    Békéscsaba
    Üzenet
    284

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Python Üzenet megjelenítése
    és a holtág, a vízpart harmónikus képére.
    többet lehetne látni belőle ,ha a szőke hosszú hajú jány nem készülne éppen kákálni....
    toljad neki!!!

fórumfüggő
    Regisztrált
    2008-11-25
    Üzenet
    2.412

Alapbeállítás

Majdnem megfulladtam! Ez sok volt egyszerre, alig tudtam abbahagyni a röhögést! Köszi, már ezért megérte!

fórumfüggő
    Regisztrált
    2008-11-25
    Üzenet
    2.412

Alapbeállítás

És a kerékpárok általános teherbírásához még annyit...

törzsvendég lompi avatarja
    Regisztrált
    2008-10-13
    Lakhely
    seregélyes
    Üzenet
    1.487

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: wariator Üzenet megjelenítése
    többet lehetne látni belőle ,ha a szőke hosszú hajú jány nem készülne éppen kákálni....
    viktor wazeg neked mindenröl a kólbász jut eszedbe
    Ha reku akkor lompi bike
    képek

vendég
    Regisztrált
    2010-11-15
    Üzenet
    35

Alapbeállítás

Nekem úgy jött ki ez a tartomány (erősen kezdő vagyok a témában), hogy van egy legalacsonyabb pedálfordulat, ahol még megfelelő erőt tudsz kifejteni az emelkedő leküzdésére, ha ez alá megy a fordulatszám, akkor normál bringán kiállsz a nyeregből, erre én 60/percet saccoltam. Van a legmagasabb fordulat, ami felett már nem nagyon fejt ki erőt az ember, csak pörget, illetve fizikailag nem is nagyon képes többre, ezt én 100/percre számoltam.
    Így jön ki 100/60*307=511%, és ha a legalacsonyabb érték 8km/h, a legmagasabb 41km/h lesz. 8-alatt meg tolom.
    Ez így sántít? Kb. mi lehet átlagos edzettségnél ez a két pedálfordulat szélső érték? Szűkebb ez a tartomány?

Nem cél a hegymászás, a nagyobb emelkedőn úgyis tapadást veszít az első kerék, mivel a súlypont hátrébb kerül, csak a meglévő nem túl vészes emelkedőket szeretném abszolválni. A bazilika dombot a 3 sebességes traktorgumis cruiseremmel is megmászom, igaz kb. a közepétől nyeregből kiállva, a végén levegőért kapkodva (az meg csak 170% körüli áttétel).
    Nagyon tetszik az agyváltó, de a láncvltós szorzóval elveszne az egész rendszer strapabírósága. Aztán lehet, mégis az lesz a vége, hogy 3x8, vagy 3x7.
    Vagy idén normál láncváltó, V fék, és jövőre fejlesztek.

vendég
    Regisztrált
    2010-11-15
    Üzenet
    35

Alapbeállítás

Köszönöm a választ, én is a 3 szorozásra jutottam.
    Nem is tudtam, hogy Békésben ilyen dimbes-dombos tereptárgyak is vannak, kell oda a nagy áttétel :-)
    Meg sörfőzde is...

törzsvendég peter1001 avatarja
    Regisztrált
    2010-04-01
    Lakhely
    Debrecen
    Üzenet
    599

Alapbeállítás

No, megjöttem. Akkor marad a rovarhálós slityak. Oooobi , én a bingabutikban találtam "jó" áron, onnan szeretnék rendelni. Nézz szét, hátha találsz valamit a postát meg szétdobnánk. (nem vagyok skót, de a pk nálam az olyan mint ha a fogamat húznák)
    Még egy kiskapu: Rovarhálót utólag bele lehet valahogy barkácsolni egy sima sisakba ?
    Ui.:
    A Körösök egy kicsit a szívem csücske, ha nyögdíjas leszek és nem leszek munkahelyhez kötve valami vízparti nyaralóba költözök, mint egy remete. Az a szép kakálós beálló pont meg is felelne. Hajnalban peca, utánna egy kis fenekezés. Hm... Még a nyál is összeszaladt a számban.
    Legutóbb peter1001 módosította; 2012-02-10 - 10:28.
    Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

törzsvendég Reku Papa avatarja
    Regisztrált
    2009-03-25
    Üzenet
    1.421

Alapbeállítás

Normorgoo,

én úgy méretezem a legkisebb áttételt, hogy 5 km/h-val menjek 70-es pedálfordulaton. Ez az optimális brutálhegyi setpoint nekem. A legnagyobb áttételt rekun szerintem úgy kell megválasztani, hogy MINÉL NAGYOBB LEGYEN. Olyan még nem volt, hogy erős lejtőn ne hiányzott volna még egy fokozat.
    Én annyi mindent nem szerettem még!
    Picasa képtáram __ YouTube csatornám

törzsvendég Tibor-s-trike avatarja
    Regisztrált
    2011-01-03
    Lakhely
    Miskolc
    Üzenet
    354

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: peter1001 Üzenet megjelenítése
    No, megjöttem. Akkor marad a rovarhálós slityak. ...
    Péter, biztosan jó ötlet napellenzős sisakot választani?
    Nekem még nem volt olyanom, de valaki régebben leírta, hogy a menetszél kellemetlenül cibálta a fején, és inkább lecserélte.
    Amit a felpróbálásról írtak fontos javaslat. A kisebbik fiam koponyája erősen gömb forma - 6 boltban sem kaptam rá megfelelő bukót.
    Egy trike némi fémből, kompozit anyagból, gumiból, műanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

vendég
    Regisztrált
    2010-11-14
    Lakhely
    Debrecen
    Üzenet
    219

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Tibor-s-trike Üzenet megjelenítése
    Nekem még nem volt olyanom, de valaki régebben leírta, hogy a menetszél kellemetlenül cibálta a fején, és inkább lecserélte.
    Amit a felpróbálásról írtak fontos javaslat. A kisebbik fiam koponyája erősen gömb forma - 6 boltban sem kaptam rá megfelelő bukót.
    Szerintem a rovarháló és a sild nem ugyanaz....a sild-et általában le lehet szedni. Sildről ahogy emlékszem nem volt szó.
    És énis a rovarhálósat ajánlom...kellemetlen mikor beszorul a fejed meg a bukó közé valami bogár

Regisztrált
    2011-01-03
    Lakhely
    Miskolc
    Üzenet
    354

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: dartsos Üzenet megjelenítése
    Szerintem a rovarháló és a sild nem ugyanaz....a sild-et általában le lehet szedni. Sildről ahogy emlékszem nem volt szó.
    Megnéztem képeken a kiválasztott modelleket.

A rovarháló teljesen rendben van.
    Egy trike némi fémből, kompozit anyagból, gumiból, műanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

fórumfüggő
    Regisztrált
    2008-11-25
    Üzenet
    2.412

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Reku Papa Üzenet megjelenítése
    Normorgoo,

én úgy méretezem a legkisebb áttételt, hogy 5 km/h-val menjek 70-es pedálfordulaton. Ez az optimális brutálhegyi setpoint nekem. A legnagyobb áttételt rekun szerintem úgy kell megválasztani, hogy MINÉL NAGYOBB LEGYEN. Olyan még nem volt, hogy erős lejtőn ne hiányzott volna még egy fokozat.
    Korrekt! Csatlakozom!

Idézet Eredeti szerző: Tibor-s-trike Üzenet megjelenítése
    Tapasztalatom szerint a rovarhálós kevésbé szellőzik. Utólagos beszerelésen meg badarság gondolkodni. Nem volt olyan balesetem mint Tominak, de amióta háló nélkülit használok, azóta vannak fóbiáim...
    A simlinek egyetlen előnyét tapasztaltam rekun. Könnyebb feltenni rá az esővédőt. A simli nélkülin meg bénán néz ki... Egyébként meg csak dísz. A felülete csekély ahhoz hogy nagyon cibálja a bele kapaszkodó szellő. Napellenzőnek meg csak montin jó...

Regisztrált
    2011-01-03
    Lakhely
    Miskolc
    Üzenet
    354

Alapbeállítás

Találtam egy érdekes , donornak alkalmas háromkerekűt hirdetésben.
    (Bazár, apróhirdetések) MEOSZ - Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (2011 december 23.)

Az én költségvetésem most nem bírja el sajnos - hátha valakit érdekel:

A HUKA holland cég, úgy értelmeztem a honlapjukon talált leírásból, hogy differenciálmű is van a gépben!
    Nagyon kínálja magát egy jó delta trájkhoz.

törzsvendég peter1001 avatarja
    Regisztrált
    2010-04-01
    Lakhely
    Debrecen
    Üzenet
    599

Alapbeállítás

Döntöttem(tünk), a rovarhálós marad, köszi a segítséget. Amit néztem annak a siltje levehető de anélkül tényleg nagyon amorf. Vsz rajtahagyom, mert a baseballsapkát is leginkább a napellenzője miatt hordom. Mondjuk nekem nem csak rekura kell, ha már veszek egyet akkor dolgozni is abban járok majd. A napi minimum 20 km városban nagyon gáz, szinte minden nap belebotlik az ember egy idiótába.
    Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

fórumfüggő
    Regisztrált
    2008-11-25
    Üzenet
    2.412

Alapbeállítás

Nézegettem a TestBike-ot. Van egy olyan oldaluk, hogy kerékpár szerkesztés. Ez arról szólna hogy: "Milyen bringát szerettél volna építeni, mi volt az alap, miből indultál, miket és miért cseréltél rajta, miket fogsz cserélni rajta". Nos ezek után nincs más dolgod, mint kiválasztani a kategóriát. REKUMBENS! Mi más? Válasz terméket! Keresem... Azub 5, Azub Max, Challenge Hurricane SL, Hase Tagun, HP-Velotechnik, KMX Viper, Nazca Pioneer, Optima Baron, Rans V-rex... És ha mi gyártatjuk a vázat, az nem kerékpár építés? Jelzem, véleményt is csak ezekről lehet írni. Mind-e mellett azt gondolom, hogy egyre kifinomultabb gépek kerülnek ki a sufnikból. Mi a közös nevező? LOMPI! A legtöbbhöz volt valami köze. Ha véleményt szeretnék írni az eddig használt gépeimről, akkor kell egy olyan kategória, hogy LompiBike. Még egy apróság! Szerintem LompiBike-ból már legalább annyi fut (vagy több) az országban, mint Challenge Hurricane SL-ből, Hase Tagunból, HP-Velotechnikből, Nazca Pioneerből, Optima Baronból...
    LompiBike-ot a TestBike-ra!
    Írtam nekik! Válaszoltak!

Kedves Python!

Köszönjük, hogy javasoltad a LompiBike terméket, de sajnos nem áll róluk elegendő információ a rendelkezésünkre.

Amennyiben egy pontos specifikációt és árat tudsz küldeni, abban az esetben hozzá tudjuk adni a Testbike.hu adatbázisához.

Megértésed és segítséged köszönjük és további kellemes TestBike böngészést kívánunk!

Üdvözlettel:
    TestBike csapat

Tehát kerékpár építésnek az minősül, ha gyári alkatrészeket emelsz le a polcról és megfelelő sorrendben rakod őket össze. Ha sok pénzt tudsz erre a hobbira fordítani, akkor könnyű és gyors bicajt tudsz összerakni. Ez esetben egy kiváló és elismert kerékpár építő leszel. (nagyon ismerős nekem valahonnan ez a gondolat menet)
    Amennyiben csóró vagy, akkor sajnos a kerékpár építésben is szar leszel!
    Amennyiben egy rekumbens vázát, villáját, üllését, kormányát is házilag bátorkodsz elkészíteni, na az nem kerékpár építés!

LOMPIBIKE-ot A TestBike-ra!

Értem én, hogy a LompiBike nem kapható a boltban. Nincs közöttük két egyforma. Ráadásul nehéz a végösszeget egzakt módon bejelölni. (három használt hajtómű, két leharcolt váz, láda sör és X-Ft.) Minden esetre sántít ez az egész valahol...

fórumfüggő zsizsi avatarja
    Regisztrált
    2004-02-25
    Lakhely
    Tengeren innen és tengeren túl.
    Üzenet
    4.934

Alapbeállítás

Ne pufogj Python!
    A TestBike is a kereskedelemre épít, Lompi meg ÉPÍT.
    Ha Te tudod, milyen egy Lompi Bike, az elég, mert elmondod másoknak, ők elmondják másoknak, stb...Lompi meg elkészít egy újabb és újabb gépet.
    Bekerül a TestBikera vagy sem? Kérdezd meg Lompit érdekli-e? (Úgy gondolom a legkevésbé sem.) Többet ér a tulajdonosok véleménye. Emlékszel még, mikor Lompi először megjelent itt a BIKEMAG Fórumon az első, kissé szögletes, Tescós Lompi Bike-al? Na, akkor most nézd meg a 12-13 kg közötti gépét. Evolúció.
    Ugyan nem került be a TestBike oldalára, de folyamatosan fejleszt, ötletel, dolgozik és halad előre. A TestBike meg...hagyjuk. Te tudod, ő tudja, mi tudjuk, stb...a sört meg hidegen szeretjük!

fórumfüggő
    Regisztrált
    2008-11-25
    Üzenet
    2.412

Alapbeállítás

Ami puffog az a Vipera! meg én...
    Az egész lényege az alkatrészekből összerakott "kerékpár építés" (mint két kicsi lego) VS. gyártás közötti disszonencia.
    Értem én a TestBike-ot, valszeg jómagam is hasonló választ lettem volna kénytelen küldeni saját magamnak, de azért mégis csak sántít.
    Egyébként meg tél van. El kellett ütnöm valamivel az időt

törzsvendég lompi avatarja
    Regisztrált
    2008-10-13
    Lakhely
    seregélyes
    Üzenet
    1.487

Alapbeállítás

Mindenki elkezdi valahol csak van aki tulképzi magát

Ésssssssssss tényleg a sör hidegen jóóóóóóóóóóó!!!

Meg a mézes pálesz!!!
    Ha reku akkor lompi bike
    képek

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •