tom2: köffi az infokat, levélváltás óta sikerült megszerkeszteni-fotók alapján- a verdámat. kicsit macerás volt "átgondolni" a mostakkorhogyisvanasikbananénikeze-lábasmindezmeddigérel??" de asszem nyomon vagyok. Most jön a nehezebbik része, mer' anyagot kellene szerezni. Lehet, hogy acélból épitem meg, bár lehet hogy tömegileg el fog szállni kissé... bár egy-két reku -acél- 25 kg. körül mozog.. azt meg ki lehet birni. Talán könnyebb lesz halott cro-mo vázakat szerezni, mint alut...
by
Alapanyag. Kezdésnek szerintem az acél a nyerő, mert utólag könnyebb-olcsóbb változtatni. Lehet hogy papiron tökéletes a gép, de elkészítéskor beleülve egy centi változtatás itt, egy centi változtatás ott a tutibb.
Hegesztés, forrasztás, ragasztás, vagy valami más illesztést terveztél? Teljesen te csinálod, vagy van segítség?
Ülésre mit találtál ki?
És még sorolhatnám a kérdéseim
Tom2: ez a keró gyári CSEH. A második oldalon látható keróm pedig NÉMET gyártmány. A Te csináldmagad programodon fellelkesülve, asszem erössen gondolkodom egy 3kerekü keró építésén. :-\
kép az nincs sajna, mer' kicsit macerás lenne beszkennelni a A3-as méretet. Ami az anyagot illeti, acél lesz ha minden jól megy. Ja, s ragasztással fog menni az összerakás, mert uszkve, a ragasztó kötéséig tudok rajta "finomitani". Amit meg ugye meghegeszt az ember.. az meg van hegesztve. :-) Féktech natúr Vfékkel lesz megoldva-összekukáztam otthon régi-ezt azt. Ezt az általad ajánlott, s letöltögetett hotmover fotókon látható megoldások lesznek plagizálva. szégyen nem szégyen. Ami az ülést illeti, ugy néz ki, rétegelt fa lemezből lesz dekopirral kifűrészelve. Mivel jelenleg egy asztalosnál nyomom a polgári szolgálatot, s a suliban rohadt sok döglött formára hajlitott rétegelt lemezből készült szék van. Ez , ha az ember jó helyen fogatja fel, akár rugalmas is lehet. bár gondolkodtam a greenspeed verdákon látható hálós verzión is. Bár szerintem az nem elég stabil. Ami eddig megingat, az a kormányzott kerekek felfüggesztése...valószinű, ez is hotmover "koppincs" leszen. :-) Szerintem- a sok link átböngészése után- ők a legletisztultabbak a Vfékes verziok területén.
Ha lesz beszkennelt verzióm-végleges- akkor emailben elküldöm! Most per pill. azonos méretű/ fejcsőszögű 1 1/8-os acélvázakat keresek, amiknek a fejcsőszöge azonos. igy, ha lerombolom a felsőcsövet róla az alsócső+a homlokcső varrata kész/gyári/, s a felfüggesztés pontjai is kb. elfogadható magasságba kerülnek. 20" keréknél. de ezt igy nehéz elpofázni. Ha az áltlad küldött hotmover linket megnézed nyilvánvalóvá fog válni. :-))
Ez ez e tipikus eset, amikor NEM hőkezelik hegesztés után a vázat. A nagy hő hatására[s] lovak megállnak [/s]izé... a szén távozik, megváltozik a szerkezet. Felmelegítés, olajban visszahűtés... párszor. :-\
Na majd szerdán megyek a kamperhoz! Még 1hétig van útlevelem! :
Nem hinném hogy házi barkács készítésnél hőkezelt vázhoz fogsz jutni
Gyanítom, bár márkajelzés nincs rajta, de déli szomszédunknál a határ túloldalán tettél szert a gépre. Geometria + alkatrészek nagyon árulkodnak. ;D Ezért elég hihetetlen, hogy ilyen törés történt. A gyártó jó gépeket készít és nem most kezdte, ha arról van szó akire gondolok.
Egyébként nem véletlen hogy a saját gépeimen 3 milis acél anyagot használok az ilyen kritikus helyeken :-X
A gép a törést leszámítva egy profi darab, gratulálok hozzá, és remélem azért annyira nem tört le téged is az eset, hogy megutáld a fekvő háromkerekű életérzését ;D ;D ;D ;D
Igen Stein Robi! Szerdán reggel ruccanok ki hozzá!
Kicsit meghegeszti és merevítéseket rak bele, mint a mostani vázakba... remélem. :-\
Láttam, hogy voltál már Te is kint Náluk. Nem piskóta az a lepukkant műhely és benne milyen és mennyi anyag... nem semmi. :
Vettem hozzá 63as lánctányért, most hozzá való hajtóműre lenne szükségem, ha esetleg valakinek lenne elfekvőben 110mmes körüli lyukkörátmérővel, léccci szóljon!