Oldal 111 / 116 elsőelső ... 1161101109110111112113 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 2.201-2.220 / 2314

Téma: Nyeregcsövek

fórumfüggő McGywer avatarja
    Regisztrált
    2005-07-26
    Lakhely
    Bp - Rákoscsaba
    Üzenet
    2.490

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: simon23 Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!
    Valahol már írtatok az alu váz és a karbon nyeregcső házasításáról, de nem találom. Az lenne a kérdésem, h mennyire egészséges ez a párosítás és mire kell figyelnem az összeszerelésnél? (pl. meghúzási nyomaték, valami karbonzsír használata???)

THX!!!
    Elég sokan használják ahhoz, hogy ne legyen vele gond. Meghúzási nyomatékot a nyeregcsöved határozhatja meg, ha nincs meg hozzá az adat, írj a gyártónak, többnyire készségesen válaszolnak. Karbonzsír akkor kell ha becsúszkál a cső.
    Nekem jelen állás szerint nemsoká acél vázam lesz a Cannondale karbon nyeregcsövemhez, majd beszámolok a tapasztalatokról.

törzsvendég simon23 avatarja
    Regisztrált
    2010-04-09
    Lakhely
    Zsámbék
    Üzenet
    366

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: McGywer Üzenet megjelenítése
    Elég sokan használják ahhoz, hogy ne legyen vele gond. Meghúzási nyomatékot a nyeregcsöved határozhatja meg, ha nincs meg hozzá az adat, írj a gyártónak, többnyire készségesen válaszolnak. Karbonzsír akkor kell ha becsúszkál a cső.
    Nekem jelen állás szerint nemsoká acél vázam lesz a Cannondale karbon nyeregcsövemhez, majd beszámolok a tapasztalatokról.
    ..bátor ember vagy a fenti párosítás alapján. Tehát akkor a nyeregcsőbilincsen feltüntetett érték felejtős és a mérvadó a nyeregcső gyártójának utasítása?
    MERIDA Crossway TFS 100D XT Edition/ Road Race Lite 905

Regisztrált
    2005-07-26
    Lakhely
    Bp - Rákoscsaba
    Üzenet
    2.490

Alapbeállítás

..bátor ember vagy a fenti párosítás alapján. Tehát akkor a nyeregcsőbilincsen feltüntetett érték felejtős és a mérvadó a nyeregcső gyártójának utasítása?
    A két érték közül a kisebbre szavazok, ha úgy becsúszik a cső, akkor karbonzsírt neki v. akármi mást becsúszás ellen.

fórumfüggő Kisherceg avatarja
    Regisztrált
    2004-12-07
    Lakhely
    Naszály mellett
    Üzenet
    2.850

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: imi72 Üzenet megjelenítése
    Nyeregcső vásárlása előtt állok. Feltételek: 27,2-es átmérő, 0 mm hátrahajlás és egy darabból kialakított konstrukció (tehát, hogy a fej ne ragasztással illeszkedjen a csőhöz).
    Nagyon tetszik a Roox, vagy a Tune megoldása, egyszerű, mint a faék. [B]A kérdésem az lenne, hogy ezeknél a fejen átvezetett rúd mellett, vagy azon a homorú, a síneket alátámasztó idomon át tud jutni a szmötyi?] Esetleg a nyeregcsövön belül van valamiféle lezárás?[/B
    a roox csőben nincs lezárás és nincs tömítés az átmenő rúdnál sem.
    "Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
    "Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Regisztrált
    2010-04-09
    Lakhely
    Zsámbék
    Üzenet
    366

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: McGywer Üzenet megjelenítése
    A két érték közül a kisebbre szavazok, ha úgy becsúszik a cső, akkor karbonzsírt neki v. akármi mást becsúszás ellen.
    ostoba kérdés, de a karbonzsírtól nem csúszik be jobban? A valami más alatt mit értesz? Annyi jót írtatok a karbon nyeregcsőről, hogy szinte biztos, a WCS csövet kicserélem.

törzsvendég venember83 avatarja
    Regisztrált
    2008-10-03
    Lakhely
    Nagyvárad
    Üzenet
    958

Alapbeállítás

A valami más alatt mit értesz?
    Fogkrém. Nem csúszik jobban tőle, mert nem teljesen zselé jellegű, vannak benne apró "porszemek", amik a tapadást biztosítják.

vendég (ex)Cat avatarja
    Regisztrált
    2007-08-21
    Lakhely
    Hódmezővásárhely
    Üzenet
    130

Alapbeállítás

ostoba kérdés, de a karbonzsírtól nem csúszik be jobban? A valami más alatt mit értesz? Annyi jót írtatok a karbon nyeregcsőről, hogy szinte biztos, a WCS csövet kicserélem.
    Lentebb a fogkrémre esküdtek! Ezt fogom majd kipróbálni én is, ha megjön a csomag.

OFF: Nekem lesz egy olcsóbb Ritchey karbon nyeregcsövem eladó hamarosan.

Regisztrált
    2010-04-09
    Lakhely
    Zsámbék
    Üzenet
    366

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: (ex)Cat Üzenet megjelenítése
    Lentebb a fogkrémre esküdtek! Ezt fogom majd kipróbálni én is, ha megjön a csomag.

OFF: Nekem lesz egy olcsóbb Ritchey karbon nyeregcsövem eladó hamarosan.
    a fogkrém szerintem nem éppen optimális, ugyanis csiszolóanyag. Összegányolja a csövet.
    OFF:
    Ha makulátlan és 31,6-os akkor nyerő lehet!
    ON

fórumfüggő zeezoltano avatarja
    Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.436

Alapbeállítás

a fogkrém szerintem nem éppen optimális, ugyanis csiszolóanyag. Összegányolja a csövet.
    OFF:
    ON
    Karbon zsírt tapintottál? Mert szvsz sanszos hogy nem.
    Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
    Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Regisztrált
    2005-07-26
    Lakhely
    Bp - Rákoscsaba
    Üzenet
    2.490

Alapbeállítás

OFF:
    ON
    Karbonzsírt úgy képzeld el, hogy homokkal kevert takony.

törzsvendég löpapp avatarja
    Regisztrált
    2007-06-06
    Lakhely
    Törökbálint
    Üzenet
    354

Alapbeállítás

ON
    Nekem is fogkrém tartja a helyén.Nem gányolja össze, 1x beállítod normálisan és tart rendesen.

Regisztrált
    2010-04-09
    Lakhely
    Zsámbék
    Üzenet
    366

Alapbeállítás

....na a karbonzsírtól elvettétek a kedvem, fogkrémből meg majd sensodyne-t használok, mert az jó az érzékeny felületre!

vendég (ex)Cat avatarja
    Regisztrált
    2007-08-21
    Lakhely
    Hódmezővásárhely
    Üzenet
    130

Alapbeállítás

....na a karbonzsírtól elvettétek a kedvem, fogkrémből meg majd sensodyne-t használok, mert az jó az érzékeny felületre!
    Igaz, még csak 1 hetes próba, de úgy tűnik a fogkrém tényleg beválik!

vendég
    Regisztrált
    2007-08-27
    Üzenet
    152

Alapbeállítás

THOMSON BILINCS KÉRDÉS

A vázam nyeregcsövének külső átmérője 35,5 mm (Merida 96 alu).
    A 34,9 mm átmérőjű THOMSON bilincs rámegy?

Az adatok eltérését én is látom, de az eddigi bilincseket kézzel kicsit lehetett nyitni a felszereléskor.
    A kérdés igazán az lenne, hogy a masszívnak látszó THOMSON is enged-e egy kis nyitást.

Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.436

Alapbeállítás

Valszeg igen a bár 34.9-es is a valóságban 34.7-es.

Regisztrált
    2011-03-15
    Üzenet
    6

Alapbeállítás

Sziasztok! Új vagyok itt, remélem, jó helyre teszem fel a kérdést. Tavaly valamelyest felújítottam egy fillérekért vett őskövület acél Peugeot országútit, amit napi szinten is használok (legalábbis amikor nem csúszik ennyire az út), ill. nyáron kisebb túrákra. Egész jól összeállt a dolog, nagyon szeretem a bringát, talán még a vázméretet is egész jól eltaláltam, de egy picit rövidnek érzem a nyeregcsövet. Szívesen kintebb húznám kb. 3-4 centit, de már nem lehet, mert csak kb. 3-4 centi van benne így is a vázban. Sajnos 24mm a nyeregcső átmérője, amit sehol nem kapni újonnan, és bár hónapok óta figyelem, a használt piacon sem láttam ilyet egyszer sem. (Ha lenne ilyenem, én sem válnék meg tőle. ) A cső nyereg felőli végének kisebb az átmérője, 22m-re van lecsökkentve.

Tehát barkácsolni szeretnék valamit, ehhez szeretnék ötleteket kérni. (A vegyek egy másik cangát egy szabvány méretű nyeregcső kedvéért nem opció.)

Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.436

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: JZoltan Üzenet megjelenítése
    Sziasztok! Új vagyok itt, remélem, jó helyre teszem fel a kérdést. Tavaly valamelyest felújítottam egy fillérekért vett őskövület acél Peugeot országútit, amit napi szinten is használok (legalábbis amikor nem csúszik ennyire az út), ill. nyáron kisebb túrákra. Egész jól összeállt a dolog, nagyon szeretem a bringát, talán még a vázméretet is egész jól eltaláltam, de egy picit rövidnek érzem a nyeregcsövet. Szívesen kintebb húznám kb. 3-4 centit, de már nem lehet, mert csak kb. 3-4 centi van benne így is a vázban. Sajnos 24mm a nyeregcső átmérője, amit sehol nem kapni újonnan, és bár hónapok óta figyelem, a használt piacon sem láttam ilyet egyszer sem. (Ha lenne ilyenem, én sem válnék meg tőle. ) A cső nyereg felőli végének kisebb az átmérője, 22m-re van lecsökkentve.

Tehát barkácsolni szeretnék valamit, ehhez szeretnék ötleteket kérni. (A vegyek egy másik cangát egy szabvány méretű nyeregcső kedvéért nem opció.)
    Próbálkozz itt. Elég sok féle régi országútihoz való cuccuk van mivel a tulaj gyűjti is őket.
    A Kerekpárbolt - minden ami kerékpár

vendég
    Regisztrált
    2011-04-03
    Üzenet
    11

Alapbeállítás

Szia!
    Nem tudom hogy jelenleg milyen hosszú csövet használsz, de ez nem lenne jó?
    Peugeot közepesen hosszú nyeregcső - 24,0mm

Idézet Eredeti szerző: JZoltan Üzenet megjelenítése

törzsvendég Big30 avatarja
    Regisztrált
    2006-12-19
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    509

Alapbeállítás

31.6 os méretű carbon vázba bele lehet rakni 30,9 es carbon nyeregcsövet úgy, hogy ne csúszkáljon? / pl hézagolóra gondoltam/ -vagy nem érdemes vele foglalkozni?
    thx

Regisztrált
    2011-03-15
    Üzenet
    6

Alapbeállítás

Köszönöm a válaszotokat, a vaterás hirdetésre gyorsan le is csaptam, a jövő héten valamikor már meglesz. A leírás alapján jónak tűnik.

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •