Oldal 661 / 688 elsőelső ... 561611651659660661662663671 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 13.201-13.220 / 13747

Téma: Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.865

Alapbeállítás

ezt sose ertettem - miert jobb ez, mintha mittomen 75os jeloles felett csereled a lancot? ahhoz kepest tobbet bir?

mod andris avatarja
    Regisztrált
    2005-06-29
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    10.497

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: arn Üzenet megjelenítése
    ezt sose ertettem - miert jobb ez, mintha mittomen 75os jeloles felett csereled a lancot? ahhoz kepest tobbet bir?
    mert ebben az esetben nem dobod ki a láncot, hanem újra visszarakod X idő múlva.

vendég MagicOZ avatarja
    Regisztrált
    2009-03-08
    Üzenet
    39

Alapbeállítás

Sanker:
    Nem vetésforgóval, én abban nem hiszek, szerintem lehetetlen ugyanúgy megnyújtani két láncot, képzeld el, pl egyikkel sokkal több a hegy, másikkal meg a legtöbbet síkon mentem.
    Csak simán kb. 5ezrenként cserélgettem a láncot, és így elhasználódott 4-5db.
    A poén az, hogy simán lehetne a sort tovább használni, ha a legkopottabb fogaskereket (19) ki lehetne cserélni, mert a többin alig van kopás.
    De ahogy nézem, kétlem hogy az új 105-ös ilyen tartós lenne.

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.865

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: andris Üzenet megjelenítése
    mert ebben az esetben nem dobod ki a láncot, hanem újra visszarakod X idő múlva.
    akkor kerdezem ugy, hogy a lancra szamitott futasteljesitmeny mennyivel tolodik ki? igy mennyivel bir tobbet egy lanc?
    a hajtas szempontjabol meg valamennyire ertem a dolgot, mert mittomen harom lanc egyszerre oregszik a rendszerrel, es hasonlo kopasu lancot kap folyamatosan, nem egyszer egy nyultat, majd egy zsirujat. bar ebben az esetben meg lehet annyira osszekopik a rendszer, hogy tokkal vonoval cserelni kell mindent (tanyerokkal).

mi a tapasztalat?

vendég penczbike avatarja
    Regisztrált
    2004-10-12
    Lakhely
    Dabas-Pest
    Üzenet
    235

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: arn Üzenet megjelenítése
    29es canga? ahhoz ajanlanam... amugy inkabb a 38/24est. ha korrekt valtast akarsz 36/22re, akkor a 665os nagytanyerjat es az atdobojat vedd, mert beszukul a valtasod, illetve nem fogja normalisan felkapni, es bele is erhet a szelso kerekeken a nagytanyerba a keresztbe allo lanc (a 665os tanyerja laposabb es magasabb a pereme). en is azt hittem, hogy meguszom egy 36os acel tanyerral, de azota vettem atdobot meg masik tanyert is. igy valt mint a kisangyal... ezek a japok azert nagyon egy konfigra szabnak mindent.

majd irok rola cikket, ha tudok vele menni vegre rendesen tekerni... addig itt van a ket elozmeny:
    Plojekt Blájen

26"-os bringára lesz, de nem vagyok egy erőgép...
    Hátul egyébként csak 28 lesz a legnagyobb, így előre elkel a 22-es...
    44-11-et meg úgyis ritkán használtam.
    A gyári 665-öst veszem, tehát a jóféle tányér lesz rajta gyárilag. Az első váltóra leszek kíváncsi, esetleg egy országúti 2 tányéros nem lenne jó? Vagy vegyek konkrét hozzávaló 665/667-es váltót? (nem szívesen költenék még erre, van már jóféle elsőváltóm)

fórumfüggő Kisherceg avatarja
    Regisztrált
    2004-12-07
    Lakhely
    Naszály mellett
    Üzenet
    2.850

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: MagicOZ Üzenet megjelenítése
    Sanker:
    Nem vetésforgóval, én abban nem hiszek, szerintem lehetetlen ugyanúgy megnyújtani két láncot, képzeld el, pl egyikkel sokkal több a hegy, másikkal meg a legtöbbet síkon mentem.
    Csak simán kb. 5ezrenként cserélgettem a láncot, és így elhasználódott 4-5db.
    A poén az, hogy simán lehetne a sort tovább használni, ha a legkopottabb fogaskereket (19) ki lehetne cserélni, mert a többin alig van kopás.
    De ahogy nézem, kétlem hogy az új 105-ös ilyen tartós lenne.
    ezt én is nehezményezem. jó lenne, ha lehetne önálló fogaskerekeket, vagy két-három fogaskerékből álló fogaskeréksor darabokat kapni.
    "Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
    "Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

vendég MagicOZ avatarja
    Regisztrált
    2009-03-08
    Üzenet
    39

Alapbeállítás

Egyébként talán ez előrelépés az új fogsorban: míg a régi 10es 105-ön egyben volt a felső 3, utána egyben a következő kettő, és onnantól a többi egyesével, addig az új 105-ön (5700) a felső 3 egyben, és onnantól egyesével. több különböző használt sorból talán lehet összekombinálni újszerűt.

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.865

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: penczbike Üzenet megjelenítése
    26"-os bringára lesz, de nem vagyok egy erőgép...
    Hátul egyébként csak 28 lesz a legnagyobb, így előre elkel a 22-es...
    44-11-et meg úgyis ritkán használtam.
    A gyári 665-öst veszem, tehát a jóféle tányér lesz rajta gyárilag. Az első váltóra leszek kíváncsi, esetleg egy országúti 2 tányéros nem lenne jó? Vagy vegyek konkrét hozzávaló 665/667-es váltót? (nem szívesen költenék még erre, van már jóféle elsőváltóm)
    kicsi az eselye, hogy az uj tanyerokkal oda fog esni a lanc vonala, ami az atdobonak megfelelo. egyegy atdobot altalaban egy adott lanckerek kombohoz gyartanak (pl 44-32-22 vagy 42-32-24). tehat be lehet allitani, de elofordulhat, hogy nem tudod olyan szelessegben kihasznalni a hatso atteteleket, vagy valamelyik iranyban bizonytalanabb lesz, esetleg ha nincs rendesen lehatarolva, akkor leesik a lanc. azt is kell nezni, hogy hatul 11es vagy 36os kereken vagy e, mert elol mashova fog esni. az atdobo magassag megtalalasa 665os atdobo es tanyerok eseten sem egyszeru, mert a bashguardhoz allitjak be. en ugy csinaltam, hogy kiszamoltam hogy kb milyen magasan lehet gyarilag es arra allitottam be (ha alacsonyabbra veszed, akkor nehezebben valt felfele).

jelenleg ilyen a mostani

Uploaded with ImageShack.us

vendég penczbike avatarja
    Regisztrált
    2004-10-12
    Lakhely
    Dabas-Pest
    Üzenet
    235

Alapbeállítás

Értem... Már nézegettem a 667-est én is. Nehéz volt beállítani, hogy ne dobja túl a nagytányéron? Ettől az egytől félek.

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.865

Alapbeállítás

nem - attol kell a legkevesbe tartanod masik tanyerral pl a ket tanyer koze dobalta, az sokkal szarabb, mert beszorul a lanc.

Regisztrált
    2004-12-07
    Lakhely
    Naszály mellett
    Üzenet
    2.850

Alapbeállítás

arn, milyen típus a nagyobbik lánckereked?

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.865

Alapbeállítás

665os alutanyer (36os) - ennek vastagabb a pereme, es laposabb. igy ha keresztbe all a lanc a kis kereken, nem er bele a rampakba, illetve nem fordul elo, hogy nem kapja el a rampa es beesik a ket tanyer koze a lanc. ezzel az atdoboval gyk mindket tanyeron vegigtudom hasznalni mind a 10 attetelt, es a lancvonalam is jobb (46.8), mint a mostani 50es kettanyerosoke.

Regisztrált
    2004-12-07
    Lakhely
    Naszály mellett
    Üzenet
    2.850

Alapbeállítás

köszi. én m9 u-36-ot használok. nagyon bili fajta. a régi XT középső lánckereke, legendásan hamar kikészül.

most keresgélek 38, esetleg 39 fogú cserét. 26-os kislánckerék + 11-34 sor lesz.

vendég sanker avatarja
    Regisztrált
    2003-06-11
    Üzenet
    226

Alapbeállítás

enis gondolkoztam a vetesforgon, de miutan a hajtas elemeit tekintve shimanot hasznalok, egyelore lemondtam rola. sztem, de ez nyilvan csak a sajat velemenyem, ha egy shimano lancot osszeraknak rendes "letoros" stifttel, azt utana nem jo maceralni, se megbontani es ujra osszerakni, se mas markaju patenszemmel hasznalni. ha jo otletnek gondolnak a tervezoi, akkor lenne hozza patentszem..

igy inkabb felrakom az uj lancot uj sorral, es hasznalom 8-10 ezer km-t aztan csere mindketto. persze ez tobbnyire orszaguti es tobbnyire szaraz idojarasban torteno hasznalatnal mukodik (legalabbis eddig mukodott).

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-07-05
    Lakhely
    Bp.
    Üzenet
    1.400

Alapbeállítás

Országútin jóval nagyobb futásteljesítése van a rendszernek, mint mtb-n. Montin több dzsuvát kap a lánc, por, sár,..., ott talán hatékonyabb a vetésforgózás.
    Marci

vendég sanker avatarja
    Regisztrált
    2003-06-11
    Üzenet
    226

Alapbeállítás

igen, nagysagrendi a kulonbseg, ott mindenkepp kell a lanccserelgetes.

arn
    arn offline
    fórumfüggő arn avatarja
    Regisztrált
    2006-12-04
    Lakhely
    Győr
    Üzenet
    3.865

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Kisherceg Üzenet megjelenítése
    köszi. én m9 u-36-ot használok. nagyon bili fajta. a régi XT középső lánckereke, legendásan hamar kikészül.
    most keresgélek 38, esetleg 39 fogú cserét. 26-os kislánckerék + 11-34 sor lesz.
    hat arra en sem szamitottam, hogy a 36os alu lesz. azt hittem olyasmi, mint a trekkingtanyerok. az jo, hogy konnyu, de ki tudja meddig tart. bar amennyi idom van mostanaban, ugy orokke fog

törzsvendég
    Regisztrált
    2011-03-26
    Lakhely
    Szeged
    Üzenet
    810

Alapbeállítás

sziasztok!

egy komplett cserét szeretnék végrehajtani meghajtásban és váltásban. ti melyiket vennétek?

tavalyi xt kb 90ezer plusz posta némethonból

vagy

tavalyi sram x9 110ezerért itthonról?

köszönöm előre is!

maximus Bikertigger avatarja
    Regisztrált
    2004-04-11
    Lakhely
    Szentendre - Pilis
    Üzenet
    18.709

Alapbeállítás

xt fritzektől
    "Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
    Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

maximus MJani01 avatarja
    Regisztrált
    2005-05-02
    Lakhely
    Székesfehérvár
    Üzenet
    13.899

Alapbeállítás

Ne vegyél semmit.
    ELADÓ! ........ VKE-NELSON.......Blogom
    A sebesség mindent megold. A "mindig"-et még mindig így írjuk.
    "A szerver túlterhelt picit, próbáld egy perc múlva."

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •