Oldal 316 / 319 elsőelső ... 216266306314315316317318 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 6.301-6.320 / 6362

Téma: Látni & látszani!

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-07-05
    Lakhely
    Bp.
    Üzenet
    1.400

Alapbeállítás

igen.
    Marci

törzsvendég
    Regisztrált
    2010-04-27
    Üzenet
    273

Alapbeállítás

Ok. Köszönöm!

vendég
    Regisztrált
    2011-10-16
    Üzenet
    49

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: verti Üzenet megjelenítése
    Értem. Akármilyen töltővel lehet tölteni őket? Gondolok itt az én varta töltőmre.
    Azt olvastam valahol, hogy az eneloop nem bírja a csepegtetős töltőket.. Vettem hozzá gyári Sanyo töltőt. 2300HUF.. AA és AAA kompatibilis..

fórumfüggő
    Regisztrált
    2007-03-15
    Üzenet
    2.200

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: verti Üzenet megjelenítése
    Értem. Akármilyen töltővel lehet tölteni őket? Gondolok itt az én varta töltőmre.
    lehet, persze, de ha sokat használod, akkor érdemes beruházni egy csatornánként tölteni és kisütni tudó készülékbe

fórumfüggő
    Regisztrált
    2007-03-15
    Üzenet
    2.200

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: dhcodoki Üzenet megjelenítése
    Azt olvastam valahol, hogy az eneloop nem bírja a csepegtetős töltőket.. Vettem hozzá gyári Sanyo töltőt. 2300HUF.. AA és AAA kompatibilis..
    ez butaság, amúgy a gyári töltője pont annyira nem jó, mint a nem gyári egyszerűbb töltők

vendég
    Regisztrált
    2011-10-16
    Üzenet
    49

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: stellaz Üzenet megjelenítése
    ez butaság, amúgy a gyári töltője pont annyira nem jó, mint a nem gyári egyszerűbb töltők
    És mi a hátrányuk.. az, hogy nem süti ki teljesen előtte az aksikat??

fórumfüggő
    Regisztrált
    2007-03-15
    Üzenet
    2.200

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: dhcodoki Üzenet megjelenítése
    És mi a hátrányuk.. az, hogy nem süti ki teljesen előtte az aksikat??
    nem süti ki, így memória effektus léphet fel

nem csatornánként tölt, így az egyik aksit esetleg túltölti vagy éppen nem tölti fel

nincs benne hővédelem

nem kell megsértődni, de az egy nagyon alap töltő, 2300 Ft-ért ilyet adnak, működik, de hosszútávon az aksi látja kárát

törzsvendég
    Regisztrált
    2010-04-27
    Üzenet
    273

Alapbeállítás

nem süti ki, így memória effektus léphet fel

nem csatornánként tölt, így az egyik aksit esetleg túltölti vagy éppen nem tölti fel

nincs benne hővédelem

nem kell megsértődni, de az egy nagyon alap töltő, 2300 Ft-ért ilyet adnak, működik, de hosszútávon az aksi látja kárát
    Milyen akkor a jó töltő? Márka? Típus?

vendég
    Regisztrált
    2011-10-16
    Üzenet
    49

Alapbeállítás

Van egy 30'-es gyorstöltőm, mely csatornánként tölt, s a végén csepegtet.. ventilátoros zárófedővel, sajna most nem tudom linkelni a típust, mert fejből nem vágom.. ezek alapján tudsz véleményt mondani róla?? Gyorstöltő mennyire egészséges??

fórumfüggő
    Regisztrált
    2007-03-15
    Üzenet
    2.200

Alapbeállítás

nem vagyok egy nagy guru, én az aldiban vettem egy töltőt 4 ropeszért, ami ezeket tudja, az egyetlen hátránya, hogy stabilan 1 amperrel tölt, ami kb. a felső határa a javalottnak, bár állítólag az eneloopok ezt is jobban viselik

viszont mikor nálam ez az egész akku dolog kérdéses volt akkor olvasgattam a prohardver akkutöltős fórumát és ott ezekre esküszik mindenki

Voltcraft IPC-1L akkutöltő eladó a Conrad webáruházban

vagy az egyszerűbb verzója

Voltcraft BC-500 akkutöltő eladó a Conrad webáruházban

vendég DöG avatarja
    Regisztrált
    2006-12-05
    Lakhely
    Bp.
    Üzenet
    176

Alapbeállítás

Szerintem Eneloop, Readyuse... kis önkisülésűek azért jobbak mint a sima:
    -"normál" NiMh ~csak frissen töltve igazán bika, rátöltést is kevésbé szereti, "ideális" töltés nehezen-drágán megoldható NiMh-knál (cellánkénti rendszeres kisütés / deltaU töltés), Eneloop-félék jobban nyúzhatók, kevésbé kényes, állásában se annyira megy tönkre...
    Szerintem csak arra kell fokozottan figyelni, hogy tartósan (sok óra hosszáig) ne maradjon a töltőben (csepptöltésen) az akku, mert a tartós/rendszeres túltöltés károsítja!
    Hogy pontosan hogy van nem tudom, de pl. itt lehet töltésről olvasni....

Idézet Eredeti szerző: DöG
    Ha még nincsenek cerkaakkuid/ töltőd, akkor egyből LiIon akkusatt/töltőt érdemes beszerezni (rendszer szinten nem sokkal drágább, megbízhatóbb, könnyebb, kissebb...)
    Ha már új akkura, spéci töltőre is be kell ruházni, akkor már egyértelműen LiIonosban érdemes gondolkodni szerintem... ott sokszor az árban az akkuk, hozzávaló töltő is bennevan, -nem kell + kiadás ezekre-.

vendég
    Regisztrált
    2011-06-21
    Üzenet
    31

Alapbeállítás

Sziasztok! A Blackburn Voyager 3.3 + Mars 1.0 páros jó választás lehet, szerintem ebben az árban jobb páros nem kapható, vagy igen?

vendég
    Regisztrált
    2007-06-27
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    47

Alapbeállítás

Sziasztok !
    Érdekelne hogy mi okozza a három lámpa között a nagy árkülönbséget.

A Magicshine ennyivel jobb lenne? Az elsővel már rendelkezem és megvagyok vele elégedve de szeretnék valamit a kormányra is venni mert kéne egy kis szórt fény a bringa elé. Így felvetődik a kérdés, hogy kapok e hozzá másik tükröt egyáltalán ami nem ennyire spotos vagy felejtsem el.
    ha valamit nem talál a Google, akkor vagy rosszúl keresel, vagy nem létezik.

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-07-05
    Lakhely
    Bp.
    Üzenet
    1.400

Alapbeállítás

A 2. és 3. lámpa a MagicShine "koppintása", ezért olcsóbbak. Havernak van ilyen lámpája, de pont, hogy egy árnyalattal koncentráltabb (és "kékesebb") a fénye, mint a Magic-nek, a fényere viszont jó. Másik tükröt nem kapsz, max veszel egy ilyen lámpát és te sufnituningolsz elé valamit. (én is így csináltam)
    Marci

vendég
    Regisztrált
    2007-06-27
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    47

Alapbeállítás

és te mit tettél elé?

most azon gondolkodok hogy, az üvegét kicserélném valami más optikára

fórumfüggő Balu1 avatarja
    Regisztrált
    2005-07-16
    Üzenet
    2.868

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Alfalaca Üzenet megjelenítése
    most azon gondolkodok hogy, az üvegét kicserélném valami más optikára
    Ezekben a tükör vetít és nincs más optika előtte.
    Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
    Egy a lényeg: mi hogyan működhet még jól, még jobban mert az a jövő !
    A találmányok már csak ilyenek..

vendég
    Regisztrált
    2007-06-27
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    47

Alapbeállítás

Ha más nem, akkor kikapom belőle a tükröt és rakok bele egy ilyet :
    LEDIL|FA11941_LXM_REC|CREE XML, 21MM OPTIC, REC, TAPED | Farnell Magyarország
    persze a ledhez illőt.

Igazából mindenképp hozzányúlok és kísérletezgetni fogok így fenn áll a kérdés, hogy a drágább vagy az olcsóbb verziót vegyem-e.

Vagy esetleg tudtok ehhez hasonló termékről?
    Luminous DIY - High performance "Build It Yourself" Light Kits
    Ők már nem gyártanak pedig kiindulásnak jó lett volna a ház. Így marad a fiókom mélyén az 5db Q5-ös led.

fórumfüggő Balu1 avatarja
    Regisztrált
    2005-07-16
    Üzenet
    2.868

Alapbeállítás

Az optikánál arra is kell gondolni, hogy ezek többnyire alapban már nagyobb széttartású ledek és az adott ledhez illő optika kell hozzá, ha azzal társítod, hogy megfelelően illeszkedjen és működjön. Esetleg erősen domború gyüjtő lencsével is lehet kísérletezni. Mögé gyujtótávon belül kell a ledet elhelyezni, akkor a széttartás fokozat mentesen állítható. Viszont az egyenletes elosztású fény kéve széle nagyon éles rajzolatú.

Ha tükröt teszel bele, akkor olyant próbálj keresni aminek a felületén tervezett mikro egyenlőtlenségek vannak (kicsi gömböcskék elszórtan).
    Az fokozatosan szóródó, kellemes fény eloszlást vetít.
    Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
    Egy a lényeg: mi hogyan működhet még jól, még jobban mert az a jövő !
    A találmányok már csak ilyenek..

vendég
    Regisztrált
    2011-06-21
    Üzenet
    31

Alapbeállítás

Sziasztok! A két hátsó villogó közül melyiket válasszam:
    SIGMA TAIL BLAZER
    BLACKBURN MARS 4.0
    Köszönöm a segítséget.

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-07-05
    Lakhely
    Bp.
    Üzenet
    1.400

Alapbeállítás

A Tail Blazer ikertestvére van havernak (fut több néven is, olcsóbban) és brutál fénye van. Csak hát valamit valamiért: nagyon sokat fogyaszt, elég sűrűn kell elemet cserélni.
    Marci

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •