Sziasztok!
Szerintetek mi a jobb gyári kerék,vagy külön összerakni.Gondolok itt arra,hogy pl:CrossMax,White Industries,Berg,vagy pedig egyedileg összeválogatni mindent,és úgy befűzni.
Lehet,hogy még könnyebb is lesz,olcsóbban?
Tartósság?
Javíthatóság?
Ár?
Szóval ebben kérném ki a tanácsaitokat,véleményeteket,ugyanis kerékvásárláson töröm a fejemet.
Előre is köszi!
Üdv:Thommey ;D
az biztos, hogy a jó minőségű gyári kerekekkel meg lánnél elégedve. Én külön vettem meg az alkatrészeit, úgy sokkal jobban lehet válogatni a felnik, agyak, küllők közül.
Elosszor is gondolj arra hogy mire hasznalod majd ....pl Xc ,dual,freeride Dh. Nincs-e tervben valtoztatas a feken ...pl most V-fek van de szeretnel majd disk-et kesobb .....stb..
ha ezen atragtad magad akkor:
Ha gyari kereket nezegetsz nezd azt hogy nem gepi fuzesu-e a kerek / web sitek etc/ ..altalaban irjak ha "handbuild" .A CM kerek egy eleg jo fajta , es eross .Ha Xc re kell ,es tetszik ,es van penzed is ..akkor vedd meg .
Ha egyedi kereket akarsz mindenkepp tudd meg hogy jo-e a kerekepito mester mert hiaba van eross felni kullo ha s!arul epitik a kereket.Sajna magyarba sokan hiszik azt hogy tudnak kereket epiteni.Altalaban egy ecceru ellenorzes sokat elarul.
Ime egy tipp:
Ezt a muveletet centirgepen kell ellenorizni nem a vazba beszerelve a fekbetethez viszonyitva. Egy jo kerek tokeletesen kor forma es nem ut oldaliranyba. A kullofejnel lehet ellenorizni hogy a kullok egyenletesen vannak-e feszitve.Kullofesesseg is fontos amire igazan tippet nem tok adni ...de a magyarember a "tul" variacioba esik altalaban ami nem jo mert ilyenkor szakad a kullo.
Kb ennyi a kerekrol ...jo fejtorest es pezkoltest !!
Re: Kerekek-Gyári szett,vagy inkább részekbõ
Hali!
Nekem cc/marathonra kellene a kerék,és marad a v-fék,mert a tárcsa nehéz.Szóval a gépi fűzés xar?Kit tudnátok ajánlani aki profi keréképítő?A bikemagban olvastam,hogy az új Shimano kerék,ha meghibásodik nem nagyon lehet rajta javítani sok mindent....?A CM-hez lehet kapni pl küllőt?Én egy olyan összeállítást néztem,hogy
Mavic X511 felni
Ritchey WCS agy
DT Revolution 2.0/1.8/2.0 küllő+anya
ez súlyra pár grammal több,mint a CM.De vajon jobb is.Árban tuttira olcsóbb.
VÉLEMÉNY?
Esetleg más összeállítás?
Üdv:Thommey
Ha valamit összerakatsz kapható alakatrészekből, akkor az könnyű lesz javítani is, ha pl.: kitörik egy küllő, vagy akrámi történik. Viszont gyári fűzésű kerékkel lehet szívni, mert KIShazánkba nem biztos, hogy minden pótalkatrész bejön.
Szerintem a legegyszerűbb ha befűzeted a cuccost! Árban sokkal olcsóbb lesz!!!
Pl.: DHsoknak Mavic D321 felni 15e, a Mavic Deemax fűzött kerék 150e fele (ugyanaz a felni, csal sárga)...
Hali!
Fűzni szerintem sokkal jobb, mert én még nem láttam igazán jó kereket egybe!/kivétel a ProBike-os Mavic+XT/
Én is fűzetni fogok vagy ősszel, vagy jövőre egy:
Sun DoubleTrack
WTB fekete külllők
Hayes Standard agy/első/
munkadíjjal együtt kb.:29000.-
How!!
Lenne egy kerdesem. Szerintetek a Mavic X223 Disc az mennyire jo felni?
Eleg-e mondjuk nekem? 85 kilo vagyok es eleg bevallalosan megyek..
vagy vegyek inkabb Sun Ryno Lite-ot??
kosz
vadkan
Köszi a válaszokat!
Így még jobban sikerült magamat megerősíteni,hogy inkább fűzetek.Két Shimano XT gyári kerék árából ki lehet hozni CrossMax súlyút.Ez nem semmi
Vadkandur:Hát nem tudom,hogy a Rhino Lite eléggé erős-e?
Még mindig érdekel olyan,aki tutti keréképítőt tud!!
Demeter Zoli - a legjobb. 1982 óta "kerekezik". Keresd a Bergusonban.
Magam részéről csak annyit: egyetlen dolog - ha más nem... - nagy hátrány a komplett kerekeknél; főleg ha V-fékkel nyomatod. Általában speciális felniket használnak, tehát nem nagyszériás darabokat. Ergo: kutyanehéz beszerezni, ha elkoptattad; und nochein: rohadt drága.
Mondom mindezt úgy, hogy egy Shimano 575 gurul alattam, ám mivel 60(+-2) kilogrammal bírok, egy saját súlyomra - és technikámra - kikalkulált custom wheelset 450(!!!) grammal lesz könnyebb!
A síma manóék 575-öse teljesen rendben van ár/értékre!!! Csak érdeklődj a felnicsere lehetőségeiről! Nem a legkönnyebb, de tuti kis cucc!
Ja: és speckó küllőkulcs kell hozzá!
Hááát... olyan XT szerű.
Az agyak tárcsafékesek - príma, különálló felfogatás, mint a 2002-es XT-nél -, emellett a felni viszont V-fékkel is használható. Precíz, szép illesztéssel.
Köszi az infót,és várom a tesztet
Úgy is van még kis időm,mire összejön a lóvé.
Egy OFF kérdés:mi van a fórummal?Kedd óta alig jönnek le a lapok,pedig PIII-on,meg műhold/ISDN netezek?
A Rynon en is gondolkoztam , majd Ditch Witch lett belole. Kicsit szelesebb is. Kb 5E. RC elso agy 2,2E, 3* fuzes SAP 2,0 val. Novemberben fuzettem azota igencsak hasznalom bevallalosan a 82-84 kilommal es meg centir se volt....
Jo nem CC s kerek de ennyi penzert nagyon jo edzokerek...