Lehet nem jó helyen teszem fel a kérdésem,bár kerestem rá topikot,de engem Karbon villa felújítása érdekelne!!
Szabad e egyáltalán a régi lakkott felcsiszolni,nem e lesz benne kár téve,ha eléri a csiszolás a a szénszálakat?
Lehet nem jó helyen teszem fel a kérdésem,bár kerestem rá topikot,de engem Karbon villa felújítása érdekelne!!
Szabad e egyáltalán a régi lakkott felcsiszolni,nem e lesz benne kár téve,ha eléri a csiszolás a a szénszálakat?
Csiszolhatod nyugodtan, de csak finom papírral, mert a durva nagyon mélyen karcol, "vágja" át a szálakat. Lakkozni pedig több, vékony rétegben.
Közönséges alu vázamat szeretném megfosztani a festésétől, a tervek szerint kromofággal. Olyan megoldás kéne, amivel nem kell csiszolni, és érintetlen marad a fém. Kromofággal kapcsolatban rengeteg ellenvetést lehet hallani. Hogy kell jól csinálni? Leginkább azon problémázok, hogy hova folyik majd a vegyszer. Akril kádat gondolom megmarja, műanyag lefolyócsőnek nem tudom, hogy jót tesz-e. Kertben kiöli az élővilágot, betonon meg felnyalja a kutya, szóval az sem megoldás... hogyan hidaljátok át ezeket a problémákat? Avagy esetleg létezik valamiféle környezet barát megoldás a dologra? A festék eltávolítása után csak polírozni szeretném a vázat, ezért fontos, hogy ha nem muszáj, ne csiszolóval "szántsam " fel az egészet a festék eltávolításához.
Egy nagyobb darab fólián (nagy kukazsák szétvágva) kromofágozhatsz. Azon rajta marad minden, és nem bántja azt. Ja, és még könnyen össze is szedhető. Az más kérdés, hogy hova is dobhatod ki. Viszont, ha be kented a vázat, célszerü letakarni, hogy ne párologjon olyan gyorsan. Szerintem normális szert, már nem nagyon kapni.
Van valakinek tapasztalata polírozott acél váz lakkozásával kapcsolatban?
Hali! Szeretnék ilyen vázamra rávaló matricaszettet készíttetni. Van ötletetek ki tudná kivitelezni korrekt minőségben?
http://www.specialized.com/us/en/bc/...o%20SX%20Frame
róla jókat mondanak. élőben még nem láttam, de az albumok képei alapján minőségi munka.
Németh László DESIGNS. | Facebook
+36 30 29 99 732 / nemeth.laszlo.v@gmail.com / nldsgn@gmail.com
Sziasztok!
Van itthon 3 flakon neolux zománc festék, amit fel tudnék használni a bringáim díszítő festésére.
Vajon ezek a festékek hogy tapadnak szinterezett illetve lakkozott alu felületre?
Köszi!
Sztm vizesen 2000-es cs.papírral csiszold át finoman, majd festés és száradás után polírozd fel!
Milyen márkájú fújós festéket ajánlotok, és hozzá lakkot, otthoni kerékpárfestésre?
Esetleg tudtok pár ötletet, hogy mire figyeljek ?
Google Map Maker Itt találod őket.