Oldal 102 / 102 elsőelső ... 25292100101102
Eredmény 2.021-2.034 / 2034

Téma: Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

törzsvendég Whist avatarja
    Regisztrált
    2008-08-08
    Lakhely
    Miskolc
    Üzenet
    354

Alapbeállítás

Lehet nem jó helyen teszem fel a kérdésem,bár kerestem rá topikot,de engem Karbon villa felújítása érdekelne!!

Szabad e egyáltalán a régi lakkott felcsiszolni,nem e lesz benne kár téve,ha eléri a csiszolás a a szénszálakat?

fórumfüggő Röfike avatarja
    Regisztrált
    2004-11-19
    Üzenet
    4.767

Alapbeállítás

Csiszolhatod nyugodtan, de csak finom papírral, mert a durva nagyon mélyen karcol, "vágja" át a szálakat. Lakkozni pedig több, vékony rétegben.

vendég
    Regisztrált
    2010-03-30
    Üzenet
    14

Alapbeállítás

Közönséges alu vázamat szeretném megfosztani a festésétől, a tervek szerint kromofággal. Olyan megoldás kéne, amivel nem kell csiszolni, és érintetlen marad a fém. Kromofággal kapcsolatban rengeteg ellenvetést lehet hallani. Hogy kell jól csinálni? Leginkább azon problémázok, hogy hova folyik majd a vegyszer. Akril kádat gondolom megmarja, műanyag lefolyócsőnek nem tudom, hogy jót tesz-e. Kertben kiöli az élővilágot, betonon meg felnyalja a kutya, szóval az sem megoldás... hogyan hidaljátok át ezeket a problémákat? Avagy esetleg létezik valamiféle környezet barát megoldás a dologra? A festék eltávolítása után csak polírozni szeretném a vázat, ezért fontos, hogy ha nem muszáj, ne csiszolóval "szántsam " fel az egészet a festék eltávolításához.

Regisztrált
    2011-01-15
    Üzenet
    1

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Mars Üzenet megjelenítése
    Közönséges alu vázamat szeretném megfosztani a festésétől, a tervek szerint kromofággal. Olyan megoldás kéne, amivel nem kell csiszolni, és érintetlen marad a fém. Kromofággal kapcsolatban rengeteg ellenvetést lehet hallani. Hogy kell jól csinálni? Leginkább azon problémázok, hogy hova folyik majd a vegyszer. Akril kádat gondolom megmarja, műanyag lefolyócsőnek nem tudom, hogy jót tesz-e. Kertben kiöli az élővilágot, betonon meg felnyalja a kutya, szóval az sem megoldás... hogyan hidaljátok át ezeket a problémákat? Avagy esetleg létezik valamiféle környezet barát megoldás a dologra? A festék eltávolítása után csak polírozni szeretném a vázat, ezért fontos, hogy ha nem muszáj, ne csiszolóval "szántsam " fel az egészet a festék eltávolításához.
    Egy nagyobb darab fólián (nagy kukazsák szétvágva) kromofágozhatsz. Azon rajta marad minden, és nem bántja azt. Ja, és még könnyen össze is szedhető. Az más kérdés, hogy hova is dobhatod ki. Viszont, ha be kented a vázat, célszerü letakarni, hogy ne párologjon olyan gyorsan. Szerintem normális szert, már nem nagyon kapni.

fórumfüggő wiloz avatarja
    Regisztrált
    2003-02-23
    Lakhely
    kom-eszt megye útjain
    Üzenet
    1.514

Alapbeállítás

Van valakinek tapasztalata polírozott acél váz lakkozásával kapcsolatban?

vendég
    Regisztrált
    2010-03-10
    Lakhely
    Herend
    Üzenet
    21

Alapbeállítás

Hali! Szeretnék ilyen vázamra rávaló matricaszettet készíttetni. Van ötletetek ki tudná kivitelezni korrekt minőségben?
    http://www.specialized.com/us/en/bc/...o%20SX%20Frame

fórumfüggő stp1 avatarja
    Regisztrált
    2009-01-24
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    2.887

Alapbeállítás

róla jókat mondanak. élőben még nem láttam, de az albumok képei alapján minőségi munka.

Németh László DESIGNS. | Facebook

+36 30 29 99 732 / nemeth.laszlo.v@gmail.com / nldsgn@gmail.com

vendég
    Regisztrált
    2010-03-10
    Lakhely
    Herend
    Üzenet
    21

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: stp1 Üzenet megjelenítése
    róla jókat mondanak. élőben még nem láttam, de az albumok képei alapján minőségi munka.

Németh László DESIGNS. | Facebook

+36 30 29 99 732 / nemeth.laszlo.v@gmail.com / nldsgn@gmail.com
    Köszi! Ránéztem, ígéretes!!!

vendég
    Regisztrált
    2008-11-21
    Üzenet
    193

Alapbeállítás

Sziasztok!

Van itthon 3 flakon neolux zománc festék, amit fel tudnék használni a bringáim díszítő festésére.
    Vajon ezek a festékek hogy tapadnak szinterezett illetve lakkozott alu felületre?

Köszi!

vendég BluElefantino avatarja
    Regisztrált
    2012-03-31
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    137

Alapbeállítás

Sztm vizesen 2000-es cs.papírral csiszold át finoman, majd festés és száradás után polírozd fel!

vendég
    Regisztrált
    2011-04-27
    Lakhely
    Budapest és Kaszaper
    Üzenet
    16

Alapbeállítás

Milyen márkájú fújós festéket ajánlotok, és hozzá lakkot, otthoni kerékpárfestésre?
    Esetleg tudtok pár ötletet, hogy mire figyeljek ?

vendég
    Regisztrált
    2006-05-13
    Üzenet
    78

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Csipisz_ Üzenet megjelenítése
    Szinterezéshez: előtte homokszórni szokták, hogy fémtiszta legyen, szóval a vázzal semmi dolgod, de a forgáspontok furatait, a csapágyak helyét és a meneteket el kell zárni a homokszórás elől!Előtte konzultálj valakivel, nekem pl adtak olyan szalagot, ami nem ég rá a felületre, azzal maszkoltam homokszórás után.A csapágyakat szedesd ki, nem egyszerű, (nekem is ilyen vázam van)vidd el egy jobb műhelybe, ahol nem barmolják szét!
    Jó ha olyan helyre viszed, ahol csináltak már ilyet, és tudják szórni az alut anélkül hogy elfogyna.
    Én debreceni vagyok, a kismacs melletti műhelyt tudom ajánlani, olcsó is, vázat is láttak már, jó munkát végeznek, tudják mire kell figyelni.
    A felület sokféle lehet, van matt is, fényes is, metál is...sorolhatnám.Úgy néz ki,mint a festés, a felhordási technika lényegében az is, csak itt ráégetik.

A múltheti cuccaim innen, a barátnőm városija és a fixim: 091218 citybikes - city.lordcsipisz.fotoalbum.hu

Igen, van olyan mint a gyári.Csak ez rajta is marad.

hali
    meg tudnád adni a kismacsi vázfestő műhely elérhetőségét?

fórumfüggő Röfike avatarja
    Regisztrált
    2004-11-19
    Üzenet
    4.767

Alapbeállítás

Google Map Maker Itt találod őket.

vendég
    Regisztrált
    2006-05-13
    Üzenet
    78