Oldal 37 / 37 elsőelső ... 27353637
Eredmény 721-740 / 740

Téma: Görgő vs. szobabicikli

törzsvendég czanga avatarja
    Regisztrált
    2003-07-10
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    557

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: mzoli10 Üzenet megjelenítése
    Czanga!
    Én próbáltam agyonkopott Speedmax-szal görgőzni, botrányosan hangos volt. Most Schwalbe City Jettel nyomom, azzal elég jó. A legkisebb minta is rohadtul kellemetlenné tudja tenni a görgőzést.
    Köszi szépen!
    Közben már józan ésszel is megoldottam a kérdést, vettem egy sima 1.4-es CST virslit 26-os kerékra, probléma megoldva.

Regisztrált
    2011-12-16
    Üzenet
    2

Alapbeállítás

A héten próbáltam egy teljesen új TACX T1820 görgőt, az szinte halk volt. lehet, hogy az a baj, hogy az enyém már régebbi tipus. Eddig még nem volt fix görgőm és nincs tapasztalatom róluk. Egy kölcsön kapott szabad görgőn tekertem eddig, az nem volt ennyire zajos. A csapággyal esetleg lehet valamit kezdeni? vagy a régi tipusok ennyire különböznek a teljesen újaktól. ( persze az új mindig jobb, azt tudom). A régi continental ultrasport gumimat használom, felülete már szinte slick, sztem nem a gumi miatt hangos.

vendég h_geri avatarja
    Regisztrált
    2010-09-19
    Lakhely
    BP
    Üzenet
    151

Alapbeállítás

Sziasztok!

Rendelnék görgőt és a következők között vaccillálok: T1856 SATORI és az új T2500 Booster.
    A booster 12e ft-vel drágább kb és ahogy elnézem design más és a mágnesféke jobb cc 10 %-al (a grafikonok alapján: Tacx Booster)
    Tud valaki még valami infót róla? Megéri azt a pluszt? Panelban használnám, a zajszint is számít.
    M indkettő tud 26"-os kereket? (azt gondolom most, hogy igen)

vendég Zeke avatarja
    Regisztrált
    2009-05-18
    Lakhely
    Bp
    Üzenet
    122

Alapbeállítás

én végül vettem egy satorit
    26os kerékkel használom , de csak a hozzá tartozó adapterrel sikerült felrakni - 1.1es gumival próbáltam először , végül egy 1.15-össel fogom használni ami ugyan egy kicsit hangosabb , de harmadannyiba kerül.
    A morcos.

vendég h_geri avatarja
    Regisztrált
    2010-09-19
    Lakhely
    BP
    Üzenet
    151

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Zeke Üzenet megjelenítése
    én végül vettem egy satorit l.
    Mi is satori mellett maradtunk. Tacx gumit veszünk hozzá, csak jól ki van találva...

törzsvendég
    Regisztrált
    2011-03-26
    Lakhely
    Szeged
    Üzenet
    810

Alapbeállítás

sziasztok!

görgőt vennék, montizni a garázsban.

EZT néztem ki. árban kb ezt tudnám megfizetni. érdemes? jól járnék vele? totál látatlanba kellene megvennem, mert messze van. köszönöm ha vki segít.

fórumfüggő bloke avatarja
    Regisztrált
    2003-06-08
    Üzenet
    4.821

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Sly78 Üzenet megjelenítése
    sziasztok!

görgőt vennék, montizni a garázsban.

EZT néztem ki. árban kb ezt tudnám megfizetni. érdemes? jól járnék vele? totál látatlanba kellene megvennem, mert messze van. köszönöm ha vki segít.
    Szerintem jól jársz vele. Jó árban van. A használtságát ezekből a képekből nem nagyon lehet megmondani, mert a henger egy-két használat után már így néz ki (a közepe kipolirozódik, mellette meg koszos a gumitörmeléktől, ezért nagy a kontraszt)

törzsvendég
    Regisztrált
    2011-03-26
    Lakhely
    Szeged
    Üzenet
    810

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: bloke Üzenet megjelenítése
    Szerintem jól jársz vele. Jó árban van. A használtságát ezekből a képekből nem nagyon lehet megmondani, mert a henger egy-két használat után már így néz ki (a közepe kipolirozódik, mellette meg koszos a gumitörmeléktől, ezért nagy a kontraszt)
    köszi. egyáltalán lehet egy össztelóssal érdemben görgőzni? (giant anthem)

maximus Bikertigger avatarja
    Regisztrált
    2004-04-11
    Lakhely
    Szentendre - Pilis
    Üzenet
    18.709

Alapbeállítás

szerintem tegyél hozzá még annyit és vegyél vmi csótányt görgőzni.
    "Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
    Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

fórumfüggő bloke avatarja
    Regisztrált
    2003-06-08
    Üzenet
    4.821

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: mzoli10 Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy össztelós bringával illik görgőzni? Vagy nem tesz jót a váznak? Van valakinek tapasztalata?

Köszi!
    ...

törzsvendég
    Regisztrált
    2011-03-26
    Lakhely
    Szeged
    Üzenet
    810

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Bikertigger Üzenet megjelenítése
    szerintem tegyél hozzá még annyit és vegyél vmi csótányt görgőzni.
    egyelőre ennyi van, ami ezt a görgőt kifutná. edzőbringa építése folyamatban van, de egyelőre csak váz+kerekek állapotban van szegény...

Idézet Eredeti szerző: bloke Üzenet megjelenítése
    ...
    köszi bloke!

törzsvendég Itózs avatarja
    Regisztrált
    2008-04-10
    Lakhely
    Debrecen
    Üzenet
    976

Alapbeállítás

Lehet, de nekem nem lenne szívem beleállítani egy görgőbe egy össztelóst. Szerintem is vegyél vmi régi outit.

törzsvendég
    Regisztrált
    2011-03-26
    Lakhely
    Szeged
    Üzenet
    810

Alapbeállítás

tulajdonképpen hogyan károsíthatja a görgő a bicajt?

fórumfüggő kipage avatarja
    Regisztrált
    2006-04-02
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    1.660

Alapbeállítás

A hátulja fikszen be van fogva, kicsit össze is van szorítva, ki ne ugorjon a keretből, ez nem tesz jót a hegesztéseknek, mert szokatlan erőirányok érik, amikor pl így beszorítva kiállsz a nyeregből otthon. Mindez gondolom hatványozottan hathat egy forgáspontokkal rendelkező vázra. Görgőzni általában valami régi országútit szoktak használni.

Ez a Speedmatic csak arra jó kb, hogy megtapasztald a görgőzés érzését. "Könnyű" a kerete, nem is olyan merev és brutál kerregő hangja van. Én nem venném meg.

törzsvendég
    Regisztrált
    2011-03-26
    Lakhely
    Szeged
    Üzenet
    810

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: kipage Üzenet megjelenítése
    A hátulja fikszen be van fogva, kicsit össze is van szorítva, ki ne ugorjon a keretből, ez nem tesz jót a hegesztéseknek, mert szokatlan erőirányok érik, amikor pl így beszorítva kiállsz a nyeregből otthon. Mindez gondolom hatványozottan hathat egy forgáspontokkal rendelkező vázra. Görgőzni általában valami régi országútit szoktak használni.

Ez a Speedmatic csak arra jó kb, hogy megtapasztald a görgőzés érzését. "Könnyű" a kerete, nem is olyan merev és brutál kerregő hangja van. Én nem venném meg.
    értem, köszönöm a segítséget, átgondolom.

Regisztrált
    2003-07-10
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    557

Alapbeállítás

Szaisztok. Eddig egy másik gépet használtam edzésre, de most befogtam végre a GT-met. A crissride kerékszettbe hátra tettem egy shimano gyorszárat, de azt vettem észre, hogy a görgőt akármennyire húzom meg, akkor is lötyög picit benne, mintha a gyorzás lötyögne a befogó fejben.

Problémás, vagy haggyam?

vendég
    Regisztrált
    2010-03-30
    Üzenet
    14

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: czanga Üzenet megjelenítése
    Szaisztok. Eddig egy másik gépet használtam edzésre, de most befogtam végre a GT-met. A crissride kerékszettbe hátra tettem egy shimano gyorszárat, de azt vettem észre, hogy a görgőt akármennyire húzom meg, akkor is lötyög picit benne, mintha a gyorzás lötyögne a befogó fejben.

Problémás, vagy haggyam?
    Tacx görgő esetén ilyen kell bele:
    A többi típushoz is adnak saját gyors zárat.

A shimano biztos nem jó, mert a műanyag vége le is törik, kiesik a gépből, billeg. Bármilyen megoldást találsz, a lényeg, hogy nem billeghet a gépben a bringa kicsit sem.

Regisztrált
    2003-07-10
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    557

Alapbeállítás

Gist görgő, de igyekszem megoldani. Köszönöm. Akkor addig nem görgőzöm. Ma volt egy 20 perces gurulás, de sajnos billeg.

Idézet Eredeti szerző: Mars Üzenet megjelenítése
    Tacx görgő esetén ilyen kell bele:
    A többi típushoz is adnak saját gyors zárat.

A shimano biztos nem jó, mert a műanyag vége le is törik, kiesik a gépből, billeg. Bármilyen megoldást találsz, a lényeg, hogy nem billeghet a gépben a bringa kicsit sem.

vendég Psysoul avatarja
    Regisztrált
    2011-07-05
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    33

Alapbeállítás

Gerivel rendeltünk Tacx Satori görgőt, most, hogy három hete használom, röviden leírom a tapasztalatokat:

Az összerakás nem triviális, de azért viszonylag gyorsan megoldható, főleg az egyik youtube videó alapján. Nekem az egyik csavar vagy az anyán a menet nem volt jó, ezen kicsit kiakadtam, egy ilyen termék esetén, de gyorsan találtam itthon másik csavart, így probléma megoldva. Külsőnek a tacx trainer külsője ment a hátsó kerékre, belsőnek egy michelin aircomp latex (cseppet se ideális felrakni egy ilyen külsővel, de megoldottam azért, eddig ok).

Általában egy óra körül szoktam edzeni, bemelegítés 2-3as fokozaton, de hamar felveszem 5re (max 10ig lehetne), néha 6-ra, utána már csak a hátsó váltóval variálok néha, hogy kordában tartsam a pulzusom. Elsőre furcsa volt megszokni, hogy komolyan tekerek, de mégse haladok, mindenesetre elég gyorsan hozzá lehet szokni

Előny, hogy itthon edzek, gyorsan beállítható, ugyanis most ki se veszem a bringát a görgőből, csak arrébb tolom a szobában. A zaj elviselhető, bár én nem zavarom a szomszédokat...a zaj egyébként eléggé függ a fokozattól, illetve a pedálfordulattól is. Közben zenét szoktam hallgatni, ami elég nagy hangerőn elnyomja a zajt. Alul szőnyeg van, egyelőre nem raktam külön réteget csak a trainer alá.

Az egyetlen hátrány ami kijött, hogy egy idő után érzem, hogy kényelmetlen a nyereg. Ezért időnként kiállva szoktam tekerni, illetve épp keresek új nyerget, ami kényelmesebb hosszú távon. Terepen sose volt ilyen gondom, ott ugyanis az idő nagy részében kiállva tekerek, vagy legalábbis elég gyakran változik a póz, így nem volt zavaró eddig.

fórumfüggő Röfike avatarja
    Regisztrált
    2004-11-19
    Üzenet
    4.767

Alapbeállítás

Nemsokára lesz egy szabadgörgőm. Nyáron megcsinálom E-motionra.
    Pofon egyszerű és szerintem jobb így ha kicsit mozog előre-hátra. (volt már szabadgörgőm)

Oldal 37 / 37 elsőelső ... 27353637

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •