A téli punnyadásban jól jönne egy kis testmozgás. Nem tudom, hogy a fenti két eszköz közül melyikbe érdemesebb beruházni. Ha jól olvastam akkor a "sima" görgőn nincs semmilyen fék vagy hasonló, amivel fokozatokat lehetne állítani. Ha ilyen görgőt szeretnék, az elég húzós árban mozog. Használt szobabiciklit már olcsóbban is lehetne szerezni -amin van vmilyen fék, viszont jobban szeretnék a saját bicajomon tekerni. Hatásos a görgő is?
Ti melyiket ajánlanátok (amatőr felhasználásra -néha a barátnőm is tekerne rajta) ? Mik a tapasztalatok?
a görgő szerintem egy keret, benne 3 hengerrel, amik össze vannak kötve, rá kell tenni a bicajt, egyensúlyozni és tekerni...
a szobabiciklire meg felülsz, és tekered....
a görgőn nincs fék, na de minek is?
van mágnes görgő is, haverom olyanon nyomja, annak csak a hátsó kereke forog, az első az stabil....
én is kipróbáltam, de nekem a "sima" görgő tetszik, amit először írtam.....
az áll a "legközelebb a biciklizéshez", ott egyesnúlyozni kell, nem csak felülni, és tekerni, és egész tekerés alatt valahogy merev az egész, nem lehet "érezni" a biciklit alattad....talán érted, mire akarok kilyukadni....
az páralkalommal volt furcsa fennt maradni a bicajon, de hamar hozzá lehet szokni....
Épp ezért kérdeztem h mit ért a "sima görgő" alatt.Nekem is ez a fajta jön be,ezen legalább megtanulsz egyenesen menni,ill. körkörösen hajtani.A "befogom a hátsó kereket" görgőnek a fékezhetőség az egyetlen előnye.....legalábbis sztem... :
Szia!
Igen, a fentebb említett eszközre gondoltam én is. A kérdésem csak az, hogy ha nincs rajta fék (mágneses vagy vmilyen) akkor edzésnek, erősítésnek jó-e? Mert nincs légellenállás, emelkedő, stb-stb
Az előbb említett és többek által ajánlott görgőnek vannak azért hátrányai. Zabálja a kerekeken a gumit volt szerencsém hozzá. Az egy kereket befogónál a mókuskerék gumira történő feszülésének erejét lehet állítani, így elég combos erőviszonyokat idézhetsz elő. Jóval kisebb helyet foglal és versenyekre bemelegítéshez könnyebb kocsiban cipelni és persze felállítani göröngyös füves talajon. Míg a másik tök síma terepet igényel és kisebb kocsinak hátsó utasterét betölti. A gumi kopás ellen országúti vagy slick gumi esetén egy erős futófelületre ragasztott szigszallaggal /egy környi/ lehet védekezni. Így akár a legjobban féltett versenygumival is nyomathatsz több ezer kilcsit állóhelyben anélkül, hogy a gumid kopna. Nekem bevált kb. 15db 1h-s görgőzést kibír egy mezei szigszallag. /Ja--- ha egy pillanatra megállsz mert leesett a fejhallgató a fejedről vagy bármi hirtelen meglepetés egyszerűen megállsz és nem perecelsz a nagyszobában vagy a konyhában/.
Elnézést ez túl bő lett! 8
ejj, ha csak a gumit zabálná, az még olcsó lenne (lenneg valami gagyi görgős slick és kész), de kopik a fogas is, meg a lánc, nagytányérokról nem is beszélve...
Néhány hete van egyszerű görgőm, de még csak néhány kilcsit tudtam menni rajta. Az első tapasztalatok: izzadok mint a ló és egyelőre nehéz is tekerni, pedig nincs fékezve. Az egyensúlyozást 1-2 km alatt meg lehet szokni.
Nyitott ablaknál kellemesebb tekerni, akármilyen hideg van (10 perc múlva nem érzed), fűtött helységben pedig végképp nem tanácsos. Nemcsak a meleg miatt, hanem a szobai levegő sem alkalmas sportolásra. Bent nemcsak hogy mindig teljes szélcsend van, de még menetszél sincs!
Üdv Mindenkinek!
Enis gorgo vetelen gondolkodom. Sajna en meg iskolas vagyok, ezert evkozben ritkan van lehetosegem rendesen tekerni
Eddig nem hallottam ezekrol a gorgos megoldasokrol, de a multkor lattam oket valami diadora bringascucc katalogusban. Arat nem irtak. Megmondanatok hogy kb. milyen arban mozognak ezek a cuccok?Marmint a gorgok.Elore is koszi. Bye!
A Tacx mágnesfékes görgő 40e körül van. Persze vannak drágább modellek is de sztem nem éri meg...
Idén kibróbálom a ventilátort, mert tavaly nagyon szenvedtem....pedig garázsban nyomtam ahol jóval hidegebb volt!