Oldal 1 / 37 12311 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1-20 / 740

Téma: Görgő vs. szobabicikli

Regisztrált
    2001-09-16
    Üzenet
    3

Alapbeállítás Görgő vs. szobabicikli

Szia!

A téli punnyadásban jól jönne egy kis testmozgás. Nem tudom, hogy a fenti két eszköz közül melyikbe érdemesebb beruházni. Ha jól olvastam akkor a "sima" görgőn nincs semmilyen fék vagy hasonló, amivel fokozatokat lehetne állítani. Ha ilyen görgőt szeretnék, az elég húzós árban mozog. Használt szobabiciklit már olcsóbban is lehetne szerezni -amin van vmilyen fék, viszont jobban szeretnék a saját bicajomon tekerni. Hatásos a görgő is?
    Ti melyiket ajánlanátok (amatőr felhasználásra -néha a barátnőm is tekerne rajta) ? Mik a tapasztalatok?

Köszi

törzsvendég jojoba avatarja
    Regisztrált
    2002-06-16
    Üzenet
    337

Alapbeállítás Re:Görgő vs szobabicikli

mit értesz "sima görgő" alatt?

fórumfüggő McClane avatarja
    Regisztrált
    2002-11-25
    Üzenet
    2.710

a görgő szerintem egy keret, benne 3 hengerrel, amik össze vannak kötve, rá kell tenni a bicajt, egyensúlyozni és tekerni...
    a szobabiciklire meg felülsz, és tekered....
    a görgőn nincs fék, na de minek is?
    van mágnes görgő is, haverom olyanon nyomja, annak csak a hátsó kereke forog, az első az stabil....
    én is kipróbáltam, de nekem a "sima" görgő tetszik, amit először írtam.....
    az áll a "legközelebb a biciklizéshez", ott egyesnúlyozni kell, nem csak felülni, és tekerni, és egész tekerés alatt valahogy merev az egész, nem lehet "érezni" a biciklit alattad....talán érted, mire akarok kilyukadni....
    az páralkalommal volt furcsa fennt maradni a bicajon, de hamar hozzá lehet szokni....

nézelődő

1et értenék a felettem szólóval............nekem is a "sima" görgö jön be............

törzsvendég jojoba avatarja
    Regisztrált
    2002-06-16
    Üzenet
    337

Épp ezért kérdeztem h mit ért a "sima görgő" alatt.Nekem is ez a fajta jön be,ezen legalább megtanulsz egyenesen menni,ill. körkörösen hajtani.A "befogom a hátsó kereket" görgőnek a fékezhetőség az egyetlen előnye.....legalábbis sztem... :

Regisztrált
    2001-09-16
    Üzenet
    3

Szia!
    Igen, a fentebb említett eszközre gondoltam én is. A kérdésem csak az, hogy ha nincs rajta fék (mágneses vagy vmilyen) akkor edzésnek, erősítésnek jó-e? Mert nincs légellenállás, emelkedő, stb-stb

Ras
    Ras offline
    fórumfüggő Ras avatarja
    Regisztrált
    2001-06-24
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    4.021

felkapcsolsz tökös áttételre aztán nyomhatod...

törzsvendég TrollEmber avatarja
    Regisztrált
    2002-04-26
    Lakhely
    budapest
    Üzenet
    905

befőttesgumi a fékkarra és próbálj úgy tekerni ;D

Ras
    Ras offline
    fórumfüggő Ras avatarja
    Regisztrált
    2001-06-24
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    4.021

troll akkor kopik ám a fékpofa keményen...

törzsvendég TrollEmber avatarja
    Regisztrált
    2002-04-26
    Lakhely
    budapest
    Üzenet
    905

na most punnyadni akarsz vagy erősödni ???

Ras
    Ras offline
    fórumfüggő Ras avatarja
    Regisztrált
    2001-06-24
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    4.021

azért mondom... 48-11... 90es fordulat... combosít

Regisztrált
    2002-11-19
    Üzenet
    1

Az előbb említett és többek által ajánlott görgőnek vannak azért hátrányai. Zabálja a kerekeken a gumit volt szerencsém hozzá. Az egy kereket befogónál a mókuskerék gumira történő feszülésének erejét lehet állítani, így elég combos erőviszonyokat idézhetsz elő. Jóval kisebb helyet foglal és versenyekre bemelegítéshez könnyebb kocsiban cipelni és persze felállítani göröngyös füves talajon. Míg a másik tök síma terepet igényel és kisebb kocsinak hátsó utasterét betölti. A gumi kopás ellen országúti vagy slick gumi esetén egy erős futófelületre ragasztott szigszallaggal /egy környi/ lehet védekezni. Így akár a legjobban féltett versenygumival is nyomathatsz több ezer kilcsit állóhelyben anélkül, hogy a gumid kopna. Nekem bevált kb. 15db 1h-s görgőzést kibír egy mezei szigszallag. /Ja--- ha egy pillanatra megállsz mert leesett a fejhallgató a fejedről vagy bármi hirtelen meglepetés egyszerűen megállsz és nem perecelsz a nagyszobában vagy a konyhában/.
    Elnézést ez túl bő lett! 8

bentlakó Dante avatarja
    Regisztrált
    2001-06-10
    Lakhely
    dolgozom...>-(
    Üzenet
    6.807

ejj, ha csak a gumit zabálná, az még olcsó lenne (lenneg valami gagyi görgős slick és kész), de kopik a fogas is, meg a lánc, nagytányérokról nem is beszélve...

vendég
    Regisztrált
    2002-03-07
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    131

Néhány hete van egyszerű görgőm, de még csak néhány kilcsit tudtam menni rajta. Az első tapasztalatok: izzadok mint a ló és egyelőre nehéz is tekerni, pedig nincs fékezve. Az egyensúlyozást 1-2 km alatt meg lehet szokni.

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-12-02
    Üzenet
    1.247

Nyitott ablaknál kellemesebb tekerni, akármilyen hideg van (10 perc múlva nem érzed), fűtött helységben pedig végképp nem tanácsos. Nemcsak a meleg miatt, hanem a szobai levegő sem alkalmas sportolásra. Bent nemcsak hogy mindig teljes szélcsend van, de még menetszél sincs!

bentlakó Dante avatarja
    Regisztrált
    2001-06-10
    Lakhely
    dolgozom...>-(
    Üzenet
    6.807

meg utána úgyis szellőztetni kell a lakást, ha nem akarod, hogy ősök/barátnő/kutya-macska elájuljanak... ;D

törzsvendég Trueman avatarja
    Regisztrált
    2004-08-05
    Lakhely
    Zalaegerszeg, Budapest
    Üzenet
    1.302

Üdv Mindenkinek!
    Enis gorgo vetelen gondolkodom. Sajna en meg iskolas vagyok, ezert evkozben ritkan van lehetosegem rendesen tekerni
    Eddig nem hallottam ezekrol a gorgos megoldasokrol, de a multkor lattam oket valami diadora bringascucc katalogusban. Arat nem irtak. Megmondanatok hogy kb. milyen arban mozognak ezek a cuccok?Marmint a gorgok.Elore is koszi. Bye!

vendég Susnyás Ted avatarja
    Regisztrált
    2001-07-02
    Lakhely
    Budapest
    Üzenet
    162

A Tacx mágnesfékes görgő 40e körül van. Persze vannak drágább modellek is de sztem nem éri meg...
    Idén kibróbálom a ventilátort, mert tavaly nagyon szenvedtem....pedig garázsban nyomtam ahol jóval hidegebb volt!

törzsvendég Trueman avatarja
    Regisztrált
    2004-08-05
    Lakhely
    Zalaegerszeg, Budapest
    Üzenet
    1.302

40e HUF?????!!!!!
    Hat azert mar fel lehet tuningolni a bicot...

vendég
    Regisztrált
    2004-02-26
    Üzenet
    43

Én is egy ilyen Tacx mágnesfékes görgőn gondolkozom! Van valakinek valami tapasztalata vele kapcsolatban?

Oldal 1 / 37 12311 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •